Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31.8.12 12:36

Ježiš to je dobrý ta roštěná, neni nic cítit, moc dobrý masíčko, šecko :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19692
31.8.12 12:58

Dneska kralik na cibuli a anglicke + bram. knedlik ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
31.8.12 13:05
@verunkamandarinka píše:
Holky chystám se poprvé na bramb. knedlíky. Máte nějaký osvědčený postup? vychytávku a tak? chystám se na tyhle http://recepty.vareni.cz/…ve-knedliky/ Je to možný tak málo brambor že stačí? a mám je jak vařit? jen tak ve vodě, NEBUDOU ROZPLYZLÉÉÉ?

Vychytávka je - dělat je z krupice a místo vejce prdnout jenom žloutek. Jinak normálně - do osolené vroucí vody a cca za dvacet minut v cajku.. akorát je jednou obracím bříškem nahoru.

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
31.8.12 13:06

@verunkamandarinka Jo a nevím, zda to víš, ale brky se dělají z den starých uvařených brambor - je to kvůli tomu, aby brambory „vyschly“.

• Citovat
  • Upravit
5misa6
31.8.12 13:24

Udělala jsem fofrovku.Je lečo s chlebem.

• Citovat
  • Upravit
20656
31.8.12 13:58
@Amber_1977 píše:
@verunkamandarinka Jo a nevím, zda to víš, ale brky se dělají z den starých uvařených brambor - je to kvůli tomu, aby brambory „vyschly“.

stačí když je oloupeš a nastrouháš ještě horké (vaří se ve slupce), pak ta pára uteče a mají minimum vlhkosti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.8.12 16:25
@levmah28 píše:
Udělala jsem fofrovku.Je lečo s chlebem.

jé a lečo mi naučte, to sem ještě nedělala nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.8.12 16:28
@Amber_1977 píše:

jojo brambory sem už udělala na zítra

sandrikale jak je strouhat horký, to bolí ne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.8.12 16:29

@verunkamandarinka tak alespoň k něčemu je to dobrý :mrgreen: jak ti chutnal jelen? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
31.8.12 18:42
@sandrik píše:
stačí když je oloupeš a nastrouháš ještě horké (vaří se ve slupce), pak ta pára uteče a mají minimum vlhkosti ;)

Ježkovy brejle, to by mi babi mohla taky zkolabovat, kdybych to udělala před ní 8o :zed:
Víš jak, u nás si na kynutým těstě odrovnáš ruce.. Všechno poctivě :andel: :roll:

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
31.8.12 18:45
@verunkamandarinka píše:

Buď vykydneš do hrnce sterilovanou směs zeleniny, zaleješ rajčatovým protlakem, zasypeš uzeninou a nakonec vmícháš vajíčko - taková rychlá prasárna..
Nebo si hezky nakrájíš zeleninu - základem jsou paprika a rajče a pak, kde co poseženeš a hodí se k tomu.. a opět dusíš na cibulce s uzeninou, nakonec zahustíš vejcem..
Nebo nemáš papriku a rajče, ale jiný zeleniny, tak je zase dusíš na cibulce a podle toho, zda je posypeš provensálským kořením nebo indickým, tomu budeš říkat ratatouille nebo sabdží :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
5732
31.8.12 18:52

Já dělám lečo bez vajec..S nima mi to nechutná..Do hrnce si dám nakrájenou cibuli, malinko oleje, přidám papriky a párek až to bude poloměkké tak rajčata..Dusím do změknutí, potom osolím a opepřím.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
31.8.12 19:33

@Danuška23 Mně tam vadí ty šlupky od rajčat, co se pak vyvaří do takových bodlinek :poblion: Ale je fakt, že český lečo dělám taky málokdy..

• Citovat
  • Upravit
5misa6
31.8.12 19:51
@verunkamandarinka píše:

Já osmažím cibulu, pak na to uzeninu (klobásu) dám tam rajčata, papriky, dusím do měka, a pak tam šupnu vejce.

• Citovat
  • Upravit
9994
31.8.12 20:09
@verunkamandarinka píše:
Ježiš to je dobrý ta roštěná, neni nic cítit, moc dobrý masíčko, šecko :dance:
Že jo?! ;) No jo, zvěřinka, to je masíčko :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...