Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5038
15.8.12 12:33

Nazdárek holky!!!
jsem si vás teď pročítala no teda vy jste mi dodali inspirace co vařit!!! ještě že nejsem sama co neví co uvařit :lol:

Ahoj Peťa :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
15.8.12 12:40
@Amber_1977 píše:
Ty vo. e, tak je to tam :pankac: A můj život ztratil smysl - co si teď počnu? :nevim: :zed: :mrgreen:

díky díky, si dobrá :hug: :hug: :hug: :kytka: :kytka: :kytka: :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tali1
15.8.12 12:46
@kkaattkkaa píše:
U nas hneda omacka s veprovym masem a ryzi..

Mňam, to bude dobrota. :pankac: :cert:

• Citovat
  • Upravit
Tali1
15.8.12 12:51

Holky, poradíte, co uvařit na zítra? Přítel pořád nadává, že má pořád to samé. :cert: Prý mám uvařit zase něco novýho. :zed: :pocitac: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
9994
15.8.12 12:59

Holky, poraďte těsto na halušky. Kdysi jsem je dělala a recept je kdoví kde. Bylo to ze všech tří druh mouky a bez brambor. Já dělám i ty bramborové, ale tamty nám chutnaly víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
15.8.12 13:28

Dnes dušená mrkev s vepřovým a bramborem. K večeři rizoto a musí zůstat i na zítra, aby moji chlapy měli co jíst, když já budu v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
15.8.12 13:41

@Paoloska neporadím - u nás se dělaly podobně jako brknedle s nastrouhanýma bramborama a hrubou moukou :nevim:

• Citovat
  • Upravit
9994
15.8.12 13:47
@Amber_1977 píše:
@Paoloska neporadím - u nás se dělaly podobně jako brknedle s nastrouhanýma bramborama a hrubou moukou :nevim:

Neva ;) :kytka: Já jen pátrám, kde se dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
15.8.12 18:06

My dneska musíme dojíst toho lososa :think: Tak asi uvařím rýži a lososa přeliji nějakým dipem z jogurtu a citronu..? Sice u nás nejsme moc zvyklí míchat studené s teplým, ale naučila jsem se tak u tety v Německu a nějak mi to nevadí, je to zas trochu změna :D

• Citovat
  • Upravit
24292
15.8.12 18:14

@Paoloska tyhle jsou jen z jedný mouky. Kdysi mě manžel pravověrný Slovák nutil strouhat brambory, ale pak jsem ho naučila ty z pytlíku z Labety :-). Pravda nejdřív jsem je dělala na tajno a pytlíky a krabičky nenápadně odnášela do práce…
Halušky k masu
400 g polohrubé mouky, sůl, 4 vejce, voda

Do mísy dáme mouku a osolíme. Přidáme celá vejce a trochu vody. Rozmícháme na hladké těsto, případně podle potřeby přidáme vodu. Musí mít takovou hustotu, aby se dalo protlačit haluškovým sítem (o něco řidší než kynuté těsto na buchty). Vymícháme dohladka a přes haluškové síto protlačíme do vařící osolené vody. Povaříme asi 3 minuty, cedníkem vybereme a necháme okapat. Hodí se jako příloha k masu se šťávou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1346
15.8.12 18:24

Dneska už třetí den sekaná :roll: K obědu i k večeři :roll: Dělala sem pro dva z kila mletého… :) Ještě tam zbude patička, ale to už vyhodím…
A zíííítra konečně pizza :jazyk: Se šunkou, mozzarelou, rajčátkama a bazalkou :jazyk:
A pekla sem dnes jen bábovku s povidlama.
A ještě si zítra uděláme polévku z dýně hokaido, když je taková uroda :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
15.8.12 18:47
@Michaella27 píše:
Dneska už třetí den sekaná :roll: K obědu i k večeři :roll: Dělala sem pro dva z kila mletého… :) Ještě tam zbude patička, ale to už vyhodím…
A zíííítra konečně pizza :jazyk: Se šunkou, mozzarelou, rajčátkama a bazalkou :jazyk:
A pekla sem dnes jen bábovku s povidlama.
A ještě si zítra uděláme polévku z dýně hokaido, když je taková uroda :lol:

Z kila? To my máme na jeden oběd :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1346
15.8.12 18:49

@levmah28 jo, jo z kila. Jsme ale jen dva… Malej ještě nepapá :) A to jsem ji měla i včera na oběd i k večeři. Dáváme si vždycky dva plátky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
15.8.12 19:20

Tak ted peču na zítra taky sekanou ale nastrouhala jsem tam i cuketu tak máme dvě velký ;) a zítra asi udělam bramborovou kaši tak uvidim jaká bude ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
15.8.12 19:22

@Markéta80 do sekaný dávám cuketu často, je to dobrý :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů