Divné řeči tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27264
14.2.14 11:41

Mno ono je třeba strašně vtipný, když přijdeš na pracovní pohovor s dítětem v zákrytu, protože jsi přece hrdá matka a dítě neodložíš k babičce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
14.2.14 11:42

Kajin - tak na nejake trauma to vidim spis u tebe, reagujes trochu moc emotivne, jinak jsou to pomerne klidne prispevky do diskuze. :-)

• Citovat
  • Upravit
novo123
14.2.14 11:44

Lentilka - budes se divit, ale ja pracuju, co je dvojcatum par mesicu, ale je rozdil odejit na 4 hodiny do prace a odjet na dovolenou.

• Citovat
  • Upravit
10264
14.2.14 11:44

@novo123 No, asi mám trauma z toho, že jsem vyrůstala s rodiči, kteří teda stále jsou spolu, stejně jako rodiče manžela, že jsme jezdívali na prázdniny k babičce, trávili jsme spolu vánoce, měla jsem je moc ráda a moc ráda na ně vzpomínám…a stejně tak to má manžel…a mám skvělého manžela a bezra rodiče i tchánovce, kteří respektují naši východu a přesto s malou mohou být. Asi si skočím k psychologovi. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
14.2.14 11:45

Gratuluju, tak proc tak vysilujes kvuli diskuzi?

• Citovat
  • Upravit
27264
14.2.14 11:46

@novo123 dobře to beru, jen prostě nechápu ten odpor…Já neříkám dávat dítě denně na 10 hodin, ale poslat dítě na procházku a v klidu si sednout a dát si hnátky na stůl, nebo si dojít s manželem do kina či večeři…a jestli tchýně chce něco kupovat, tak ať to kupuje, má na to, dělá jí to radost, tak proč ne. Nikdo mě nenutí mít ty věci doma a tomu dítěti to oblíkat, dávat. Je to samozřejmě o respektu, ale o oboustranném respektu. Já třeba nesnáším svýho tchána, ublližuje lidem kolem sebe, včetně svýho syna(mého muže) a přesto toleruju, že je to jeho táta a pokud by měl o Vítka zájem, tak bych mu ho dávala. Naštěstí enormní zájem nemá, sem tam pošle banány, ale nevyčítám to ani muži, ani tchánovi. Je to na jeho svědomí, že ho vnuk zná minimálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10264
14.2.14 11:47

…protože mi přijde dost trapné kritizovat rodiče, kteří nechají své dítě vozit tchánovce, nebo třeba děti dají na prázdniny či víkend k prarodičům a už jsou hrozní, nezralí na rodičovstí apod., protože své dítě odkládají apod.
Ale už odcházím a diskuzi mažu.
Zakladatelce přeji příjemný porod a mateřství dle jejich představ.

Příspěvek upraven 14.02.14 v 11:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
14.2.14 11:47

@novo123 já na tu dovolenou jela ráda. Pravda, že dítě zůstalo doma s otcem ne s babičkou, ale naskytla se mi možnost jet na poznávací zájezd za hubičku a vůbec jsem se za to nestyděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
14.2.14 11:49

Lentilka - ale ja jsem prece nikdy nerekla, ze nemaj vidat vnoucata nebo jet s kocarem, ja rikam, ze je treba respektovat soukromi a dodrzovat nejake hranice pri navstevovani, jakoze byt u snachy celej den ctyri dny v tydnu neni normalni, stejne tsk neni v poradku.lhat..

• Citovat
  • Upravit
27264
14.2.14 11:51

@novo123 to samozřejmě není, ale pak už je to o tom umět říct ne. Například v momentě kdy zazvoní, říct jé my jdeme zrovna pryč a jít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
14.2.14 11:52

Lentilka - a o tom je cely ten problem, reknes jdu ven a ona jde s tebou :-)

• Citovat
  • Upravit
14.2.14 11:52

Souhlasím, že děti prarodiče potřebují, já ty svoje milovala. Nicméně dítě samo vycítí, u koho být chce a kdo je dobrý člověk…jen si myslím, že malé děti patří k rodičům. Jenže co když tchýně snachu terorizuje, jak to řešit? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
14.2.14 11:54

@novo123 mno tak zalezu ke kamarádce. Já bych prostě neotevřela, pochybuju, že vylomí dveře.
To je stejný jako s mobilem, když ho nechci vzít, tak ho neberu…kdo mě k tomu donutí, nikdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
14.2.14 11:55

Nicméne to už se bavíme o extrémech. Já se bavím o normálních vztazích dítě-rodič-prarodič.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
14.2.14 12:03

Anonymní zakladatelko jestli tchánovci avizují, že u vás budou po porodu celé dny na návštěvě tak radím začít řešit už teď.
Po porodu budeš potřebovat spíš odpočívat, klid, sžívat se s dítětem a ne celodenní vizitace a rozruch. Domluv si s nimi návštěvy tak jak to bude vyhovovat tobě a ne jim.
Během šestinedělí po prvním porodu u nás manželovi rodiče vysedávali od oběda do večera a bylo to něco příšernýho. Navíc očekávali, že pro ně bude vždy nachystaný oběd + pohoštění, já s nimi budu celou dobu sedět (vždyť je tady návštěva) a mimina budou dobře naladěný a jim k dispozici na hraní. Bylo to hrozný a doteď si vyčítám, že jsem tomu nezabránila už před porodem. Když jsem se po pár návštěvách ozvala, tak se urazili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová