Dítě ve 42 letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4380
9.7.20 20:30
@Slavka28 píše:
@Kaileee Taky si myslím, že život s tebou nebude žádný med. Když čtu, jak umíš být zlá. A to jsme jenom na internetu.

To se ti zda, v reale bych na nektere kostata ani nepromluvila, tak bych nemela byt na koho „zla“ :mrgreen: zalezi v jake spolecnosti se clovek pohybuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
9.7.20 20:30
@bony58 píše:
Ahoj holky. Je mi 40, pořád svobodná, Bezdětna, a taky jsem vždycky předpokládala, že to tak zustane????????, jenže člověk mini, pánbůh mění, jak říkala naše babi :D :). Poznala jsem jednoho chlapa, a on dítko nemá, ale chce, já to nijak neřešila, spíš byla proti, stačilo mě vyrůstat s alkoholikem, nikdy jsem nechtěla skončit jako máti,, ????????, uběhlo dvacet let, a člověk je najednou jinde????????, že. Šly byste v tomto věku do potomka? Možná to zní divně, ale já to neřeším. Povede se, povede. Jinak jsem vždycky chtěla jít do pěstounské péče, jenom na to nebyly podmínky, jsem asi divná, ale můj postoj k vlastnímu dítěti : no, Jarda chce, máme se rádi, tak mít dítě je normální. Děti mám ráda, jenom nechci hystercit, a brát nemít dítě jako tragédii. Bude, bude ????????, nebude, nebude, postaráme se o nějaké z decaku ????, jsem blázen? Snažili byste se o dítě? V 40+. A bude to zdravé?

Necetla jsem diskusi. Normalne bych ti napsala NE (jsem 40+), ale pokud zadne deti nemas a citis, ze bys dite se svym partnerem opravdu chtela, tak do toho jdi. Hodne stesti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
9.7.20 20:32
@Tarjei píše:
@Kriss Tina clovek v tomhle veku bejva bez energie ptz ho stavajici deti vysavaj :D kdyz je jeste nema, jaksi ho nevysajou.

Mozny :D ale ja sem nenarocna, spis po tej 50 se u mamky vyskytly nejaky nemoci, práci uz tolik nedava, doma chlap zpruzenej stárnutím taky moc neprida :mrgreen: pritom ve 40 jeste uvažovala nad ditetem, ale naštěstí si to rozmyslela :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
9.7.20 20:34

@Kaileee Podle sebe soudím tebe? Koště? :think: Prázdný člověk - ztráta času…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2451
9.7.20 20:38

Tohle je individuální. Já jsem měla děti do 33, za svůj strop bych brala 35. Jiná je má kolem 40 a je s tím v pohodě taky. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
9.7.20 20:39
@Klopotkova píše:
Myslím, že ženská, které je 40+ a chce SVOJE dítě, tak do darovaných nepůjde.

Nejdřív ne, to asi primárně žádná, ale pokud se na tu myšlenku dítěte s novým partnerem naladí, těžko si pak za třeba dva roky řeknou: OK, tak to tak asi nemá být, koupíme si kotě… Některé páry asi ano, ale dost jich myslím pak bude hledat jakoukoli cestu, aby si ten nový sen splnilo. Málokdo se vzdá bez boje… :nevim: Pro darovaná vajíčka si chodí i ženy, co už děti mají, jen si našly nového partnera. Tím spíš si myslím, že to napadne tu, která dítě ještě nemá vůbec a vlastně zjistí, že by chtěla… Hlavně ono to nezačíná tím, že se po domácích nezdarech rozhodnou pro dárkyni. Ale zkusí to párkrát ještě se svými a pak se to taky špatné vzdává, když už rozjedeš ten kolotoč, máš v tom desítky tisíc a pořád nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
9.7.20 20:49

Pokud jsi zdravá, máš partnera a zázemí, zkuste to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15109
9.7.20 20:57
@Kriss Tina píše:
Nejsou to babicky v satku, moji mame je 50 a je hrda babicka, ale vezme si vnuka na vikend a pak se z toho dava tejden dohromady, mit vlastni dite uz by proste nedala. Nerikam ze to tak ma kazdy, ve 40 muzes byt v pohode, v 50 uz tolik energie mit nemusis. Lenost nekterych matek je na jinou diskuzi, ale hlavně že svůj názor pysne prezentujes jako hrdy anonym :potlesk:

Jenže všichni lidé nejsou stejní, já se synem žádný problém nemám. Naopak, ted je týden u dcery a já už nevím co bych nudou dělala, tak dřepím tady, bez něho mne ty aktivity nebaví. Už se těším na dovolenou jak se budeme chodit koupat, na houby, do zoo a na jiné výlety. A v práci mám paní co je jí 65,pořád dělá, neustále si bere šestiletá dvojčata vnoučata, a dokáže za víkend ujet na kole sto kilometrů. tu nerozhází snad nic. A před tou tedy klobouk dolů, protože to bych nedala ani před dvaceti lety. Další kolega v práci je mu 58,má maminku téměř osmdesátiletou, která má 83 letou sestru, jsou vdovy bydlí spolu. Při koroně měly u sebe 4 pravnočata celou dobu, většinou školkového věku, už je mají na prázdninách zase. Vaří, dělají dříví, chodí do lesa, jsou aktivní až moc. I Při tom, že tam mají tolik dětí nám dokážou do práce poslat koláč, zelnáky. V šem nám ušily a poslaly roušky, když bylo třeba. takže tvoje mamka je ještě úplné mládě a je to kupodivu, že se po dvou dnech s dítětem týden srovnává, možná nebyla moc aktivní nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
9.7.20 20:57
@Kriss Tina píše:
Mozny :D ale ja sem nenarocna, spis po tej 50 se u mamky vyskytly nejaky nemoci, práci uz tolik nedava, doma chlap zpruzenej stárnutím taky moc neprida :mrgreen: pritom ve 40 jeste uvažovala nad ditetem, ale naštěstí si to rozmyslela :)

U nás je to stejne. Mámě zjistili po 50tce artrozu.. Tchyni začínají bolet klouby, a má často záněty kloubů, a to podotýkám že celý život nepracovala, je doma, vcelku nic nedělá.. Táhne ji na 50 a má děcko skolkoveho věku. Dítě většinu dne na tabletu nebo u telefonu, protože chtějí mít klid. O tchanovi raději nemluvě, tomu je 60,a je rád když si po práci sedne na gauč k telce. Natož aby běhal za malým dítětem…

• Citovat
  • Upravit
37136
9.7.20 21:05

@boball moje mamka je aktivní cely život, ma tezkou práci jak fyzicky, tak psychicky, ve volnu porad neco kuti, zahradnici, ma velkou zahradu a ma chatu, kde je taky hromada prace, kdyz maj volno jezdi po vyletech, berou si vnoucata, ale je toho proste hodně. Celkově mela zivot celkem tezky, ji taky meli rodice pozdeji, jeji tata se vnoucat ani nedozil, mama ji umřela kdyz ji bylo 40, kdyz ji měli pozdeji, tak je jedinacek a ani nemela nikoho na oporu, kdyz o rodice prisla (krom nas, ale my byly male deti), to je taky jeden z důvodů, proč bych deti pozdeji nechtela, protože to vidim ve vlastni rodine. Nicmene ja nikomu nic nenakazuju, pridavam osobni nazor a zkušenost, at si kazdy ma deti kdy chce, kdyz se na to bude citit v 60, tak at :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
9.7.20 21:06

@mackA159 Já byla dnes u fyzioterapeutky. Paní, které je přes 50, vypadá na 30 a postavu má jak holčička. Upozornila mě, jak je nutné celý život sportovat, že v jejím věku se už problémy objeví. Ona zatím s čistým štítem. Její maminka byla také fyzioterapeutka, je jí 86 let a mete kotouly a řádí na hradě. Nestačila jsem koukat. A jako relax považuje jízdu na kole. Jezdí jen dvakrát v týdnu a rekreačně dává přes třicet kilometrů. Ten pohled mě donutil začít něco dělat, i když jsem hubená. Jsem asi třetina jejího věku, ale kam se za ní hrabu. Takovou kondičku nemám ani z desetiny. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15109
9.7.20 21:10

@Kriss Tina Rozumím, ale nemůžeš právě všechny házet do jednoho pytle. Každý tu píše svoje zkušenosti a každý je má jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
9.7.20 21:15

@boball a ja taky nehazim vsechny do jednoho pytle, jenom rikam svuj osobni nazor a zkusenost a taky rikam, ze kdyz je clovek ve 40 na vrcholu sil, neznamena ze to bude stejne i za 10 let, chce to myslet i do budoucna jestli tomu diteti budu stacit, nejen jestli ho jeste dokážu porodit. Taky je fajn se kouknout po starších generacich v rodine, kolik se kdo dozil, kolik mel energie, jake se vyskytly nemoci, to casto byva dedicne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32190
9.7.20 21:16

Musíš se rozhodnout podle sebe, tohle je individuální…chápu, že třeba kolem 45 roku není problém zvládat malé dítě, ale mít doma v 60 puberťáka by se mi úplně nechtělo…navíc může jít na vysokou školu a budeš se starat o dítě do důchodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
9.7.20 21:21
@Danuska89 píše:
@Tomáš916 Proti přírodě?? Pokud je mi známo, tak zrovna ta tvoje příroda nadělila ženám menstruaci do cca 45 - 50. To znamená, že mají možnost mít dítě. Podle lékařů je biologická hranice 46 let, stranou dejme rizika různých vad, ty jsou vždy a s věkem rostou, ale stále má obecně žena vyšší šanci na zdravé, než nemocné dítě. Ve vyšším věku se rodily děti vždy, není nutné s tím mít problém, ty se o ně starat nebudeš. Já raději fandím rodičům, co si pořídí děti později, ale věnují se mu a neberou svoji roli na lehkou váhu, než všechny ty rodiče v nejlepších letech plných energie (když teda hateři stále argumentují energií), jenž ji věnuji leda tak obrácením lahváčů, matům apod. A ze takoví mají těch dětí nejvíce :mavam:

Hele říkej si co chceš, já to vidím ve svém okolí, že ty děti starých matek nemají prostě takové dětství jaké by měly mít. Moje děti mají kamarády, jejímž rodičům je přes 50,dětem 12 a jsou na ně přehnaně uzkostní, nemají trpělivost atd. Čest vyjimkach i takovou mamku znám, ale to je jedna z mála. A vidím to i u mých rodičů, taťkovi je 50,mamce bude. Vnoučata milují, nevidí je často, bydlíme daleko a přesto, že jsou milující prarodiče, teď je tam mají tři dny a děti chtějí domu. Zítra pro ně jedu. Dědek prudí, vytáčí ho, že se 12ti letí puboši smějí a on nechápe čemu a mamka se o ně bojí. Ví, že doma můžou být v létě venku minimálně do tmy, když je nějaká akce ve vsi i déle, my jdeme domu třeba dříve, máme ještě malé dítě a já je pak jen vyzvednu. U nich je nejradši, když jsou od osmy max na zahradě a v deset koukají v pyžamu na televizi, protože naši si tak už navykli, že mají klid táta na sport, máma na svoje. Mamka nechce pustit 12ti letý děti samotný k vodě, ví, že doma chodí do rybníku od takových devíti a já s mojí sestrou chodil na ten samý rybník zrovna tak. Teď se máma diví, jak to mohla dovolit, že jsme se mohli utopit, ale houby, uměli jsme plavat a vždy tam byl někdo dospělý i když my tam chodili jako banda bez doprovodu. Já vychovávám své děti jako jsme byli vychováni my, naši by z nich teď dělali miminka. To je ten rozdíl, netvrdím, že naši nemají energii, mají, tvrdě dřou, po práci jdou na kolo, táta leze po skalách s 20ti letýma klukama a strčí je do kapsy, cestují po světě, ale psychicky je jak důchodce a mamka ustrašená hysterka. Já je chápu, ale dnes bych nechtěl být desetileté dítě, to by byl vopruz. A tak to prostě je, vidím to.

Příspěvek upraven 09.07.20 v 21:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky