Děti samy doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
5.1.17 14:36

Doma děcka samotné nenechávám vůbec, exmanžel nechal syna (13) pár dní doma samotného (přes noc byl doma) Synator se jednoho krásného dne opil a dělal brajgl po sídlišti. Samozřejmě ho sebrali policajti. Průser jak barák, exmanžel vysmátý a já na krku socialku a kurátora :zed: Nechodím od nich ani dolu do vestibulu pro balíčky, nevynasim v tu dobu odpadky. S partnerem se stridame noční a denní. Jezdí nám na ty 2 hodiny hlídání, které platíme. Ano mohli by jsme říct pubertakovi, ať ty dvě hodiny prcky pohlídá, ale nechci nic riskovat, náhoda je blbec a kvůli nejmensimu máme doma i okna na zamykací kliky, protože je to střevo divoké :roll: Kdy je nechám samotné doma? To se uvidí, až budu vědět, že to zvládnu já i oni ;-) Anonym snad chápete :kytka:

• Citovat
  • Upravit
9880
5.1.17 14:44

Já tě chápu, je dobře, že to tak cítíš. Já mám terpve 8 leteho a už slyším prostě od matek, co jsou víc odvážné nebo jaké slovo použít, že prostě kluka hlidám, že je jak malý, že ho nenechám chvilku samotného. A přitom jak čtu, tak zatím jsem mezi těmi, co teda na chvilku nechám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
5.1.17 14:47
@Alyss1 píše:
Problem ze zprav ale nrni ze sesti a osmilete byly sami doma. Ale ze ta holcicka hledala maminku venku v mrazu…Ale v noci bych nechala mozna tak 15 a vys?

tak tak…dítě by mělo vědět kde je rodič. Samotné bych nenechala, se sourozencem ano…v pohodě věk mi přijde třeba kolem 12ti let - takto staré dítě umí telefonovat, zaklepat na sousedy atd. ale je to individuální samozřejmě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1444
5.1.17 14:56

Tak své dvě starší děti - 9 a 11 bych v případě nevyhnutelnosti doma přes noc nechala na mobilu. Podotýkám, že pouze pokud by to byla výjimečná situace jednou za čas.
Bydlíme na malém městě, do školy cca 15 minut a chodí sami od první třídy. Od syna (ve třetí třídě) vodí dítě do školy už jen jedna maminka a je mi to trochu směšné. Řeči typu - nenechala bych doma samotného ani středoškoláka, nebo své jedenáctileté dítě vodím denně do školy mi připadají trochu přestřelené. Vést dítě k postupnému osamostatňování je taky důležitá součást výchovy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
5.1.17 15:23

Že je dospělý s dětmi doma není zárukou toho, že nenastane nějaká nenadálá situace. Něco se stane vám, můžete spadnout ze schodů apod. A to dítě tam stejně bude samotné, než přijde někdo další nebo než se vám podaří se z nejhoršího nějak vyhrabat. Když chodím na dvůr/zahradu pro dřevo do krbu, tak si taky říkám, že kdyby se to na mě nedejbože sesypalo, co jako budu dělat (samozřejmě si tyhle myšlenky zakazuju) :nevim: Takhle prostě donekonečna přemýšlet nejde, to bychom za chvíli nemohli vůbec nic. Spousta věcí je prostě o náhodách a stát se může kdykoliv cokoliv nezávisle na tom, zda s těmi dětmi jsme 24 hodin nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
5.1.17 19:36

@Amys donekonečna ne, ale myslím, že děti pod 10 let mají nárok na dohlížení dospělého..
Záruka to neni, ale to je stejné říct, nedám na hlavu helmu, může si ublížit i jinak.. tak prostě se snažím, minimalizovat nebezpečí a dám..
Takže smaotné dlouhá doba, mě přijde docela velký hazard- nemyslím, odběhnutí na 10 min pověsit prádlo a nebo někde odbehnout, ale delší domu děti samotné doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
5.1.17 19:43

@Janasas Jasně, minimalizovat, ale postupně osamostatňovat, co to jde. Však to děláš stejně jako já :nevim: Nejstaršímu je taky sedm a taky chvilku nechávám samotného doma, případně dojde domů sám ze školy (někdy i do, pokud mladší třeba marodí a nebo já). Ono to prostě nechce přehánět v jakémkoliv směru. Znám lidi, co děti vypustí a nestarají se a stejně tak znám lidi, co jsou dětem za zadkem i v patnácti. Obojí je hrozné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
5.1.17 19:53

@Amys jo, souhlasím, já to jenom tak napsala mimo, protože znám maminky, co nechají doma batole a běží pro starší do školky a je třeba 15 min samotné..
Prostě toto nechápu.. a taky píší, že se může stát něco, i když jsou doma..
takže to nebylo jakože na tebe, ale spíš na větu, že se může stát něco i s dospělým, že podle mě neplatí v každém věku dítěte..
To víž, že i když kluk má čerstvých 8 let, že jsem nervozní, když je venku i sám s kamarádama, ale prostě už si musím zvykat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
5.1.17 19:53

U me byla ted situace, kdy ja nastoupa cerstve do prace po 7 let.RD a dcera onemocnela. Jenze:syn nemocny nebyl, dale chodil do skolky. PEdiatra ptam, zda by mohla ji nechat doma samotnou 6 hod, kdyz jsem v praci, bo fakt trapne hned jit na paragraf. Koulela ocima ona i sestra, jaka jsem nezodpovedna matka, ze snad byc to fakt neudelala…A od kdy, myslite, ze by mohla ji nechat samotnou? Pry tak od 12 minimalne.
Ale dcera je zodpovedna a vim, ze by fakt sedela neco malovala, vyrabela z papiru a prepinala na youtube pohadky.Byla jsem s ni na paragrafu doma. Nedej boze, jeste by nekdo zavolal socialku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
5.1.17 20:07

@toooja 6 hodin je pro sedmiletou ještě hodně moc. To bych si nikdy netroufla a to jsem v tomhle docela tolerantní. Kdo jí ohřeje jídlo a postará se v případě, že bude mít třeba horečku :nevim: Jako je docela rozdíl, jestli člověk nechá dítě doma půl hodiny nebo hodinu, ale šest už je opravdu moc.
@Janasas Já znám i lidi, co doma nechají to batole. To bych nezvládla, ačkoliv syna jsem na chvilku nechala snad poprvé v pěti letech (odběhla jsem spolu s dalším dítětem naproti do krámu, nechat je tam oba jsem si netroufla).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150064
5.1.17 20:25

Nenechávala jsem doma děti samotné přes noc, nikdy, když to nešlo jinak hlídal mi tatínek než jsme s manželem dorazili. Přes den tak hodinku, nebo dvě jsme nechali, dceru asi od 11 let a syna tak od 12 let.Do školy jezdila holka sama od 1 třídy autobusem jednu zastávku, ta ovšem byla hned u školy a tam si je přebíral domluvený dozor. Když byly nemocné, byla jsem s nima doma, bez debaty.Kluk jezdí do školy dva km vzdálené, autobusem, zezačátku jsem jezdila s ním i pro něj jezdila, ted už dojíždí spoustu let sám, když je hezky nebo má společníky, jde i pěšky procházkou. Je mu 14 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
5.1.17 21:12

Je to asi hodně individuální, ale my jsme s bráchem bývali doma přes noc tak v 10 letech, pozvali jsme kamarády a bylo to super, ale vedle jsme měli hned sousedku, kdyby něco..Já jsem vypravovala v první třídě bráchu do školky, ale prostě byla tu ta sousedka, která vždy zkontrolovala jestli je vše v pořádku, musela jsem být brzy samostatná..Ale byla to jiná doma, teď mám bratra, 11 let, doma už bývá sám, chvílí, ale v noci ne…Je to určitě i dobou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
5.1.17 21:18
@Shaari90 píše:
Takže budete s děckama doma v noci do jejich 18 let, než se odstěhují, nebo do kdy?

zákon říká že nesmíš opustit dítě pokud není mentálně a fyzicky schopno se postarat = není stanovený věk a je to na uvážení rodiče - dle povahy a schopností dítěte.. obecně se první stupeń základky bere jako nízký věk kdy dítě není dostatečně vyspělé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4604
5.1.17 21:28

Máme v ulici rodinku, děti 6 a 11 let a denně jsou sami doma od 15.30 cca do půlnoci kdy se vrací rodiče z hospody, ona tam pracuje a ten její tam s ní celou pracovní dobu sedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
5.1.17 21:30
@Dovesilke píše:
Máme v ulici rodinku, děti 6 a 11 let a denně jsou sami doma od 15.30 cca do půlnoci kdy se vrací rodiče z hospody, ona tam pracuje a ten její tam s ní celou pracovní dobu sedí.

strašný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect