Děti a PC technologie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9880
9.8.18 22:12

Techniku beru nějak tak střední cestou.. Nebráním se jí, nehrotím..
Já si pamatuji jako dítě, že jsme s partou děti sedli na Vlky, jak chytl vejce a to snad několik hodin, že jsme si o prázdninách chodili pujčovat tehdy ještě DVD po pujčovny a proseděli třeba půl dne na televizi..
Ten tablet, mobil, pokud se ně něco dívají beru stejně.. Hry záleží jaké.. Kluk má 10 let zahra si, ale většinou takové klasické dětské- nevím, třeba chytá míče a nebo si tvoří statek a td. žádné mrtvoly a zabíjení..
Co se týká jídla tak nevím, možnáje to jenom špatný zvyk- my to teda nedělali, ale dokážu pochopit, že když má doma někdo nejedlíka, že prostě to tak zvolí.. ale zase si nemyslím, že takto bude dítě jíst pořád…
No a na závěr, já to beru prostě tak střídně, ano tablet, mobil, ale záleží co tam a jak dlouho. Já zase uplně nesnáším řeči, o tom jak děti jenom sedí na tabletech a mobilech a rodiče snima nic nedělají. Spíš obecně si myslím, že rodiče skákají kolem dětí víc jak dřív, a prostě - někde ho jenom dávají jako odreagování, a odpočinek- možná i rodičům nevím.. ale nehrotíme to u nás.. Dětem se věnujem a řekla bych daleko víc jak já a nebo manžel znal z dětství.. tak…
Máme i 5letého a ten se tam dívá na pohádky, když třeba půl dne má sem nou program, tak se fakt necítím provinile, když u tho hodinu a hodinu a půl sedí a já si třeba dovařuju a tak

Příspěvek upraven 09.08.18 v 22:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
9.8.18 22:14
@Andrea.Tom píše:
Jak to máte s vašimi dětmi co se týče IT technologií??

Když kolikrát vidím své známé, jak dítě (1,5r) jí pouze, když ji u toho zapnou pohádku na mobilu, tabletu, tak se hrozím, co z takových dětí vyroste…

A není to jen u známé.. Kolikrát vidím malé dítě do 5 let s mobilem v ruce, jak si na něm hraje apod.. Nepohoršuje vás takový posun?

Já neříkám, aby bylo dítě outsider, ale mají na to čas aspoň od 10let ne?

Diskutovat prosím v klidu :kytka: Jen mne zajímá, zda to vidí podobně více lidí..Nikomu jiný názor nevyvracím.

Me to nepohorsuje. Nas prcek (4) kouka na pc ci mobilu, nebo telce na pohadky,nebo i hraje jednodussi hry. Ale stejne tak lita venku, hraje si s hrackama, nebo spolecne mastime pexeso, clobrdo a pod. Myslim, ze je to o mire,v tom jedinem bych videla pripadny problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
9.8.18 22:15

@Svistice až tak to v okolí nemáme… to mě přijde už teda hodně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
9.8.18 22:21

Deti 2 a 4,5 nepoužívají ani mobil ani tablet (ten teda ani nevedeme), televize doma jede jako kulisa ale oni ji vůbec nevnímají ten menší dokonce sám vypíná že mu vadí ,v telce koukají jen na masa a medvěd a na smouly a mašinku Tomáš nic jineho je nebaví… když chci aby se na chvíli uklidnili pouštím na YouTube pohádku dle jejich výběru (teď frčí Hurvínek a Tip a Ťap) je ty moderní kraviny nebaví ale sami si o nic neřeknou myslím že to přijde s nástupem do školy u dcery za dva roky tak si zatím užívám klidu bez technologii :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caboverde
9.8.18 22:24

Dite mam v domacim vzdelavani, aktivit mame spousty, presto lze i moje dite obcas zahlednout s mobilem v ruce. Je to vynikajici pomocnik na dlouhych cestach kuprikladu letadlem, kdy uz nas nebavi malovat nebo lustit. Manzel je navic ajtak. Pocitacovou gramotnost povazuji v dnesni dobe za jednu za zakladnich dovednosti, i obycejny skladnik ji potrebuje. Nemam ve zvyku posuzovat kvalitu rodice podle toho, jestli jeho dite drzi mobil v ruce. Je to znacne zavadejici.

• Citovat
  • Upravit
9880
9.8.18 22:24

@Ennny asi tak a nebo až ti je někdo zkazzí :mrgreen:.. My letost jeli na dovolenou se známýma.. I když máme kluka 10 let, tak i přesto se nám podařilo, že 5 letý fakt nehrál ani jednou hru i, když vidí takové ty dětské co hraje- jak jsem uvedla třeba chytá míče a tetrix a takové..
NO a každý den jsme chodili na kávu, aby si děti pohráli. Starší jsem nechali, co dělají to, půjdou už do 4, ale mladši to mě teda fakt vadilo. Pokaždé byl vytažený tablet a hry.. takže náč přičichl a bylo..
Týden doma řval a ted je už klid.. zase teda pohádky, když zjistil že nic nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
9.8.18 22:29

Jakmile má telefon nebo tablet ten starší, je nemožné ho mladšímu zakazovat. Pouze regulovat a dohlížet. Naši mají čas ráno a chvilku večer. Ale je to honička, je od nich odtrhnout… :think: Ale zase TV zapínáme jenom na určitý pořád, mít jí puštěnou jako kulisu je hrozná věc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
9.8.18 22:33

Naštěstí , kde kluk chodí do školy a v okolí tablet mobily děti mají- 9 let bude mu 10,, ale tak nějak střídmě.. Nehrotí se to..
Nedávno mi známá říkala, že u nich ve škole je dokonce šikana, když děti něco nehrají 8o že prý už sedí v lavicích a mluví o tom, a kdo třeba neví o čem je řeč, tak posměch.. Takto ji chodil domů kluk..
nás v okolí děti třeba mají přístup, ale tak nějak, někdy, jo, někdy ne, chodí se ven a nehortí se , co kdo hraje atd..Ptala jsem se kluka, jak to mají ve škole, tak prý třeba někdo zmíní, že něco hrál , ale nesoutěží, kdo víc u toho prosedí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
9.8.18 22:38

@dalimil to je manželova úchylka noo :lol: ale zase tím že to tak mají od malička vůbec to nevnímají a když to vypnu je jim to sumak, neberou to jako k životu důležitou věc a tím že pro ně není TV vzácná je jim to jedno…bratranci (7,9) doma nemají tv vůbec a je to pro ně taková vzácnost že jak přijedou tu k prarodičům cuceli by na to furt :roll:takže jak říkám já „všeho moc škodí“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
9.8.18 22:41
@Janasas píše:
@Svistice až tak to v okolí nemáme… to mě přijde už teda hodně

Me prave přijde hrozně, ze ty děti okolo mě nejsou schopné normalne komunikovat.
A ze tablet/telefon je první automaticka volba zabaveni ditete, hlavne, ze je klid a nic po mé nechce. A ridicum je asi jedno, co dite sleduje. Jedna kolegyne byla onehda prekvapena, ze jeji skolkova dcera předvádí lascivni pohyby. Dopatrala se toho, ze je odkoukala z písniček na youtube.

My třeba v autě poustíme audiopohadky, k doktorovi beru primárně hračku a knížku. Počítač doma není na zábavu, ale hlavně na práci rodicu a hledání informací. Syn si na něm hledá návody na lego, podle kterých staví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
9.8.18 22:58
@Svistice píše:
Me prave přijde hrozně, ze ty děti okolo mě nejsou schopné normalne komunikovat.
A ze tablet/telefon je první automaticka volba zabaveni ditete, hlavne, ze je klid a nic po mé nechce. A ridicum je asi jedno, co dite sleduje. Jedna kolegyne byla onehda prekvapena, ze jeji skolkova dcera předvádí lascivni pohyby. Dopatrala se toho, ze je odkoukala z písniček na youtube.My třeba v autě poustíme audiopohadky, k doktorovi beru primárně hračku a knížku. Počítač doma není na zábavu, ale hlavně na práci rodicu a hledání informací. Syn si na něm hledá návody na lego, podle kterých staví.

Právě.. Mi přijde, že rodiče všechno manuální vyměnili za PC apod.. Také beru dětem k doktorce auto, dinosaura apod. ve vlaku ukazuju všecko možné apod… Nevím, přijde mi, že lidé dost omlouvají používání mobilů, pc apod.. Šikanou za tohle všechno jsem si prošla také, ale dneska je i šikana, když s nimi nechlastáte, nekouříte apod takže to je jen další výmluva.. Nevím.. Jak jsem psala, nesoudím , jen říká, že mi to přijde dneska strašně přehnané.. Ale každý má názor jaký má, s nikým se nehádám, jen jsem chtěla vědět, jak to vidí jiní :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
9.8.18 23:01

To je tezke, to je proste dobou. My jsme nemeli mobily ale meli jsme digitalni hry (tetris, ruske chobotnicky atd), meli jsme videohry na televizi. Dnes jsou holt mobily a tablety. Chce to holt v rozumme mire, jako vse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85381
9.8.18 23:04

U jidla mi to vadilo taky, dokud jsem nemela dite, co proste neji. A tim fakt myslim neji a nema potrebu jidla. Tak jsem rada, ze ji zapnu telku a u pohadky sni svoji miniporci. 3,5 roku. Po jidle vypiname.

Jinak tablet ma v ruce s hrami tak 2× rocne v aute - cesta 5-6 hodin, kdyz uz dochazi napady. Na mobil nechodi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
9.8.18 23:10

@Andrea.Tom Muj syn hraje hry na tabletu od roka a pul a sam si i od tohoto veku ovlada Youtube. Umel to driv, nez mluvit, naucil se to strasne rychle.

Hrani ma povoleno jen rano, kdyz se chci vyspat, nebo nekdy (ne vzdy) vecer pri cisteni zubu. Vyjimecne treba ve vlaku, kdyz jedeme 3 hodiny, tak cast te doby. Dokonce rano vetsinou ani hrat nechce. Celkem tak 10-60 minut denne.

Nevidim na tom vubec spatneho. Veskery ostatni cas (nekdy krome spani) travime venku, od rana do vecera, ted v lete prumerne tak 8 az 10 hodin pohybu venku, takze ta chvilka, kdy hraje na tabletu, mi nijak strasna neprijde.

Naopak, kdyz jsem se nemohla rano dospat tu hodinku (nejsem schopna vstat driv, nez v 7-8), byla jsem cele dopoledne KO a nezvladala jsem byt tak akcni.

Televizi nezapinam vubec, ani jako kulisu. Kazdy vecer si cteme knizku. Nemyslim, ze by ho ten tablet nejak nicil.

Co si o nasem modelu myslis ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11174
9.8.18 23:58

My třeba nemáme televizi, ale dcerka (5r) se dívá na PC na pohádky a písničky už od malinka, baví ji zpívání a naučily jsme se spolu strašně moc písniček. A ano, já jí zpívám od narození denně. Umí ovládat myš, pustí si Youtube a najde si v pravém sloupečku další video, které ji zajímá. Na tabletu si umí stáhnout aplikaci, pustit si ji a podle nabídky pod ní si vybrat podobnou hru. Naučila se třeba čísla, anglická slovíčka atd. A ano, denně čteme, chodíme ven, bydlíme na venkově, kde je pořád venku a pořád tomu dává přednost…

Technologie tu jsou a budou. A pokud bude dcera ajťák, tak super, aspoň si vydělá:-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák