Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
47759
17.8.12 13:30
@Amber_1977 píše:
@ivana-domca A to se rozpadá až po upečení? Jestli ano, tak je tam málo tuku, tudíž blbý máslo.. Jestli už rozválet šlo blbě, tak bych řešila mouku - neexperimentuješ taky náhodou s bezlepkem? Takhle se totiž chová málolepková mouka.. :think:
Nezapomeň, že oni tenkrát měli vpodstatě špaldovou mouku a máslo - to byl samej tuk.. takže změň poměry, jestli chceš píct s těmi dnešními šizenými pajci..

tak mouku jsem použila poslední balík té hnusné z kauflandu a máslo normální kvalitní, ale asi to nebude to co to bývalo před 70ti roky, kdy vyšla ta kuchařka :roll: Když jsem pak koukala na netu na novejsi recept, tak tam bylo stejné množství mouky jako másla a u toho starého receptu 370 gramů mouky a 250 gramů másla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
17.8.12 13:39

@ivana-domca Hele, já dělám falešné listové těsto, je to jednoduché jako facka a k nerozeznání. Jen je v tom ztužený tuk, což není žádná výživová hitparáda. Ale pro jednou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
17.8.12 13:40

U nás dnes vaří mrazák :pankac:. Vytáhla jsem roštěnou i knedlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
17.8.12 13:48

Dneska zbytky polívka i druhé… a na zítra nevím co, chtěla jsem bramboračku, ale nemám cibuli :zed:

Ale možná půjdem zítra po ZOO do restaurace, tak nebude třeba… ale „to se domluvíme přece až zítra, ne?“ (chlop), na co domlouvání dopředu :pocitac: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
17.8.12 14:29
@ivana-domca píše:
tak mouku jsem použila poslední balík té hnusné z kauflandu a máslo normální kvalitní, ale asi to nebude to co to bývalo před 70ti roky, kdy vyšla ta kuchařka :roll: Když jsem pak koukala na netu na novejsi recept, tak tam bylo stejné množství mouky jako másla a u toho starého receptu 370 gramů mouky a 250 gramů másla :think:

A už máš jádro pudla - ty naše pajcy nejsou tak tučný, takže přidat máslo.. :pankac: No jo, no.. Za chvíli budeme nakupovat polystyren :zed:

• Citovat
  • Upravit
10631
17.8.12 19:01

Včera kuřecí plátek se žampionama a smetanovou omáčkou, americké brambory. Dnes smažená cuketa se šťouchanýma bramborama s cibulkou, zítra langoše :mavam:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
18.8.12 07:22

Za posledních pár dní:
lečo s bramborem
frankfurtská polívka
kuřecí na kari s těstovinama
pečený kuřecí, rajčata, cuketa rýže

dneska grilování v parku a dort
zítra vepřový plátky nějak :)

a díky Amber za založení skupiny :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
18.8.12 07:27

Dnes krůtí plátky se žampiony a s brokolicí a k tomu ameriky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
18.8.12 07:32

Počínaje dneškem a konče příští sobotou nevařím! Dneska odjíždíme na dovolenou, jupí, někdo mi bude podstrojovat. A celý týden!!! :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
18.8.12 07:33

@KPKristy se máš :potlesk: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
18.8.12 07:50

Dneska česneková polívka a odpoledne grilujem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
18.8.12 08:02

Dneska vaří babička a opováží se mi říct, ať něco vymyslím :mrgreen: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
18.8.12 09:00

Ahoj holky, chtěla bych požádat o radu, příští týden bych chtěla pozvat příbuzné na oslavu a nevím co mám nachystat za pohoštění. Něco aby to bylo dobré, ale zase abych se z přípravy nezhroutila, přece jenom jsem na konci osmého měsíce a už nejsem tak fit jako dřív :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
18.8.12 09:10
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50150
18.8.12 09:27

My dneska budeme mít lososa s bramborem :D

• načítám...