Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mě u těch nových OP dost vadí, že tam to dítě nejde přidat - dcera má příjmení po otci a nejsme vzatí, takže sebou jak dement tahám kopii RL - aby jako bylo vidno, že jsem skutečně její matka
![]()
@Cayse píše:
Mě u těch nových OP dost vadí, že tam to dítě nejde přidat - dcera má příjmení po otci a nejsme vzatí, takže sebou jak dement tahám kopii RL - aby jako bylo vidno, že jsem skutečně její matka![]()
Jo, taky je těžší doložit rodné příjmení.
Dobre rano,
nikde jsem to tu nenasla a nebo spatne hledam.
Kdyz chci jet s miminem do zahranici, musim ho met v OP? A nebo musim met u sebe rodny list? Karticku pojistovny nosim u sebe furt, ale kdyz s ni pojede jen pritel napr.na Slovensko a zapomenu mu tu karticku pojistovny dat, tak asi je lepsi met ji v te obcance, ze?
Predem dekuji ![]()
@Nikolllet pokud vim tak uz se deti k rodicum nezapisuji. Musi mit svuj pas. Na slovensku asi kontrolat deti nebudou ale mit ho musi…
@lucenka @Bebuu ahaaa, tak to jsem netusila
dekuji. To by me zajimalo teda jak dlouho ten pas bude k necemu dobry, kdyz mimino tak rychle roste a meni se ![]()
Ano, musi mit svuj pas nebo OP. Zrovna před měsícem jsem našim dětem OP dělala, a to má mladší teprve 15m.
@Nikolllet Platnost toho pasu by měla být max. rok, právě kvůli aktuální fotce.
@Nikolllet urcite jen RL nic jineho asi nema
A nejspis tvou OP. Foceni je s rodici.
Musí být dítě v občance nebo ne? mě tvrdí kamarádka ze už ne
@renata-l píše:
Musí být dítě v občance nebo ne? mě tvrdí kamarádka ze už ne
dítě se už do občanky nezapisuje