Děti samy doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
zoy
1495
15.3.17 11:41

Jinak nechávám staršího krájet příborovým nožem brambory a zeleninu. Škrábání brambor nepobral, tak to už dělat nechce. Jo a taky míchat obsah hrnce nebo pánve na sporáku. Dceru ke sporáku nepustím (i když syn v jejím věku už takto míchal), protože je to příliš velký kaskadér a ublížila by si. Ona zase miluje třídění prádla a nandavání a vyndavání pračky. Každý den se ptá, jestli budeme prát :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
15.3.17 11:43

@Anna766 Syn většinou stojí na židli u skříňky a dcera mu podává hrnečky, pak přesunou židli k příborníku atd. A já stojím a koukám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150064
15.3.17 11:49

@zoy děti baví všechno když je trpělivost. Jak my se vyblbneme i jen při obyčejném štrůdlu. Kluk vyválí těsto, malá vymaže plech, já připravím jablka, děti těsto vysypou strouhankou, já navrším náplň, ony to postupně posypou skořicí, rozinkami, vanilkou, oříšky…já to zabalím a přenesu na plech, kluk pomaže žloutkem, malá propíchne vidličkou. A řeklo by se obyčejný štrůdl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
15.3.17 12:00

To je fakt, že pečou taky rády. A když vytírám, tak požadují vlastní hadr a pak s ním šmrdlají podlahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
15.3.17 12:03

A když pak jedem k mojí babičce, tak ta je z nich na nervy, protože chtějí „pomáhat“, a ona si do kuchyně nikdy nikoho nepouštěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
15.3.17 12:03

Holky, já přibližně od deseti let tu trávu sekala - srpem nebo kosou. Byl to věk, kdy mi to hodně bavilo, tak mě to prostě učili. Samozřejmě pod dozorem. Uvařit a upéct lehká jídla jsemt aky byla už schopná a ještě jsem pomáhala prát v takové téklasické romo pračce. Co se týče nádobí, tak se asi myslí skutečné mytí nádobí, ne každý má doma myčku a moje děti normálně myjí nádobí, když mají chuť (zatím to nemají jako povinnost) od čtyřech let. Dostanou židli ke dřezu a na okdapávač to snadno postaví. Já to pak tajně chodím kontrolovat a případně přemývat (nechci je odradit).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
15.3.17 12:13

Pravda, o pečení je u nás boj :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
3.4.17 17:48
@Lychee13 píše:
Já bych řekla, že každý může mít jinak kojení/nekojení, plíny, očkování, atd, ale bezpečnost dítěte bychom měly mít všechny stejně a to na prvním místě. :nevim:

To je pravda, ale je tu jedno velké ale! Názor na to, co je a co není bezpečné, se prostě taky liší.
Od děcka bych takhle na dlouho asi neodešla, nevím, už si nepamatuji. Ale fakt je, že i když je matka doma, může se přihodit cokoliv - a na nějakou tu intuici třeba že se máma probudí když něco není OK, nevěřím. Kdyby dítě přestalo ve spánku prostě dýchat, tak to zaspíte si myslím. Prostě je tichounké, neškube se, nehýbě se, nevrtí, nemrčí, je OK, ne? Jinak by neexistoval syndrom náhlého úmrtí kojence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí