Děti samy doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9880
20.1.17 22:05

Mě by to ani nenapadlo.. nebo já snad neznám v okolí kdo by to takto provozoval..
Je jasné, že nikdo nesedí u postýlky, jak tu někdo psal.. ale třeba vezme si třeba něco na grilování, sednou si za domem, ale mají třeba metr, dva okno - vlétě přiotevřené a prostě, když něco tak hned vběhnou do domu..
A ne někde a třeba dítě začne plakat a máma tak s chůvou 10 min běží.. no nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
20.1.17 22:25

Taky nechavam dceru 2,5roku doma, kdyz vencim. Mam stene, takze kazde 2 hodiny ven na curanou. Je to rychlovka 5minut max. Nedovedu si predstavit, ze bych ji mela porad oblikat a brat sebou kvuli minutce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4159
20.1.17 23:02

Mne mama nechavala od 2 let a sla pro noviny a rohliky, jeste se tim chlubi. Paragraf si na nas skoro nebrala, bezne jsem byvala sama doma a telefon jsme nemeli, do skoly jsem chodila sama od 1.tr.,od 5.komolet na starost brachu.Jo,byla jsem samostatna, ale taky to nekdy bylo strasny, takze ja nenechavam ani pres den, natoz v noci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
21.1.17 10:27
@Šmoulice píše:
Já třeba chodím ven se psem, děcko nechám doma a jdu. A taky na tom nevidím nic špatného. A bez chůvičky :jazyk:

A kdyby se dite probudilo a hledalo te? Pripadne by se mu udelalo blbe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
21.1.17 11:15
@Lenca27 píše:
A kdyby se dite probudilo a hledalo te? Pripadne by se mu udelalo blbe?

Tak půl hodky počká, ne? Přece se kvůli děcku nepose*e. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
21.1.17 12:04
@Lucy 21 píše:
Taky nechavam dceru 2,5roku doma, kdyz vencim. Mam stene, takze kazde 2 hodiny ven na curanou. Je to rychlovka 5minut max. Nedovedu si predstavit, ze bych ji mela porad oblikat a brat sebou kvuli minutce..

během pěti minut zvládne dvou a půlleté batole vylézt kamkoliv převrátit na sebe cokoliv zakuckat se pozvracet.. no.. nechápu.. kvůli psovi riskovat.. nechápu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.1.17 12:12

@jdukolem ve dvou a půl letech je to ještě batole? :think: Já nevím, ale u nás ty děti začali chodit kolem roku. A to už za batole nepovažuji. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1841
21.1.17 12:15
@strýček sally píše:
@jdukolem ve dvou a půl letech je to ještě batole? :think: Já nevím, ale u nás ty děti začali chodit kolem roku. A to už za batole nepovažuji. ;)

dite se za batole povazuje do 3 let :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
21.1.17 12:16

@strýček sally Batole je dítě od 1 do tří let věku (z definice) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
@strýček sally píše:
@jdukolem ve dvou a půl letech je to ještě batole? :think: Já nevím, ale u nás ty děti začali chodit kolem roku. A to už za batole nepovažuji. ;)

oficiálně - od narození do šeti týdnů novorozenec, od 6 týdnů do roka kojenec, rok až tři roky batole, 3-6 let předškolák 6-11 mladší školní věk atd atd.. to není můj výmysl, to vývojová psychologie takto dělí a pediatři též… to že někdo něco považuje nebo nepovažuje je v názvosloví irelevantní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
@strýček sally píše:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Dětství#Obdob.C3.AD_batolec.C3.AD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.1.17 12:17

@Ba412 tak to jo. Tak batolata mého kamaráda už v těch letech měly svojí motorku. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
21.1.17 12:23
@jdukolem

V bytě na sebe převrátit nic nemůže, ví co si dovolit může a co ne, je to už rozumné dítě, většinou ji zapnu počítač a nebo ji dám něco dobrého, když dojdu, najdu ji u stejné činnosti u které jsem ji nechala, myslím si, že každá matka ví co od svého dítěte očekávat a podle toho se zařídí..
Jinak nevím jak jinak to v bytě se psem dělat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
21.1.17 12:27

@jdukolem hele, když mému mladšímu (2,5) zapnu youtube s písničkama, vydrží u toho sedět nehnutě fakt dlouho, na nic nesahá… :lol: ale z bytu bych teda neodešla, to ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.1.17 12:49

Já osobně odsuzuju jedinou věc - upřednostnění vlastního zájmu (zábavy) před bezpečím dětí. A můžete mi tu vykládat, jak jsou na chůvičce a v noci spí a nebudí se a kdeže cože, ale pokud jdu do hospody, ke kámošce na víno nebo si zaběhat a děti nechám samotné doma, je to podle mě nezodpovědné a krajně sobecké a ano, hraničí to se zanedbáním povinné péče. Pes se může jednou za den vyčůrat před barákem, kámoška může přijít k nám nebo se hold počká na hlídacího tatínka/babičku, o hospodě ani nemluvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí