Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
saracenka
16.8.12 09:30
@levmah28 píše:
No drbat se řízkama se fakt nebudu :mrgreen: ale teď mě napadlo, jestli neudělám kuře na smetaně s rýží :think:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: to zní dobře podrbat se řízkem :jazyk: já se sem k vám chodim najíst dámy..sliny mě tečou jak bernardýnovi..takhle asi nezhubnu
  • Citovat
  • Upravit
5misa6
16.8.12 09:34
@saracenka píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: to zní dobře podrbat se řízkem :jazyk: já se sem k vám chodim najíst dámy..sliny mě tečou jak bernardýnovi..takhle asi nezhubnu

Kolik uz mas dole? Ja nahore 3kg

• Citovat
  • Upravit
saracenka
16.8.12 09:37
@levmah28 píše:
Kolik uz mas dole? Ja nahore 3kg

na váze je babučina a necham to radši tak :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: nechci se zbytečně nasrat po ránu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
15054
16.8.12 09:55

Lečo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
16.8.12 10:01
@Amber_1977 píše:
Dneska jsem udělala megamňamku prckovi - rozvařila jsem švestky s broskví.. A ten.. miláček.. to nechtěl :cert: :cert: :cert:

no to známe, to by moji kluci nepozřeli :roll: :zed: ale já mám echt nežravky :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
16.8.12 10:10

Jooo, tak já si libovala, jak tohle těhotenství hezky hubnu, vůbec nenabírám.. Až mě v pondělí na gyndě zvážili a za měsíc jsem nahodila 6 kilo..
A už mi zase nejdou přidat smajlíci.. Od jara je emimino technicky úplně na..

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
16.8.12 10:11
@eshta píše:
no to známe, to by moji kluci nepozřeli :roll: :zed: ale já mám echt nežravky :cert:

Jsou to spratci nevděčný :cert: Šmoule dneska dostane mrkev s petrželí a řepou, a jestli se mu to nebude líbit, tak ať si trhne :cert:

• Citovat
  • Upravit
25007
16.8.12 10:18
@Amber_1977 píše:
Jsou to spratci nevděčný :cert: Šmoule dneska dostane mrkev s petrželí a řepou, a jestli se mu to nebude líbit, tak ať si trhne :cert:

takovéto podivné kombinace se u nás vůůůůbec nevedou :mrgreen:
u nás na svačinu koluje jen banán, jablko a bílej jogurt :roll:
a že by si jablka jako dali hodně, tak to taky ne :zed: vždy jen pár měsíčků :cert:
a mixy mi už taky nesnědí :cert: oslazenej tvaroh taky ne :cert: jsou ve žrádle děsnýýýýýýýý :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
16.8.12 10:29

Dneska nemusím vařit, od včerejška zbyl bramborový guláš, to je snad poprvé, co kluci všechno nesežrali :pankac:

Ovocné směsky mi malá nejedla, nejradši má samotný banán, jablko, hrušku a hrozny. Vůbec jí nechutná broskev, nektarinka a meruňky. Ještě v sezonu zvládne mandarinky. Zeleninu sní všechnu, nejradši má cherry rajčata, to je schopná sníst půlkilové balení najednou 8o.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50152
16.8.12 10:34
@levmah28 píše:
Holky v neděli dojede rodina ze SR a tak musím něco uvařit a upéct, ale nevím co. Něco slavnostnějšího, nějaký tip? Půjdu nakoupit, tak ať vím co. A asi upeču Míšu řez.

Co vepřo, knedlo, zelo :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
16.8.12 10:36

Bramborové knedlíky plněné uzeným, se zelím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50152
16.8.12 10:36

Dneska nevařím, zbylo nám jídlo od včera :pankac: Zítra večer bude grilovačka a k obědu asi udělám lososa na másle a štouchané brambory :lol: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
16.8.12 10:47
@eshta píše:
takovéto podivné kombinace se u nás vůůůůbec nevedou :mrgreen:
u nás na svačinu koluje jen banán, jablko a bílej jogurt :roll:
a že by si jablka jako dali hodně, tak to taky ne :zed: vždy jen pár měsíčků :cert:
a mixy mi už taky nesnědí :cert: oslazenej tvaroh taky ne :cert: jsou ve žrádle děsnýýýýýýýý :cert:

Tak šmoule toho zbuchlo asi třetinu hrnku, takže úspěch.. Ten včerejšek mu asi nejel tím, že to bylo tak chuťově silný.. Já mu nedávám ani banán kvůli velký sladkosti.. Nejradši má takový ty mírně nakyslý či nahořklý chutě.

• Citovat
  • Upravit
saracenka
16.8.12 10:55
@Amber_1977 píše:
Jsou to spratci nevděčný :cert: Šmoule dneska dostane mrkev s petrželí a řepou, a jestli se mu to nebude líbit, tak ať si trhne :cert:

doprkna matko to by mě zabilo

• Citovat
  • Upravit
9994
16.8.12 11:02
@danyk píše:
@Paoloska tyhle jsou jen z jedný mouky. Kdysi mě manžel pravověrný Slovák nutil strouhat brambory, ale pak jsem ho naučila ty z pytlíku z Labety :-). Pravda nejdřív jsem je dělala na tajno a pytlíky a krabičky nenápadně odnášela do práce…
Halušky k masu
400 g polohrubé mouky, sůl, 4 vejce, vodaDo mísy dáme mouku a osolíme. Přidáme celá vejce a trochu vody. Rozmícháme na hladké těsto, případně podle potřeby přidáme vodu. Musí mít takovou hustotu, aby se dalo protlačit haluškovým sítem (o něco řidší než kynuté těsto na buchty). Vymícháme dohladka a přes haluškové síto protlačíme do vařící osolené vody. Povaříme asi 3 minuty, cedníkem vybereme a necháme okapat. Hodí se jako příloha k masu se šťávou.

Dík :kytka: Ony ty pytlikový nejsou špatný a právě ty z toho dávného receptu byly chuťově úplně stejný. Zkusim ten tvůj a uvidim. My jsme hodně haluškový ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny