Děti samy doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3487
20.1.17 19:18
@xjuklickova píše:
@Lychee13 tak na tim jsem nepremyslela.Presto si nemyslim, ze je to zanedbani péče. Deti jsou pod kontrolou.

Pod kontrolou nejsou. Zapnutí chůvičky, při cestě do hospody, není kontrola. Chůvička se může vybít, nefungovat,cokoliv.Ale jak píšu, je to Tvoje věc a držím pěsti, at se nikdy nic nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
20.1.17 19:19

Tak jako mezi náma není zas tak velký rozdíl být u sousedky ve vedlejším bytě nebo na terase od dítě (děti) spí v 1. patře, rodiče jsou v obýváku v přízemí RD. V případě potřeby jsem taky šla pověsit prádlo do sklepa, děti spící, já s chůvičkou a mluvící děti tím umí volat jako telefonem, rodičovská strana má tlačítko s možností mluvit do dětské. Ale každý den chodit se psem? hodinu? Mě to přijde dlouho. Dlouhá procházka se dá dát s dětma a večer holt před barák, vyčůrat a domů. O hospodě se nevyjadřuji. Když jsem to slyšela od manželova kolegy z práce a jeho ženy, že to běžně dělají, spadla mi čelist.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
20.1.17 19:23
@Nowuka2 píše:
To já taky, nicméně je fakt, že já mám komfort rodinného domu, kdy psovi otevřu dveře a ten si udělá, co potřebuje bez nutnosti asistence :mrgreen: Ale třeba holky v mým okolí to takhle s venčením dělají běžně. Taky mě z toho teda mrazí… Ty okna jsem psala taky jako příklad, že to není v mých očích to nejhorší nebezpečí, podle mě se můžou stát i horší věci, který člověk neovlivní… Já obecně vidím vždycky ty nejhorší scénáře… Dítě jde, zakopne stůl je 2 metry od něj a já už vidím zuby venku nebo vyražený oko atd… Takže já na tohle nátura nejsem, ale chápu, že někdy to jinak nejde.

Taky máme rodinný dům, takže psa vypustím na zahradu. Já jsem ještě schopná pochopit vyběhnout se psem se jen vyčůrat, max. 10 minut se staženým zadkem, ale nechat děcka spát a jít do hospody, je celkem sada. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
20.1.17 19:30
@lecijasek píše:
Za mě tak ono záleží, kde chodí. Pokud před barákem a má dítě na chůvičce, tak je to jiné, než když jde někam dál do parku. A netuším, za jak dlouho je schopná se dostat domů. Takže to těžko můžu posoudit. Já běžně chodila na zahradu a dítě spalo doma a nebo naopak já doma a dítě v kočáru na zahradě. Nenechávala jsem tedy úplně novorozené, až starší (hlavně protože mladší blinkala, takže tam bylo moje blízkost nutná). Ale měla bych tedy vítr nechat doma 4leté batole a miminko, protože člověk neví, co to čtyřleté napadne. Mimonko se probudí a čtyřletá se ho pokusí utěšit třeba tím, že ho pochová jako maminka… Jak to může dopadnout je jasné.
Jinak k tomu, že se může něco stát, tak mně se nakonec stalo doma. Naštěstí jsem to teda zvládla, ale i tak jsem poučená, že stát se něco může kdekoli. A je paradoxně horší když je to doma, protože se to nikdo nemusí dlouho dozvědět.
Každopádně jsme si ven brala chůvičku, mobil, 3× kontrolovala klíče a pro jistotu jsem ještě jedny měla schované na zahradě, kdyby náhodou.
@slavuska1 to už mi přijde jako extrém na opačnou stranu a podle mě taky ne moc prospěšný. Vždyť šestiletý už půjde do školy nebo už možná chodí a tam také nejsou děti 100% pod dozorem. U nás jdou samy do šatny a nikdo je za ručičku nevede, rodiče do budovy vůbec nesmí… A třeba u nás mě vodil do školy o necelé 3 roky starší brácha a když marodil, tak jsem došla sama. Samozřejmě byl menší provoz, ale i tak. Prostě jsme tak byla naučená. A holky běžně nechávám hrát si na zahradě a já třeba doma vařím a sem tam vykouknu a mám tedy ventilačku, abych je slyšela.

nechodí do školy, ale dovedu si představit, že od září bude chodit sám, to se tolik bát nebudu. už na kroužek šel asi 2 krát posledních 300m sídlištěm sám, protože prostřednímu nebylo moc dobře, tak jsme ho dovedli půlku cesty, a druhou půlku šel sám. Ale doma se bojím, bojím se, že by doma třba nějak blbě upadl, praštil se do hlavy. nebo nedejbože může začít hořet. jedna starší paní mi vyprávěla, jak kdysi dávno její sousedi nechávali samotný doma občas 4 letý dvojčátka, jednou v bytě začalo hořet, a chudinky se schovaly do postele, a nepřežilo ani jedno. A já si nejsem jistá, že by kluci dokázali utéct, kdyby něco. v tý škole, nebo po cestě, tohle nehrozí, tma kdyby upadl a praštil se, tak mu vždycky někdo pomůže(bydlíme v sídlišti, kde furt někdo chodí), a nebude někde ležet bez pomoci s tepenným krvácením, nebo krvácením do mozku po pádu. Jemu věřím, že nic nebezpečnýho by nevymyslel, on je docela klidný dítě, šikovný. ais to mám jinak než většina, ale mnohem dřív ho s klidným svědomím pustím samotnýho do školy, než ho nechám doma :? a asi to hodnotím i podle sebe, doma jsem se sama hrozně dlouho bála, ještě v ani v pubertě jsem se doma sama moc necítila, vlastně i teď jsem radši, když nejsem doma sama, kdežto venku jsem si byla mnohem jistější, neměla jsem strach. třeba třídní schůzky, někdy první a druhá třída si mě brát mohla, ale pak už ne, jak já řvala, že doma být sama nechci, že radši budu sedět před školou, a čekat na ni, to ale zase nechtěla ona, tak jsem se přes hodinu bála doma :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
20.1.17 19:33

Každého dítě, každého rozhodnutí.. Pro mě nezodpovědnost.. :nevim:
Když mám chůvičku a sedím třeba hodinu na balkoně, a mužů během minuty vběhnout mi přijde něco jiného, jak někde courat po ulici se psem - hodinu nebo vysedávat někde na pivu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5894
20.1.17 20:12
@Anonymní píše:
takže když ti teď řeknu, že tě nahlásím na sociálku, tak to budeš dál dělat? to jako neber osobně jen mě to zajímá, já bych byla posraná až za ušima a dala bych si velký pozor, u kamarádky bych se nedivila kdyby ji někdo nahlásil protože jí věčně dělají sousedi naschvály kvůli hluku

Ano, budu to delat dál. Nevidim na tom nic špatného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5894
20.1.17 20:17

@Lychee13 kdyz nebude fungovat chuva, tak se zvednu a jdu domu. Dekuji za prani.
Proste si nemyslim, ze mit deti znamena byt zavrena doma od 18 hodin do rana, abych sedela a koukala na postylky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
20.1.17 20:17
@xjuklickova píše:
Ano, budu to delat dál. Nevidim na tom nic špatného.

To je hodně smutné, pokud na tom nic špatného nevidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
20.1.17 20:22
@xjuklickova píše:
@Lychee13 kdyz nebude fungovat chuva, tak se zvednu a jdu domu. Dekuji za prani.
Proste si nemyslim, ze mit deti znamena byt zavrena doma od 18 hodin do rana, abych sedela a koukala na postylky.

Tak ono stačí, když už mám potřebu chlastat, koupit si lahváče domů a dát si je na balkoně. :nevim: Pokud nemáš žádnou jinou zábavu, než si vybrat mezi hospodou a koukáním do postýlek, tak máš asi dost nudný život. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15688
20.1.17 20:23
@Lychee13 píše:
To je hodně smutné, pokud na tom nic špatného nevidíš.

Taky na tom nic špatnýho nevidím :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
20.1.17 20:24

@Shaari90 v noci samotné… To jsme ještě neudělali (nejstarší má 16 let).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15688
20.1.17 20:25
@Lychee13 píše:
Tak ono stačí, když už mám potřebu chlastat, koupit si lahváče domů a dát si je na balkoně. :nevim: Pokud nemáš žádnou jinou zábavu, než si vybrat mezi hospodou a koukáním do postýlek, tak máš asi dost nudný život. :think:

Já třeba chodím ven se psem, děcko nechám doma a jdu. A taky na tom nevidím nic špatného. A bez chůvičky :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
20.1.17 20:29
@Šmoulice píše:
Já třeba chodím ven se psem, děcko nechám doma a jdu. A taky na tom nevidím nic špatného. A bez chůvičky :jazyk:

Tak u Tebe mě nic nepřekvapuje, když se tady prezentuješ, jak se prezentuješ. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150064
20.1.17 20:30
@Šmoulice píše:
Taky na tom nic špatnýho nevidím :roll:

Netvrdím źe je špatné kdyż si rodič od malých dětí zajde do kina, hospody, restaurace atd, ale nechat děti samotnè doma? Nezodpovědnè.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5894
20.1.17 21:12

@Lychee13 pockej, ja jsem nikde nepsala, ze chlastam, je to proste misto, kde se v lete schazime se sousedy, kteri podle veku chodi ukladat deti a potom se vraceji, a sedime treba do desiti. Nevim podle ceho jsi usoudila, ze tam chodim chlastat. Ve svem pripade netusim, jaky je rozdil sedet za barakem a grilovat nabo sedet v te nasi hospode ktera je o 40 metru dal z druhe strany baraku.
Nejak nemam potrebu se obhajovat, uprimne, kdyz jsme u rodicu v baraku, tak pokud jsem na dvore, tak mi trva delsi dobu se dostat do pokojicku, nez vynehnout schody do prvniho patra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí