Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
saracenka
16.8.12 13:16

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: nic číst nebudu, já to vim, ale jsem líná ..kdo má ty zbytky furt jíst :zed:

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
16.8.12 13:23
@saracenka píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: nic číst nebudu, já to vim, ale jsem líná ..kdo má ty zbytky furt jíst :zed:

To je marný :zed:
Včera jsem miláčkovi chtěla udělat rýži s kroupama, lososa a nějaký citronový přeliv - tak, že prý toho lososa je tak akorát jedna porce pro mě.. Tak jsem navrhla krupicovou kaši, tak se urazil, že tohle jíst nebude :cert: :zed: To bude mít šmoulíček po něm, tu zmlsanost :zed:

• Citovat
  • Upravit
46669
16.8.12 13:28
@Amber_1977 píše: :cert: :cert: :cert: :cert: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: Přečti si složení, pak si zjisti, co jsou ty éčka v tom zač, a až se :poblion: tak si vzpomeň, že tu existuje něco jako sbírka receptů :cert: :cert: :cert:
Já byla včera donucena večeřet brambůrky, kokosku, zmrzlinu a zapíjet to něčím jako sekt s džusu :oops:
No tak dobře, je ti odpuštěno :hug: :andel:

Holky, já měla v těhotenství nezadržitelnou chuť na čínskou instantní polívku. Naštěstí jsem se dokázala ovládnout a za celé těhotenství jsem jich sežrala maximálně pět. Holt chuti neporučíš… Já teda ne… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
16.8.12 13:31

@KPKristy Jo jo, já ujížděla na tataráku a pivu :oops:

• Citovat
  • Upravit
46669
16.8.12 13:34

@Amber_1977, o pivu mi nemluv. Momentálně ujíždím na ovocném, což figuře asi taky dvakrát neprospěje… Ale je tááák dobrý! Grepový…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saracenka
16.8.12 13:35

Gambáček :pankac: :pankac: :pankac: :pankac:

• Citovat
  • Upravit
9994
16.8.12 13:38

@KPKristy

Máte rádi módu posledních měsíců v Česku, různá ovocná piva? Pak se nyní o nich něco dozvíte.

Hit tohoto léta - ovocná piva, tzv. radlery. Staropramen Cool Grep obsahuje celkem 13 éček, z toho 5 velmi škodlivých:
Sladidlo E952 je 40× sladší než cukr bez jakéhokoliv energetického obsahu. Vyrábí se z cyklohexylaminu, který se jinak používá na hubení hmyzu nebo proti korozi. Zvyšují účinky karcinogenů. V USA ZAKÁZÁNO!
Sladidlo E954 je dokonce až 500× sladší než běžný cukr bez energetického obsahu!! Vyrábí se z toluenu.
Další sladidla E950 a E951 ještě zvýrazňují sladivost ostatních sladidel. Údajně vhodné pro hubení krys.
E120 je skutečná lahůdka - rozemletí broučci Dactylopius Coccus. Dodávají potravinám zdravou červenou barvu. Mohou ale způsobit kožní nádor, astma, kopřivku, sennou rýmu, u dětí hyperaktivitu…
Celkem pět velmi nebezpečných éček. To je COOL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
16.8.12 13:46

br.kase pecene strehna a pecene kukuricne klasy kradene na poli:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
16.8.12 13:46
@Paoloska píše:
@KPKristy

Máte rádi módu posledních měsíců v Česku, různá ovocná piva? Pak se nyní o nich něco dozvíte.

Hit tohoto léta - ovocná piva, tzv. radlery. Staropramen Cool Grep obsahuje celkem 13 éček, z toho 5 velmi škodlivých:
Sladidlo E952 je 40× sladší než cukr bez jakéhokoliv energetického obsahu. Vyrábí se z cyklohexylaminu, který se jinak používá na hubení hmyzu nebo proti korozi. Zvyšují účinky karcinogenů. V USA ZAKÁZÁNO!
Sladidlo E954 je dokonce až 500× sladší než běžný cukr bez energetického obsahu!! Vyrábí se z toluenu.
Další sladidla E950 a E951 ještě zvýrazňují sladivost ostatních sladidel. Údajně vhodné pro hubení krys.
E120 je skutečná lahůdka - rozemletí broučci Dactylopius Coccus. Dodávají potravinám zdravou červenou barvu. Mohou ale způsobit kožní nádor, astma, kopřivku, sennou rýmu, u dětí hyperaktivitu…
Celkem pět velmi nebezpečných éček. To je COOL.

mnam:D a zdroj?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
16.8.12 13:50

To je COOL!
A dalších 90% potravin a nápojů, co se běžně prodává a komzumuje. Vzhůru na kořínky. Ale kam? Aljaška je možná čistá… :think: Nebo Antarktida. Ale tam zase těžko budou kořínky. No nic, jdu si nalejt pivo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
16.8.12 13:52
@Monjie píše:
mnam:D a zdroj?

Nevím, nedávno mi to přinesl kolega z práce. Ale myslím, že se dá z etikety a z netu pravdivost ověřit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
16.8.12 13:57
@KPKristy píše:
To je COOL!
A dalších 90% potravin a nápojů, co se běžně prodává a komzumuje. Vzhůru na kořínky. Ale kam? Aljaška je možná čistá… :think: Nebo Antarktida. Ale tam zase těžko budou kořínky. No nic, jdu si nalejt pivo…

Jasně, stejně dopadá i hromada limonád, paštik a podobně. Do nikoho nevandruju, každý ať pije a jí co chce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
16.8.12 15:57

Ha jsem to hodila vedle:) tak se pokochejte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
16.8.12 16:33
@KPKristy píše:
@Amber_1977, o pivu mi nemluv. Momentálně ujíždím na ovocném, což figuře asi taky dvakrát neprospěje… Ale je tááák dobrý! Grepový…

No tak u mě to byl nealko Lobkowicz :oops:
Ty ovocný hnusy mi fakt nejedou :poblion: Naštěstí :D

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
16.8.12 16:37
@Paoloska píše:
Nevím, nedávno mi to přinesl kolega z práce. Ale myslím, že se dá z etikety a z netu pravdivost ověřit :think:

Dá, už jsem ty etikety studovala a opravdu, některá ta ovocná piva - to je teda síla :pankac: NAopak, myslím, že to bylo Frisco, které bylo vpodstatě ok.
Některé potraviny z obchodu jsou již samy o sobě svým zpracováním :poblion: takže jejich složení poctivě sleduji a tyhlety éčkama dochucený a zakonzervovaný hnusy si doma odpouštíme. Když jedeme na chalupu, nakupuji v Německu - nechápu to, ale jídlo tam mají kvalitnější a zároveň mírně levnější 8o Takže tím spíš jsem se rozhodla nepodporovat české „ne“obchodníky a co jde, taháme z Německa či od malovýrobců z chalupy a tak.. Je to trochu složitější, ale dá se to a nijak závratně to do peněz neleze - spíš bych řekla naopak :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny