Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Lucy 21 píše:Prosím Vás a jak víte, že na půl hodinu odejde, nemusí to být pravda, já bych tomu až tak nevěřila..
@radúna
2× denně zlato
nenechám psa bez venčení. ![]()
@Lucy 21 píše:Prosím Vás a jak víte, že na půl hodinu odejde, nemusí to být pravda, já bych tomu až tak nevěřila..
1. tady si tykáme
2. tu půlhodinu venku se psem tady někdo psal, že to není problém. Dohledej si v diskuzi. Ale autorka tohoto vlákna to nebyla, byl to někdo z oponentů. Natálka? Šmoulice? Nebo obě? Nevím jistě. A jiná zase nemá problém s hospodou a chůvičkou.
Jak říkám - jejich svědomí, jejich věc. Ale nezesměšňuji to. Že já bych to neudělala, je zase moje věc.
Příspěvek upraven 21.01.17 v 19:12
@Šmoulice píše:
Stejně tak se to může stát v noci![]()
![]()
No jasně že může, ale když jsi v tom bytě s dítětem, tak snad slyšíš, když se něco děje.,a většina matek to má tak, že se prostě probudí, když něco není v pořádku, zvlášt matky kojenců, prostě to tak příroda zařídila, hormony a tak. Ty to tak evidentně nemáš, ještě zavřeš dítě do jiný místnosti, bez chůvičky, to je pak těžký, zřejmě s tím dítětem moc času netrávíš, tak snad ty chůvy, které se ti o ni starají, jsou zodpovědnější.
@Šmoulice píše:
Tady si nikdo nic nepotřebuje omluvit.vy tu akorát klovete.
Kloveme?
Já nediskutuji na úrovni slepic. Ty ano?
Nicméně vyjádřit opačný názor umím, na rozdíl od tebe, velmi kultivovaně a slušně. Bez napadání a urážení, či agresivního podtónu
. Štiplavými komentáři umím taky vládnout, ale ráda ti to přenechám
.
Ano vím kdo to psal, ale to neznamená, že to je pravda..Každopádně ať dělá každý jak uzná za vhodné..
@Šmoulice píše:
2× denně zlatonenechám psa bez venčení.
Taky jsem tak venčila, s kočarkem ![]()
@radúna píše:
Kloveme?
Já nediskutuji na úrovni slepic. Ty ano?
Nicméně vyjádřit opačný názor umím, na rozdíl od tebe, velmi kultivovaně a slušně. Bez napadání a urážení, či agresivního podtónu. Štiplavými komentáři umím taky vládnout, ale ráda ti to přenechám
![]()
![]()
.
Ano klovete. Slítly jste se jak vosy na med
nj tučné sousto pro dokonalou elitu emimina.
prostě každý to má jinak, tak se z toho nezblázněte. ![]()
@Anna766 píše:
Taky jsem tak venčila, s kočarkem
Když jsou teď ty velký mrazy, tak s ním na těch 20 min vyběhnu. Když je třeba okolo 0, tak jdu na dlouhou i s kočárem, ale na těch dvacet minut kočár balit, nemá cenu.
@Lucy 21 bydlím v bytě, rýpalko ![]()
@Šmoulice píše:
Ano klovete. Slítly jste se jak vosy na mednj tučné sousto pro dokonalou elitu emimina.
prostě každý to má jinak, tak se z toho nezblázněte.
Já bych řekla, že každý může mít jinak kojení/nekojení, plíny, očkování, atd, ale bezpečnost dítěte bychom měly mít všechny stejně a to na prvním místě. ![]()
Proč bych se měla obhajovat? Podle mě nedělám nic špatnýho. Já děti mám byť s chůvou pod kontrolou. Stát se může kdykoliv cokoliv. I u toho blbýho záchodu se ti může dítě zranit, vždycky je to o náhodě nebo štěstí, chápu eliminaci nebezpečí, ale všechno zabezpečit nejde. Musím to zaklepat, ale nikdy, fakt nikdy se mi nevzbudilo dítě (když jsem byla pryč) v jiný čas než obvykle, a i kdyby přece náhodou jo, tak jsem za chvíli doma, z postýlky mi neuteče a ta starší blbý nápady nemá a ze schodů dolů sejít umí. Já fakt nevidím nic tak hroznýho a už vůbec ne zanedbání péče, tím že nechám spící dítě doma a sama dřepím na terase nebo vedle u sousedů.
@Šmoulice píše:
Ano klovete. Slítly jste se jak vosy na mednj tučné sousto pro dokonalou elitu emimina.
prostě každý to má jinak, tak se z toho nezblázněte.
Ty sis to nějak popletla s těma vosama, viď?
Vyjádřila jsem svůj opačný názor, slušně. To ty vládneš uměním napadat a zesměšňovat jiné.
Ale jestli mě považuješ za dokonalou elitu emimina - tak děkuji, jsem velmi polichocena
.
Dnes sbírám jedno ocenění za druhým
![]()
Nicméně, už nemám k tématu nic, čím bych obohatila ostatní, tudíž končím.
Přeji pěkný večer, všem
![]()
Hele mě je to jedno, mé dítě to není, ty sama víš co si můžeš dovolit…
@Natálka26 píše:
@radúnaProč bych se měla obhajovat? Podle mě nedělám nic špatnýho. Já děti mám byť s chůvou pod kontrolou. Stát se může kdykoliv cokoliv. I u toho blbýho záchodu se ti může dítě zranit, vždycky je to o náhodě nebo štěstí, chápu eliminaci nebezpečí, ale všechno zabezpečit nejde. Musím to zaklepat, ale nikdy, fakt nikdy se mi nevzbudilo dítě (když jsem byla pryč) v jiný čas než obvykle, a i kdyby přece náhodou jo, tak jsem za chvíli doma, z postýlky mi neuteče a ta starší blbý nápady nemá a ze schodů dolů sejít umí. Já fakt nevidím nic tak hroznýho a už vůbec ne zanedbání péče, tím že nechám spící dítě doma a sama dřepím na terase nebo vedle u sousedů.
Ano, podle tebe.
Ale já tě nesoudím, jen jsem si dovolila veřejně napsat (stejně jako ty) opačný názor. Že já to vidím jinak a nedělala jsem u svých dětí je zase moje věc.
Ty to máš takto, já jinak.
Že je to tobě fuk a mně to připadá nezodpovědné je zase jen můj pocit, který jsem já sdělila velice slušnou formou sem do veřejné diskuze, kde se očekávají různé názory.
To je vše.
Váš způsob diskuze je váš problém a vaše vizitka.
![]()
A už opravdu končím
.
Ale o tom to je ne? Každý máme jinak postavené hranice. Řekla bych, že jsem nikoho nenapadala, fakt si myslím, že ne, pokud jo, už si to nepamatuji neboť jsem to psala včera.
Především celou dobu mluvím o sobě, o nikom jiném.
Měj se a třeba se potkáme v jiné diskuzi, kde se naopak sejdeme se stejným názorem. ![]()