Dieta podle Atkinsona

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
10.1.08 13:22

Ahoj,

nebudu tady nikoho přesvědčovat o vhodnosti nebo nevhodnosti jakékoli podobné diety, jen připojím vlastní zkušenost z raného mládí :wink: . Na střední škole jsem se během jedněch letních prázdnin rozhodla zhubnout (jak jinak, byla za tím moje tajná láska, to byl můj hnací motor :D ). Dodržovala jsem tzv. Bodovou dietu, což je vlastně tahle, jen jiný název a pro zjednodušení jsou různé potraviny rovnou obodovány a člověk může jíst jen 40 b denně. Pro zajímavost jen uvedu, že dodnes si pamatuji, že vejce je za 1 bod, paprika za 4 a rajče za 6, plátek chleba za 10, šunka a čisté maso za 0 nebo 1, tuky za 1/2 bodu jo a špenát byl taky docela dietní :) . Těstoviny, rýže, brambory nebo mouka byly pro svůj „bodový stav“ naprosto vyloučené :roll: . Byla to docela síla, protože jsem dva měsíce vlastně téměř nejdela ovoce, jen střídmě zeleninu, ale za to jsem se cpala sýry, tvarohem, vejci a špenátem . . . no prostě jsem asi byla blázen, povedlo se mi shodit víc jak 8 kilo, všichni okolo žasli a jen já sama věděla, že se mi ráno dělali mžitky před očima, klepali se mi ruce a byla jsem celý den unavená. Sice se u mně jojo efekt neprojevil nijak radikálně, po skončení téhle drastické diety jsem přibrala asi dvě kila a pak už jsem si váhu držela asi pět let. Moje vzpomínky a zkušenost mi radí, že tohle již nikdy více. Byla jsem hodně mladá, tak jsem se z toho docela brzo oklepala a ty nepříjemné příznaky - včetně rozhozené menstruace během tří měsíců odezněly, ale vážně to je pro tělo záhul. A když už do toho některá půjdete, pak prosíííím, jezte alespoň multivitamíny.
Ahoj nepřihlášená Pet-s

• Citovat
  • Upravit
926
10.1.08 13:24

Moje švagrová Atkinsonovu dietu před pár lety, kdy to bylo strašně moderní, taky držela, o něco opravdu zhubla, ale teď je tlustší, než kdykoliv předtím … což opravdu nemusí být chyba oné diety, to se děje i při jiných dietách, které vyžadují náhlou změnu jídelníčku.

Proč jsem ale vůči Atkinsonově dietě úplně skeptická je fakt, že sám pan doktor Atkins v době své smrti (uklouzl na ledu či co) byl morbidně obézní!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
10.1.08 13:54

Ahoj Teri,

posli mi tu tabulku prosim na martina.hovorkova@centrum.cz a jeste mi taky ten priklad jidelnicku treba co jsi jedla posledni dva dny :) abych se mohla od neceho odpichnout :)

predem moc dekuju Maty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
10.1.08 14:35

Uz jsem tuto dietu jednou drzela, a muzu rict, ze unavena nebo mzitky predo ima jsem nemela…naopak jsem se citila fakt vyborne:)
Energii cerpate s nadbytecnych tuku ( diky tomu se take hubne ) ve svem tele, pokud by uz nebylo co cerpat nebo pri nizke nadvaze, asi by toto stravovani pro telo bylo drasticke, asi bych rekla, ze ten ostry start neni urcen pro nekoho, dko chce schodit ( nebo by potreboval ) treba dve kila, tam asi moc tuku, z kterych by se dala cerpat energie neni…
PET-S mozna, ze si to tak prisne drzela zbytecne dlouho, ze uz tvoje telo ani nemelo prilis, co hubnout???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
10.1.08 16:43

Tezz,

já bych neřekla, že jsem to držela tak moc dlouho při výšce 164 cm jsem po dietě vážila 52 kg, takže rozhodně jsem nebyla příliš hubená nebo dokonce vychrtlá. Ale jak jsem psala, já držela „Bodovou dietu“, tak se to oficiálně jmenovala, je možné, že ten,. kdo přepočítával ty body se někde setsakramentsky uťal ve výpočtu a díky tomu jsem např. vůbec nejedla brambory, rohlíky, rýži, chleba jsem si za celou tu dobu dopřála jen párkrát půl krajíčku . . . Jenže jak jsem tak četla to množství sacharidů u potravin u toho tvého výčtu, tak to asi moc chybné nebylo. vždyť se na to mrkni sama, v podstatě tvůj jmenovaný jídelníček na celý den byl:

Uvadim pro priklad muj dnesni jidelnicek:
Snidane : michane vajicka se sunkou
Svacina :100g tvrdeho syru, 45%
Obed : opecene kureci maso se spenatovym protlakem
Svacina : 2nozicky parku
Vecere: Pul okurky, tretina cervene papriky, dve lzice kysane smetany

Nezlob se na mě, ale kde máš vitamíny?, kde máš minerály a stopové prvky? A ty dvě svačiny v podobě samotného tučného eidamu a dvou nožiček párku ?! . . . když to shrnu uzeniny, kterými zatížíš ještě navíc ledviny, vápník máš zřejmě jen z toho sýra . . . prostě si vážně neumím představit, že při této stravě se můžeš cítit skvěle . . možná jen díky pocitu, že hubneš, ale jinak nevím. I proto jsem psala o těch multivitamínech.
Vážně to neber jako útok na sebe, kdybys mi tak adresně neodpovídala na můj příspěvek, vůbec bych se do téhle výměny názorů nepouštěla, ale prostě jsem jen nechtěla, aby se do této diety někdo pouštěl jen proto, že ty tady na netu napíšeš jen holé tabulky o potravinách. Budiž, ty o tom máš knihu, tak když si jí přečteš, možná se dozvíš různé fígle, co dělat, aby se ti během diety nerozhodil metabolismus, ale jestli s tebou někdo začne hubnout jen kvůli těm pár optimistickým info, co jsi tu napsala, přijde mi to jako zbytečný hazard se zdravím. A energii z tukových zásob sice tělo čerpá, ale nic jiného než tu energii bys ze zásob čerpat neměla (svaly, vápník z kostí a zubů ap.).

Jinak se dá zhubnout taky úplnou hladovkou . . . taky je to cesta, ale není zrovna nejšťasnější, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
10.1.08 17:14

Vzdyt ma kazdy moznost koupit si knizku, mozna, ze kdyby si ji kazdy precetl, nepsalo by se tu to, co se tu pise…
Psala jsem, ze by se mela uzivat vlaknina, pripadne i kompletni vitaminy pro zeny…
Nechapu, proc jste si rovnou nezalozili diskuzi „Proc nedrzet dietu podle Atkinsona“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
10.1.08 17:28

Pets:
Ale nerekla bych, ze 52kg je k Tve vysce nejak moc, vubec se neda mluvit o nadvaze…A Ty si vlastne celou dobu nejedla zadne sacharidy, podle Atkinse to ma byt pouze prvnich 14 dni, pak pridavat sacharidy, az zjistis svoji maximalni davku sacharidu, a presto hubnes, takze ve finale se dopravujes k tomu, ze sacharidy prijimas v omezenem mnozstvi, nejlepe ve forme vlakniny a skrobu, vyhnout se cukrum…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
10.1.08 21:23

Mam jidelnicek na prvnich sedm dni, pokud mate zajem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
10.1.08 21:56

Ahoj Teri,

prosim ja bych ho chtela ten jidelnicek moc mi s tim pomuzes :)

Maty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
10.1.08 22:10

Ahoj tezz, napis ten jidelak sem prosim, nebo mi ho posli na sz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
10.1.08 22:32

Maty, Tobe jsem to jiz poslala na mail, Ajlili Tobe SZ, snad se to zobrazi spraven, delala jsem to v excelu, ten to nekdy pomotava…
Je to jen priklad…Dalsich sed mdni zkombinujte nejak z tohoto…Moc variaci zatim neni…
Jestli do toho jdete, zvazte se, za tyden kontrola:) Budeme nejak zaznamenavat ubytky:) A urcite budou:)

Kolik chcete zhubnout?

Jo, a jako u kazde diety minimalne dva litry tekutin denne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
10.1.08 22:38

Teri,

jsem motak :oops: uz tu tabulku mam stahlou :lol: ja zacinam od pondeli a vypada to ze i s tchyni :D taky je z toho nadsena.

Ja potrebuju zhubnout na svou puvodni vahu pred tehu. a to je 20kg :roll: takze si myslim ze snad bych neco malo mohla dat dolu..snad :D

Maty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
10.1.08 23:01

To jsme na tom dost podobne:)
Tak jsme zvedava, jak dopadneme…Ale kdyz se to dorzuje ,jde to:)
Fakt ale berte aspon tu vlakninu.

Jsem rada, ze v tom enkdo bude se mnou.

A planujes nejake cvicceni, ja mamdoma dvd pilates, tak sjem si dnes pustila, abych vedela, jak to vubec vypada a vypada to teda narocne, ale pry to fakt zabira:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
10.1.08 23:08

No ma doma orbitreck cvicim na nem ale od vanoc to flakam proto potrebuju neco na nakopnuti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
10.1.08 23:17

A mas na nem nejake vysledky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie