Dítě v 35 letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
544
4.8.14 21:32

Presne tak, problem muze mit jak 18leta maminka tak i maminka 35 leta. Zalezi ciste na tobe a na tom, jaky mas zdravotni stav. Pokud to opravdu chces, hura do toho. Hodne stesti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
4.8.14 21:32
@Evulina píše:
No tak to vím, že na tu asi nepůjdu stejně, jen kdyby hrozilo fakt velké riziko podle obou screeningů (mnohem větší váhu dávám tomu prvotrimestriálnímu). Hnali mě tam i u dcerky (první screening ok, druhý blbý, ale já tomu druhému prostě moc nevěřím, vychází to často blbě), ale odmítla to (riziko Downa 1:30). Rozhodli jsme se s mužem nechat si i dítě s Downem. No a máme zdravou krásnou holčičku. Naproti tomu znám ženu, které amnio vyšlo dobře a má postižené dítě..
Jinak tedy nic jiného navíc?

Neni co by, rizika jsou nejvic geneticka se stoupajicim vekem, jinak rizika pro matku jsou vyssi treba u cukrovky ale tam se screening stejne dela vsem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2445
4.8.14 21:34
@blecha72 píše:
Už jsem to vysvětlila výše. Před 35 ani slovo, po 35 formálně nabízejí.

Mě ani formálně. Dr mi řekl, že pokud bych chtěla mít jistotu, že je mimi zdravé, že mi doporučuje toto http://www.prenascan.eu/
Bohužel se to zatím platí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
4.8.14 21:37
@Evulina píše:
Holky prosím poraďte - také plánujeme ještě druhé dítě a také to nestihneme dřív, než mi odzvoní 35..
Jaké vyšetření nebo co vše nad rámec toho, co se dělá do 35 let, lékaři dělají, pokud je těhotné 35 a výše let? Děkuji

Mě nedělali navíc nic. Šla jsem na screening ve 12tt, na který chodí dnes i mladé, dopadl dobře. Nešla jsem ani na test cukrovky a jako zkušenou třetimatku mě doktorka zvala snad méně často než při předchozích těhotenstvích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
4.8.14 21:55

@quinny Já na cukrovce nikdy nebyla a mám tři děti rychle za sebou, poslední narozené nedávno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15284
5.8.14 08:44
@Claire00 píše:
Skoro to vypada, ze my starsi matky prenechavame rizikove tehotenstvi tem mladsim :lol:

To jo, mladé kolegyně v práci měli neschopenku sotva dostaly těhotenský průkaz ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
5.8.14 08:46

@Alušáček Mně museli ve 37 z práce vykopat, 6 týdnů předem mně přišlo strašně moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
5.8.14 08:47

Moje teta porodila sva dvojcata ve 40, deti jsou zdrave a sikovne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15284
5.8.14 08:47
@Amys píše:
@quinny Já na cukrovce nikdy nebyla a mám tři děti rychle za sebou, poslední narozené nedávno :mrgreen:

Mě na cukrovku taky doktor neposlal, asi zapoměl :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15284
5.8.14 08:55
@blecha72 píše:
@Alušáček Mně museli ve 37 z práce vykopat, 6 týdnů předem mně přišlo strašně moc.

Tak to jsi fakt dobrá, mě šíleně boleli záda a tlačilo břicho při sezení u pc…byla jsem ráda, že už jdu na mateřskou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
5.8.14 09:07
@Amys píše:
@quinny Já na cukrovce nikdy nebyla a mám tři děti rychle za sebou, poslední narozené nedávno :mrgreen:

nerespektuje doporuceni gynekologicke spolecnosti…mozna ma na to vlastni nazor, coz chapu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
5.8.14 12:07

@quinny Naštěstí, já furt blila a asi bych ten test stejně nezvládla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
5.8.14 16:51
@Amys píše:
@quinny Naštěstí, já furt blila a asi bych ten test stejně nezvládla :lol:

Taky jsem pořád zvracela - kupodivu mě ta přeslazená voda nenatáhla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
5.8.14 17:54
@Amys píše:
@quinny Naštěstí, já furt blila a asi bych ten test stejně nezvládla :lol:

oni by ti vysvetlili ze mas za par dni prijit znovu ze to urcite napodruhe das :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
5.8.14 21:49

?

Tak teď nevím, jestli si děláte srandu Vy, nebo paní doktorka… :-D
Já rodila minulý rok a bylo mi čerstvých 36 let a prosím poprvé ;)
Neřešte doktory, řešte sebe, relax, klid a určitě to půjde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí