Děti a PC technologie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11651
10.8.18 17:33
@kacka52 píše:
@Litta U starší si nepamatuji, hlava děravá. Mladší čmárá už tak měsíc, bude jí 16 měsíců. Nejvíc čmárá po sobě, ale už občas zvládne i papír.
Přirovnání s cukrem je naprosto perfektní (v našem případě). Starší nemá extra omezené sladkosti. Klidně jí dám něco před obědem, i když nesní normální jídlo, neřeším to. Teď v létě pomalu denně zmrzka/nanuk. Možná i z toho důvodu nemá důvod se sladkým přejídat. Hodně často se stává, že sladkost ani nedojí nebo nabízenou nechce. Dneska jsem jí chtěla koupit zmrzku, koláč, koblihu, co by si řekla. Nechtěla nic :nevim: Nejradši sáhne po domácím nanuku (není zas tak zdravý, ze salka a ovoce :mrgreen: ). A to samé je i tablet/mobil. Má to k dispozici prakticky neomezeně a stejně ji to nějak netankuje a raději si hraje s legem a barbínama.

Hm, já jsem přesvědčený, že úplná izolace od čehokoliv může uškodit (nechytat za slovo, nemyslím drogy, násilí a vše život ohrožující), jen chci říct, že pokud se někde dítě drží moc zkrátka, může (záměrně nepíšu, že BUDE) si to ve vyšším věku kompenzovat o to víc. Proto nejsem příznivcem příliš osvícených matek :mrgreen:

Na druhou stranu, ona reálně žádná nejlepší varianta v ničem neexistuje, každý vychovává své děti podle svého nejsprávnějšího vědomí a svědomí. A i pod tím mým oblíbeným „zlatým středem“ nebo „všeho s mírou“ si každý může představit něco jiného. To, co je pro jednoho normálka, standard a v pořádku, může být pro druhého už za hranou, divné, nebo dokonce nepřípustné. A spousta matek si zde na Emimi ráda dokazuje, že to dělá nejlíp. což je občas k popukání, občas k pláči :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8508
10.8.18 18:57
@Litta píše:
Můžu se zeptat, od jakého věku jste nechali děti čmárat? To jsem jednou použila jako příklad jiné činnosti, když je potřeba malé dítě zabavit při vaření, a dozvěděla jsem se, že tak malému dítěti do ruky tužku nedám, že by si vypíchlo oko… Podle mě v tom věku už si běžně děti čmárají a s pirátí páskou neběhá půlka školek… ;) Od kdy je to tak normální? :think:

Mel takove zakulacene pastelky pro male deti. Tak od roka. Tuzku pozdeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
10.8.18 19:35

Díky, myslela jsem si tedy správně, že to děti běžně dělají mnohem dřív než mi dotyční tvrdili. ;)

Příspěvek upraven 10.08.18 v 20:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
10.8.18 20:21

Přirovnání s cukrem se mi taky libi.

Jinak pastelky asi od roka.nejdriv mel voskove trojuhelniky, ale nebavily ho. Pak normalni.
Jinak ma 3,5 bez dozoru zatlouka hřebíky, sroubuje srouby. Nuzky male i velke taky bez dozoru, s dozorem zacinal tak pred rokem. Strihnul se poprve dnes (mel fakt den blbec). Nuz teda pod dozorem. Jinak s pomoci/dozorem uz zkoušel akusroubovak, pajku, rezat pilou, betonoval… jeho tohle bavi uplne nejvic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1208
11.8.18 13:54

Bohužel pro spoustu rodičů je jednodušší dítě posadit j TV, tabletu nebo PC. Občas to vidím u kamarádek. Naposledy mě jedna dorazila malá se trošku v jídle nimrala a ona mi na to řekla, že ji mám dát tablet, že to bude rychlejší 8o a pak z ní vyplulo, že ten její kluk teď v létě sedí u PC celý dny a že jí nikdo neřekl, že to má klukovi omezovat. Tak nevím sou rodiče, kteří potřebují k dítěti manuál :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1208
11.8.18 14:02
@lucenka píše:
a tohle jsem čekala, že někdo vytáhne … na tohle už jsem tak alergická … mám totiž dítě s opožděným vývojem řeči … a lidi okolo měli tyhle kecy: to má určitě z tabletu, že mu nečteš … no četla jsem mu od narození a teblet dostal až v 6,5 letech.

Tak si výjimka no :mrgreen: To víš ono to naštve. Mě taky poučovala jedna rádoby matka, která má to štěstí, že ji mluví dítě samo, že mám se mu víc věnovat :zed: Ale bohužel u valné většiny to pravda je. Spousta lidí radši čumí do mobilů než aby si šlo s děckama hrát. Radši strčí dítěti tablet a mají pokoj :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
11.8.18 14:18
@Vosma29 píše:
Tak nevím sou rodiče, kteří potřebují k dítěti manuál :mrgreen:

Jo jo, v Austrálii vydává vláda doporučení rodičům dětí od 0 do 5 let. V aktuálním je doporučeno vůbec dětem do 2 let neumožňovat trávit čas přes obrazovkami a displeji. Od 2 let max. jednu hodinu. ;) http://www.health.gov.au/…yrs-brochure

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
11.8.18 14:36
@Litta píše:
Jo jo, v Austrálii vydává vláda doporučení rodičům dětí od 0 do 5 let. V aktuálním je doporučeno vůbec dětem do 2 let neumožňovat trávit čas přes obrazovkami a displeji. Od 2 let max. jednu hodinu. ;) http://www.health.gov.au/…yrs-brochure

Já bych řekla, že většina rozumných rodičů tyto věci vědí i bez manuálu. Jenže pak nastane ten skutečný život, kdy temperament dítěte spolu s únavou či zaměstnanosti rodičů udělají své. Jinak jsem psala, že u nás ráno tablet také je, i když se mne to nelíbí. Dnes jsem mohla nechat mladsi dítě muži, starší vzít hned ráno na kolo a po tabletu ani nevzdechlo a to ležel na očích na stole. Takže ta závislost nevzniká tak rychle, pokud se skutečně jedná o závislost a ne o nudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
11.8.18 14:49
@Litta píše:
Jo jo, v Austrálii vydává vláda doporučení rodičům dětí od 0 do 5 let. V aktuálním je doporučeno vůbec dětem do 2 let neumožňovat trávit čas přes obrazovkami a displeji. Od 2 let max. jednu hodinu. ;) http://www.health.gov.au/…yrs-brochure

Hele, to máš nějakou profesní úchylku nebo je to hobby ty studie hledat? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
11.8.18 14:50
@Lama Lama píše:
Hele, to máš nějakou profesní úchylku nebo je to hobby ty studie hledat? :lol:

Dokonce obojí. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24746
11.8.18 16:15
@Litta píše:
Dokonce obojí. ;)
:lol: https://m.youtube.com/watch?… :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
11.8.18 17:55
@stock píše: :lol: https://m.youtube.com/watch?… :lol:

Co s tím? Vymejvárna mozku jako všechna ostatní videa pro mimina. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1208
11.8.18 18:00
@Litta píše:

No ale těmhle lidem to stejně nepomůže. Ve chvíli kdy zjistí že je to náročnější než ten tablet tak najednou je vše špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24746
11.8.18 18:38
@Litta píše:
Co s tím? Vymejvárna mozku jako všechna ostatní videa pro mimina. :nevim:

Záleží na rodičích :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek