Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2218
17.8.12 11:45

Kuřecí na okurkách (taková znojemská) a rýže a čočková polívka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saracenka
17.8.12 12:09
@ivana-domca píše:
Holky prosím pomoc!!! :cry: Dělám strudl z masloveho těsta podle starý kuchařky (370 gramů mouky, 250 gramů másla, 2 žloutky, cukr) Ale to těsto když ho chci rozvalet, tak se droli, co s tím :nevim:

vyhodit a namazat chleba s paštikou :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: mě se snad v životě štrůdl nepovedl, to bude asi rukama :think:

• Citovat
  • Upravit
PetkaK
17.8.12 12:11

Dnes těstovinový salát s kuřecím masem.

• Citovat
  • Upravit
47759
17.8.12 12:12
@saracenka píše:
vyhodit a namazat chleba s paštikou :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: mě se snad v životě štrůdl nepovedl, to bude asi rukama :think:

tak fakt je, že jsem na pečení levá :oops: A já dostala takovou příšernou chuť na strudl. No půlka těsta letěla, druhou jsem vyvalela přes fólií a upeceny strudl teď chladne v kuchyni, ale byla jsem tak vytocena, že jsem tam zapomela dat skořici :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saracenka
17.8.12 12:14
@ivana-domca píše:
tak fakt je, že jsem na pečení levá :oops: A já dostala takovou příšernou chuť na strudl. No půlka těsta letěla, druhou jsem vyvalela přes fólií a upeceny strudl teď chladne v kuchyni, ale byla jsem tak vytocena, že jsem tam zapomela dat skořici :zed: :zed:

já měla tolik receptů..peču i dost, ale jako štrůdl je pro mě sci-fi :nevim:

• Citovat
  • Upravit
15054
17.8.12 12:16
@saracenka píše:
já měla tolik receptů..peču i dost, ale jako štrůdl je pro mě sci-fi :nevim:

naše rodinka miluje z listového těsta tak je půl práce hotovo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saracenka
17.8.12 12:16
@dzarunka píše:
naše rodinka miluje z listového těsta tak je půl práce hotovo :mrgreen:

já ho taky miluju, ale nikdy se mi nepovedl jako od maminky :nevim:,nevim kde mám zakopanýho toho psa :think:v tom štrůdlu :think:

• Citovat
  • Upravit
47759
17.8.12 12:36
@dzarunka píše:
naše rodinka miluje z listového těsta tak je půl práce hotovo :mrgreen:

já chtěla strudl od babičky, no smůla, s pečením je konec, vždycky mě to akorát vytočí do běla :cert: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
17.8.12 12:44
@saracenka píše:
já ho taky miluju, ale nikdy se mi nepovedl jako od maminky :nevim:,nevim kde mám zakopanýho toho psa :think:v tom štrůdlu :think:

tak mně ten můj milouš tvrdí, že je lepší než od jeho mámy tak to potěší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
17.8.12 12:44

Moje babička taky dělá tažený štrůdl a mamka občas taky, ale já se do toho nepouštím. Když už to musí být a chci udělat štrůdl doma, tak jedině z kupovaného listového. Bych se na to mohla krajc vajc :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
17.8.12 12:45

Hodně slyším chválu na štrůdl z pivního těsta :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saracenka
17.8.12 12:49
@dzarunka píše:
Hodně slyším chválu na štrůdl z pivního těsta :think:
:cert: :cert: :cert: :cert: škoda toho piva :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
17.8.12 12:55

@ivana-domca A to se rozpadá až po upečení? Jestli ano, tak je tam málo tuku, tudíž blbý máslo.. Jestli už rozválet šlo blbě, tak bych řešila mouku - neexperimentuješ taky náhodou s bezlepkem? Takhle se totiž chová málolepková mouka.. :think:
Nezapomeň, že oni tenkrát měli vpodstatě špaldovou mouku a máslo - to byl samej tuk.. takže změň poměry, jestli chceš píct s těmi dnešními šizenými pajci..

• Citovat
  • Upravit
746
17.8.12 13:09

@dzarunka Děkuji… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50148
17.8.12 13:18
@ivana-domca píše:
tak fakt je, že jsem na pečení levá :oops: A já dostala takovou příšernou chuť na strudl. No půlka těsta letěla, druhou jsem vyvalela přes fólií a upeceny strudl teď chladne v kuchyni, ale byla jsem tak vytocena, že jsem tam zapomela dat skořici :zed: :zed:

příští si kup listové těsto a úspěch je zaručen :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny