Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já myslím, že je to jen nějaké období, syn teď taky visí dost na mojí mámě, protože ona mu víc povolí ve všech směrech… To samé měla dcera okolo 4-6 roku…
Jo máma taky občas podryva mojí autoritu… Snažím se to ignorovat, ale už jsem to taky párkrát nevydržela a něco jí v ústraní řekla… Nerada řeším tyto věci před dětmi… Ale víš co? Věřím, že si to tvoje tchyně ani moje máma v tu chvíli neuvědomují… Asi by bylo fajn navest manžela, aby jí to taktně vysvětlil…
Babičky mají rozmazlovat, to je normální… Ale zároveň by tvojí snahu a důslednost neměla podkopávat…až nebudete pod jednou střechou a návštěvy budou 1 max 2× týdně, tak se to určitě zlepší ![]()
Ahoj
to je masakr
já nejsem nezaujatá - páč jsem měla babičku místo máti
asi proto jsem to rozklikla
ale Tobě rozumím
myslím, že to děláš a cítíš dobře, máš i sebereflexi
hele- je to TVÉ dítě.. tvé a tvého manžela
takže evidentně okamžitě a co nejdříve vlastní bydlení
SVOU vlastní rodinu bych si hájila za cenu krve!!
a babička ať si holčičku vezme na odpoledne do cukrárny a šup domů!!
nenech si rozbít rodinu!
sama cítíš, že je něco hodně špatně! a mluv s ním o tom!
mimo jiné - povinně se podívej na film Tchýně a uzený!!
zadáčo na uložto. cz ![]()
Tak to je jasne, ze dite jde radsi za tim a chce toho kdo mu povoli vic a dovoli a kokynka dava. Tchyni patricne usmerni aby si to zapamatovala. Rekni ji ze pokud chce aby z male neco vyrostlo meli by jste se spojit a mela by ti pomahat napr.tu logopedii ze takhle malou,,zene do zahuby,, Manzelovi presne rekni ty situace co tu pises, pokud to nechape asi si sedi na vedeni a durazne bych ho zadala aby to tchyni taky sam vysvetlil a v tomto musite tahnout za jeden provaz. Jinak vydrz, dokud z tama nevypadnete… nejde prece diteti ve vsem vyhovet a dat co chce atd atd… dyt co z nej vyroste.
@Renca8 píše:
Tak to je jasne, ze dite jde radsi za tim a chce toho kdo mu povoli vic a dovoli a kokynka dava. Tchyni patricne usmerni aby si to zapamatovala. Rekni ji ze pokud chce aby z male neco vyrostlo meli by jste se spojit a mela by ti pomahat napr.tu logopedii ze takhle malou,,zene do zahuby,, Manzelovi presne rekni ty situace co tu pises, pokud to nechape asi si sedi na vedeni a durazne bych ho zadala aby to tchyni taky sam vysvetlil a v tomto musite tahnout za jeden provaz. Jinak vydrz, dokud z tama nevypadnete… nejde prece diteti ve vsem vyhovet a dat co chce atd atd… dyt co z nej vyroste.
Moudrá slova : manžel je BETLEMÁK nestojí za ní což je hnusné. ![]()
Nechala bych řešení na manželovi. Prostě bych mu vysvětlila že tohle se nedělá a ať to řeší… Mně se to normálně nezdá. Já bych tady proletěla stropem.
@Lucy75 píše:
Ahoj
to je masakr
já nejsem nezaujatá - páč jsem měla babičku místo máti
asi proto jsem to rozklikla
ale Tobě rozumím
myslím, že to děláš a cítíš dobře, máš i sebereflexi
hele- je to TVÉ dítě.. tvé a tvého manžela
takže evidentně okamžitě a co nejdříve vlastní bydlení
SVOU vlastní rodinu bych si hájila za cenu krve!!a babička ať si holčičku vezme na odpoledne do cukrárny a šup domů!!
nenech si rozbít rodinu!
sama cítíš, že je něco hodně špatně! a mluv s ním o tom!
mimo jiné - povinně se podívej na film Tchýně a uzený!!zadáčo na uložto. cz
No jestli je synek, ovladatelný, svojí matkou dobračkou, tak nic nepomůže. Ale zase znám případ z mé blízkosti kde manželka rozhoduje a manžel osel pouze máka no dcerka už okoukla, matku a vesele jí kopíruje. Obě 2 hnusné vypočítavé stvoření ten VŮL to není schopen pochopit. Nic podobného jsem, jsem zde nečetl, říkám to snad není možné hrozný tupec.
Syn tak rok nechtel maminku a chtel jen tatinka. Taky me dost mrzelo, kdyz rekl, ze tatinka ma rad a maminku rad nema nebo jsem pro nej prisla do skolky a on se vzteknul, ze chtel tatinka. Uz takove veci nerika. Syn ma podobne problemy jako vase dcera a tak musim byt hodne prisna. Manzel tedy nepodkopava autoritu, ale casto si nevedel rady, co delat a tak ja taky musela byt ta zla. Ted uz ho v tom proste necham, at si poradi. S babickou to mate horsi, ale az se odstehujete, tak bude lip.
Já bych přešla na jasnou linii komunikace směrem ke tchyni ve smyslu - dcera k tobě půjde, až bude mít odcvičenou logopedii, rehabilitaci. Dříve ne!! **. A pokud to bude pokračovat takto -
viz : **její chování je strašné, hází vecma, kope, kouše, plive když ji to popadne, dle psychologa to chce pevné hranice a trpělivost, jsem ale jediná, kdo ty hranice dává, manžel i tchýně je porušují, dceru jen rozmazluje a já jsem pořád ta zla, to samé logopedie, musíme hodně cvičit, dcera nechce, jsem jediná kdo se snaží. Ostatní jen blbnout., tak u toho nemusíš být. Z takového dítěte s rozpolcenou výchovou nikdy nic nebude.
Protože ty jako matka potřebuješ, aby z dítěte něco bylo a potřebuješ vidět jeho úspěchy. Určitě nepotřebuješ vidět podporu magoráctví a zaostávání dítěte za ostatními. Až bude malá dospělá, tak oni budou pod drnem a nebudou vidět zlé výsledky své výchovy od ničeho k ničemu, ten ztracený čas se podepíše. Zato tebe to bude ničit celý roky a pokud zmoudří manžel, tak i on uvidí, kam to došlo.
Já si myslím, že dítě, které má nějaké dysfázie, kvůli kterým je nezvladatelné a k tomu ještě špatně mluví, v dospělosti působí jako debílek a hlavně těžko projde školou a získá vzdělání. Ten tréning logopedie vyžaduje nějaké soustředění, které se hodí i vzhledem k projevům toho ADHD.
Takže bych byla dost resolutní, zatáhla do toho napřed manžela. Tomu bych sdělila svoje stanovisko a pokud by nesouhlasil, tak by měl ale velkou smůlu. Ode mně by dostali všichni ultimátum, že to bude tak, jak říkám nebo na to zůstanou sami a já je opustím. Tohle by tchyně ocenila, avšak hodila by se jasná promluva s babkou na téma jak má dítě ve svém věku vypadat.
Opravdu bych byla velmi tvrdá, protože se bohužel domnívám, že dohodou to asi úplně nepůjde. Ono to nakonec bude nejhorší s dcerou, aby pochopila nová pravidla. Babku přinejhorším urazíš, ale to dcera bude hrozně vyvádět a zkoušet si prosadit svou.
Babička by dostala VELMI JASNÝ ZÁKAZ vyjadřovat se na téma jejího nuceného trénování logopedie a všeho, co ty děláš, prootže jí to nepřísluší a nijak nepřispívá ke zdravému vývoji, pokud to sama není ochotná vykonávat místo tebe. Takže bude držet pysk nebo bude spolupracovat na nejvyšší úrovni v zájmu dítěte, které „miluje“.
Měla by dceru chválit, že hezky cvičila a ne mluvit škodlivě.
Já ti teda můžu říct, že kdybych neměla žádnou možnost výchovně na dítě působit, tak mně to časem přestane bavit. A ještě dříve by mně to přestalo bavit, pokud bych viděla, že své ne úplně normální dítě nemám šanci vylepšit a připravit na život. To bych neunesla.
A koukejte se vypakovat z jejich dosahu co nejdříve.
Jo a ještě bych dodala, že bych žárlivost necítila. Cítila bych zlost. A měla bych pocit, že všichni jsou jak šílenci. Jeden hloupý - tchyně, jeden slepý - otec dítěte, jeden nedokonalý - dcera, a já bezmocná a neochotná v tom takhle žít. Nedopadlo by to dobře, pokud by se to nevyřešilo. S tím jsem si ve svém případě jistá.
@LaPaloma
dobře ty…
jasné, věcné a opravdu Reálné!!
bez Boje to holt nepůjde.. ale ten měl začít už dávno… zbývá jen držet palce…
Dcera mě teď odhání, říká, že jsem špatná máma,… - tohle bych řekla, že jsi měla prověřit, kde to slyšela. Je jasné kde, ale nemyslím si, že dítě s dysfázií to takhle vymyslí. Spojení špatná máma nebo špatný otec je příliš dospělé. Takže někoho papouškuje. Řeknu ti, že by měl velké zle ten, z koho by to pocházelo.
Proč vůbec tam u nich jste? Snad byste mohli mít pronajatý svůj byt jako jiní lidé.
Ahoj, řeším něco podobného a snažím se nezarlit, ale prostě mě to bolí. Dcera chce jen babičku, problém je, že dcera má vývojovou dysfazii a možná adhd, její chování je strašné, hází vecma, kope, kouše, plive když ji to popadne, dle psychologa to chce pevné hranice a trpělivost, jsem ale jediná, kdo ty hranice dává, manžel i tchýně je porušují, dceru jen rozmazluje a já jsem pořád ta zla, to samé logopedie, musíme hodně cvičit, dcera nechce, jsem jediná kdo se snaží. Ostatní jen blbnout. Tchýně dceru hodně podplácí a ještě mě podkopává, máma tě zas nutila cvičit, máma ti nedala bonbon..a bum před večeří. Ji dá. Nebo řeknu, ne tyhle boty si nevezmes, nejsou zimní a rev a tchýně no já nemůžu, to víš, maminka zakázala, místo aby řekla, máma má pravdu, v těch by ti byla zima, těch situaci je x. Už mi přijde, že to dělá schválně. Dcera mě teď odhání, říká, že jsem špatná máma, že mě nechce, chce babi. Nechce se ode mě koupat, čistit zuby, česat, nic. Vše baba. Bydlíme dočasně u tchanovcu, ještě 2 měsíce budeme. Je to peklo. Vlastně mě tchýně úplně vystrnadil a, posledně mi dcera řekla, že mám jít pryč, autobus a vlak a tchýně na to, vidíš, klidně bys mohla na týden někam vyrazit, my to tu zvládnem, vid Adélko, mamku nepotrebujeme a dcera jo máma pryč a to je furt, už jsem bouchal a byla hádka, přijde mi, že ji očkuje proti mě. Teď jsem musela do práce a dcera byla nemocná a byla s babi a od té doby ještě horsi a měla horečky, spí s náma v ložnici, kde má postel svoji a večer jí dávám nurofen a hladím a ona brečí že chce babi ne mě a že pryč, bylo mi to líto, pak že mám jít spát pryč a babi tady a ve dveřích tchýně, že teda půjde a já že ne, že budu spát ve svý posteli, dcera brečela. Je mi to fakt líto, jsem ráda, že má dcera babičku, co se stará, ale prostě se mi chce brečet, kdyby mě zítra přejel bus, ani po mně nezvlykne. Už jsem i říkala manželovi, že mám pocit, že ji očkuje a prý jsem paranoidní, že si jen užívá babi, mě to ale mrzi, když jsme někde samy, dnes na gymnastice, zavírá mě v šatně a říká máma ne, já sama, ty pryč. Furt pryč, nic jinýho neslyším a už mě to fakt trápí. Nechápu to, ještě před nedávnem jen máma máma a ted..