Dědictví - plusy, mínusy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
65258
22.3.19 20:37

@Kokolina29 ještě nedávno prodávala kamarádka byt 3+1 za 330 000, zateplený, vyměněná okna, nový výtah s kamerou, v dosahu lékaři, škola, školka, obchod. A to jsou ve městě problémovější lokality, ale sídliště holt nemá dobrou pověst. Byl to družstevní byt.

Příspěvek upraven 22.03.19 v 20:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
22.3.19 20:37
@lísteček1 píše:
@Kriss Tina byt je maminky a nez probehne dedicke vyporadani, tak se tam musi plati najem.

Pokud je byt maminky (jde do dědictví), tak se tam URČITĚ nájem platit nemusí a vlastně ani nemůže. Možná energie, fond oprav, údržba, úklid, výtahy … Energie můžete snížit na úplné minimum, fond oprav a další asi bude problémek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
22.3.19 20:45

Uprimnou soustrast :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
22.3.19 20:46

Bohužel musím potvrdit, že odhadce sice stojí víc, ale cenu uzpůsobí potřebám, ne trhu jako realitka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
22.3.19 20:49
@Ivan PPZ píše:
Pokud je byt maminky (jde do dědictví), tak se tam URČITĚ nájem platit nemusí a vlastně ani nemůže. Možná energie, fond oprav, údržba, úklid, výtahy … Energie můžete snížit na úplné minimum, fond oprav a další asi bude problémek.

A o tenhle problémek zřejmě jde. Já se přiznám, že jako nájem označuju klasické sipo třeba, i když je to něco jiného :oops: prostě náklady za bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26870
22.3.19 20:54

@lísteček1 Uprimnou soustrast :?

U notare predloz doklad o zaplaceni pohrbu. Pokud nejake plusy budou, tak ti naklady notar proplati z dedictvi.
Naklady spojene s bytem … notar by si mel zjistit skutecnou cenu bytu, nespolehat jen na odhad realitky ohledne prodejni ceny. Odhadni bude asi jina.
A soucasne vydaje jsou asi fond oprav a energie. Mela bys je odhlasit (nejlepe na sebe prepsat), notar bude pozadovat vyuctovani. Muze tam byt preplatek = hotovost, ze ktere ti muze proplatit naklady pohrbu.

Zkratka aktivne komunikovat s notarem. Ten vi nejlepe, co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
22.3.19 20:55
@Ivan PPZ píše:

Zbytečné slovíčkaření. Jako nájem je to běžně uváděné i v sipu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
22.3.19 21:09

@Vemas @cecetka dekuji moc, holky.Jeste pred mesicem jsem tu resila, ze si chci maminku vzit k sobe z nemocnice.Bohuzel to neslo, byla na um. plicni ventilaci a dr nam uprimne rekla, ze takovou péči, co.ma tam, bychom doma nezvladli.Alespon jsem.za ni kazdou chvili jezdila.Moc to boli, ale i kdyz napisu frazi, ze ted je ji lip, tak to opravdu fraze neni.Milovala jsem ji.a porad miluji nade vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
22.3.19 21:17

Pamatuju si te z te diskuze :( je mi to moc lito. :hug: ja jsem nedavno prisla o tatinka, takze tve bolesti moc dobre rozumim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
22.3.19 21:25

@Vemas to jeje mi moc lito, take uprimnou soustrast. :hug:
Me tatinek umrel minuly rok na konci cervence.
Proste se to od zacatku minuleho roku vsechno sra…, tatinek mel rakovinu mocaku.Porad mu davali nadeji na operaci.Nejednou jsem mu utirala krev, co mu tekla po nohou (mel nekolik mesicu cevku), pak jsme ho odvezli do nemocnice, nebot rikal, ze tu bolest uz nemuze vydrzet.A do tydne byl pryc :-( A to ho tam pak jeste nejaka hyjena okradla o telefon,cigara a klice od bytu, kdyz tam lezel pod morfiem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
22.3.19 21:57
@lísteček1 píše:
@terien realitka, ktera to odhadovala, rekla, ze min napsat nemuze, nebot se tam ty byty tak pohybuji.Jenze byt je v zakladu, 40let se tam.nic nedelalo, nadi hulili jak fabriky, vsude to tam.jde citit, takze ta realitka na rovnou rekla, ze kdyz ho budeme prodavat, tak vic, jak 250 za nej.nedostaneme.

Odhad dela soudni znalec a ne realitka, ta na tom videla predevsim moznost jak na neznale holce vydelat.

Sestra se taky plete, dedicke vyporadani se pta na uhradu nakladu na pohreb a potom sumu odecita z dedictvi, ale vsadim boty na to, ze pokud budou dluhy mensi a odhad a prodej bytu vetsi, tak sestricka bude chtit pulku. Ta je vychcana jak dira do snehu…

Kde to mamka zila proboha? V Chanove nebo v Predlicich? Za ctvrt mega nekoupis ani kulnu a najem ani ne tri tisice? Tomu se snad neda rikat najem, ale charitativni poplatek…

• Citovat
  • Upravit
6024
22.3.19 22:00
@lísteček1
@lísteček1 píše:
@Vemas to jeje mi moc lito, take uprimnou soustrast. :hug:
Me tatinek umrel minuly rok na konci cervence.
Proste se to od zacatku minuleho roku vsechno sra…, tatinek mel rakovinu mocaku.Porad mu davali nadeji na operaci.Nejednou jsem mu utirala krev, co mu tekla po nohou (mel nekolik mesicu cevku), pak jsme ho odvezli do nemocnice, nebot rikal, ze tu bolest uz nemuze vydrzet.A do tydne byl pryc :-( A to ho tam pak jeste nejaka hyjena okradla o telefon,cigara a klice od bytu, kdyz tam lezel pod morfiem.

No tak to je strasny 8o tohle proste nepochopim, je mi zle z takovych lidi :poblion:
Drz, nemas to lehky. Ale zase maminka je uz s tatinkem :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
22.3.19 22:07

@Hanka1 maminka bydlela v Biline a je to dokonce byt v os. vl. A opravdu tak nizkou cenu ma.I kdyz maminka bydlela v hezke lokalite, kde je zeleň, v dosahu mhd a samošky, zš.Zadny romove…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
22.3.19 22:12

@Hanka1 nam notar pri umrti tatinka rekl, ze staci odhad z realitky, ze je to levnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
22.3.19 22:18

@Vemas to je fakt, uz je jim spolu dobre.
On ten hyjenak (meli jsme podezreni na sanitare, zmizeli mu z tasky ze zavreny skrine ty cigara a klice) pak.jeste pouzival tu tatovo sim.kartu, nebot nam vecne chodila sms zprava, ze je tatinek dostupny, kdyz si zapnul hyjenak telefon.Volali jsme tam, psali sms, zadna reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová