Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19874
29.1.14 12:21
@sophinka1 píše:
Holky je to OT, ale chodí sem hodně lidí tak snad prominete :kytka:
chtěla jsem poprosit o pomoc mladé nastávající mamince (je ročník 1995) těsně před porodem, bez peněz, možností a domova. POkud byste některá měla možnost poslat 50–100 kč, nebo měla věci na miminko, nebo věděla o bydlení prosím ozvěte se. Hledáme jí azylák, ale nemá na zaplacení, a nemá a ni na jídlo

Víš co, dej sem odkaz na diskusi, kde tohle řešíte, kdo bude chtít, tak se zapojí. Ale do vaření to radši tahat nebudeme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
29.1.14 12:33

Holky, nezkoušely jste někdo nutelu podle tohoto receptu?
Já ji dneska dělala podle receptu od @robínek (že jsi ho sem dávala??) a přijde mi dost čokoládová. Asi jak je tam ta mléčná čokoláda. Co zkusit příště hořkou nebo kakao? Přijde mi, že jsou tam málo cítit oříšky… :think:
Ale jako ňamka to je, však je v tom piksla salka :* :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
29.1.14 12:52
@KPKristy píše:
Holky, nezkoušely jste někdo nutelu podle tohoto receptu?
Já ji dneska dělala podle receptu od @robínek (že jsi ho sem dávala??) a přijde mi dost čokoládová. Asi jak je tam ta mléčná čokoláda. Co zkusit příště hořkou nebo kakao? Přijde mi, že jsou tam málo cítit oříšky… :think:
Ale jako ňamka to je, však je v tom piksla salka :* :mrgreen:

No minule jsem právě dávala hořkou čokoládu, dobré to bylo, ale zase se to nějak špatně roztíralo, spíš to bylo na lžičku - taková medicínka ;)
Tak zkoušejte, zkoušejte, třeba najdem ideální recept ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
29.1.14 12:57
@robínek píše:
No minule jsem právě dávala hořkou čokoládu, dobré to bylo, ale zase se to nějak špatně roztíralo, spíš to bylo na lžičku - taková medicínka ;)
Tak zkoušejte, zkoušejte, třeba najdem ideální recept ;)

OK, příště zkusím tu, jak jsem dávala odkaz výše a určitě pak napíšu. Jen mi ještě prosím poraď, jak rozmixuješ oříšky na kaši :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2760
29.1.14 13:28

Rajská polívka a sýrová omeleta s vařenou zeleninou a těstovinama.. rychlovka, přišli jsme z MC pozdě :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
29.1.14 13:42
@KPKristy píše:
OK, příště zkusím tu, jak jsem dávala odkaz výše a určitě pak napíšu. Jen mi ještě prosím poraď, jak rozmixuješ oříšky na kaši :roll: :mrgreen:

blbě :mrgreen: ani oloupat mi pořádně nejdou, mrchy.
Možná bych je zkusila přes noc namočit, pak to na kaši rozmixovat půjde a pak je orestovala v troubě. Tím je ovšem nezbavím slupek :think: Takže bych slupky buď nechala, nebo si koupila oříšky už bez slupek. No a nejsnazší, ovšem nejdražší verze mi přijde dát do toho nějakou lískooříškovou pastu, třeba toto:
http://www.bioobchod.cz/…zel/d-73681/ čímž už se ovšem výroba domácí nutely pořádně prodraží ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
29.1.14 13:46

@robínek a co opražit, oloupat, co to půjde, a pak teda namočit kvůli tomu mixování :think:. To se vychytá :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
29.1.14 13:47

Ta pasta je teda drahá jako vůl. To radši přijdu doma na vlastní pastu :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
29.1.14 14:16
@KPKristy píše:
Ta pasta je teda drahá jako vůl. To radši přijdu doma na vlastní pastu :mrgreen: :mrgreen:

No jestli máš čas, zkus se podívat na nějaké stránky raw food, vitariánů atd. Ti si pokud vím pořád melou nějaké ořechy na kaši a dělají z toho korpusy na dorty třeba. Asi je potřeba pořádný mixér…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
29.1.14 14:36

@robínek mě to loupání jde nejlíp, když je nechám na velký rozpálený pánvi (obvykle, když u toho vařím ěnco dalšího) a semtam s nima zaškvrdlám a teprve až když jsou všechny horký a slupky se začínaj samy odlupovat, tak je beru do dlaní po cca 5-10ks a drbu je jako když chceš v dlani umnout třeba majoránku, aby víc voněla, oni jak se třou o sebe, tak se navzájem „oškrábou“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
29.1.14 15:25

Dnes jenom hráškový krém s krutony, večer ještě asi něco uvařím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
29.1.14 15:32

@sandrik
Dík! Tak to s těmi oříšky zkusím - upražit, ošmrdlat, namočit, rozmixovat - co se všechno dá s oříškem dělat, když je jeden mlsný na nutelu, co? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
29.1.14 15:58
@robínek píše:
@sandrik
Dík! Tak to s těmi oříšky zkusím - upražit, ošmrdlat, namočit, rozmixovat - co se všechno dá s oříškem dělat, když je jeden mlsný na nutelu, co? :mrgreen:

Takhle to příště udělám taky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
29.1.14 16:00

A ještě dotaz. Mixujete čím? Já to mixla tyčovým, protože se mi zdá, že robot by to nebyl schopný rozemlít na kaši. A co třeba klasický mixér? :think: Šlo by to v tom??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
29.1.14 17:32

Ještě, že nemusím řešit nutelu, já totiž nemám ráda čokoládu a ani nic, co je podobné barvy :lol:

Uvařila jsem česnečku a potomstvo dojídalo čočku. Pro sebe jsem dělala salát (ledový salát, rajčata, kousek kuřecího a zálivka z jogurtu a česneku). Nechutně jsem se přežrala 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny