Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mě teda spíš jako budoucího otce dvou puberťáků děsí situace okolo drog, alkoholu, přemíry materialismu a dalších nástrah pro naše děti. A potom v budoucnu jejich uplatnění na trhu práce, ale to je až za dlouho. Přiznám se, že Ebola a situace na blízkém východě mě netrápí vůbec…
@terinka4444 píše:
Nikdy jsme se neměli lépe a nebylo klidnější období, než je teď. Za celé dějiny nebylo víc klidu. Nemoci, co zabíjely po milionech byly vždycky. jen člověk neměl možnosti jim čelit. Fanatici nám všem určitě hlavy neuřežou. Podle mě je čirá hloupost trýznit si hlavu takovým strachem. Noc z toho neovlivníš, ničemu nezabráníš, a pravděpodobně k tomu nedojde. Takže bych si užívala hezkého babího léta, své rodiny, těšila se ze života a tyhle obavy hodila za hlavu.
Urcite se netreba timto stresovat, mame se sprominutim jako prasata v zite a meli bychom si toho vazit; ne vsude na svete se maji takto dobre.
Vítě jak se přenáší ebola? Ten panický strach z eboly je zbytečný. Zatím. Vyspělá civilizace to ustojí. V Africe se šíří všechno, není divu. Navíc jejich zvyk loučení s mrtvými, kdy se sjede příbuzenstvo a každý mrtvolu obejme a políbí, to je pro ebolu ráj. Jejich vzdělání, osvěta, všechno je mizivé, ne-li nulové. Proto se to tam šíří rychlostí blesku. Jakmile bude náznak ohrožení našich civilazací, uzavřou hranic. myslím, že bych větší obavy měla v silničním protovozu, než že vymřeme na ebolu.
@Gorlami píše:
Urcite se netreba timto stresovat, mame se sprominutim jako prasata v zite a meli bychom si toho vazit; ne vsude na svete se maji takto dobre.
Kamaradka rika, ze nechce deti, protoze nechce, aby museli zit v dnesnim svete. Je to ponekud pesimisticky pohled na svet… Jak pisete, vzdycky byli problemy a dale budou.
Co se tyce zbrane tak hruuuuza… Kdyz vidite co se deje v USA, jak kazdy druhy ma zbran a vsichni streli na kolemjdouci… Hlavne me prijde, ze Cesko je uplne klidna zeme, kde zbrane vazne nejsou potreba, pokud zijete „normalnim zivotem“…
@dalimil píše:
Mě teda spíš jako budoucího otce dvou puberťáků děsí situace okolo drog, alkoholu, přemíry materialismu a dalších nástrah pro naše děti. A potom v budoucnu jejich uplatnění na trhu práce, ale to je až za dlouho. Přiznám se, že Ebola a situace na blízkém východě mě netrápí vůbec…
souhlasím s tím, mě tedy těžce děsí, jak jsou naše děti materiálně rozmazlené a jak si většina rodičů myslí, že kdyby je takto nerozmazlovala tak za a) úplně znemožní sebe, za b) společensky nadosmrti zlikviduje své děti.
A jak už tady někdo řekl, být třeba afričanem nebo někým z blízkého východu, tak si těch zpovykaných evropanů, kteří například nemají žádnou víru a ještě mají pocit, že se jim žije těžce, taky moc nepovažuji.
@Quintine píše:
Kamaradka rika, ze nechce deti, protoze nechce, aby museli zit v dnesnim svete. Je to ponekud pesimisticky pohled na svet… Jak pisete, vzdycky byli problemy a dale budou.Co se tyce zbrane tak hruuuuza… Kdyz vidite co se deje v USA, jak kazdy druhy ma zbran a vsichni streli na kolemjdouci… Hlavne me prijde, ze Cesko je uplne klidna zeme, kde zbrane vazne nejsou potreba, pokud zijete „normalnim zivotem“…
možná kamarádka neměla chodit za školu když se bral dějepis, panebože
taková nevzdělanost, to je do nebe volající. Nemám nic proti tomu, že nechce děti. ale ten důvod je bohužel těžce směšný
![]()
@julie74 Myslim si, ze ona i zminila jeste ekonomicky duvod - nejistota a td. No ja s tim vubec nesouhlasim… Je to mozna i tim, ze nema nikoho staleho… ![]()
Tyto lamentace nad tim, jak je dnesni svet strasny a riti se do zahuby jsou dany tim, ze mame jeste za tepla zpravy o vsem, hlavne tom nasilnem, protoze to je nejvic zajimave, co se ve svete deje. Ja bych se tim hloubeji nezabyvala a uzivala si klidu a hojnosti nasi zeme ( i kdyz, kdyby ti politici nekradli a dalnice u nas nestaly, 4× co v Nemecku meli bychom se lepe
). Nerikam strkat hlavu do pisku, pred problemy okolniho sveta, clovek by mel byt informovany, aby se neopakovaly ty hruzy, co napriklad za 2. Svetove.
Na zaver, moje kamardaka budhistka rika, ze ji neni lito tech trpicich lidi v Africe, protoze oni byli v minulem zivote zli a ted za to trpi
. Ja jsem byla zrejme veeelmi hodna ![]()
@Quintine píše:
@julie74 Myslim si, ze ona i zminila jeste ekonomicky duvod - nejistota a td. No ja s tim vubec nesouhlasim… Je to mozna i tim, ze nema nikoho staleho…
je spousta důvodů proč si nepořizovat děti, třeba nemít pro ně tatínka, nemyslet že je uživím - OK. Ale nebudu to svádět na dějiny. Taky ještě neví jak to bude dál s erupcemi na slunci. ale promiň, nemám být jedovatá, já vím ![]()
@terinka4444 píše:
Jo, máme se výtečně, i ti chudí z nás se mají výtečně, takže fakt netřeba panikařit a vymýšlet ještě hrůzy světa a přidělávat si vrásky. Řešte komunální volby, ne ebolu.
Lidé v ČR se mají skvěle, je to velmi bezpečná země, stabilní, klidná. Uprostřed Evropy. Stížnosti jak se tu lidé mají zle jsou dost často úplně mimo mísu.
@Gorlami píše:
Tyto lamentace nad tim, jak je dnesni svet strasny a riti se do zahuby jsou dany tim, ze mame jeste za tepla zpravy o vsem, hlavne tom nasilnem, protoze to je nejvic zajimave, co se ve svete deje. Ja bych se tim hloubeji nezabyvala a uzivala si klidu a hojnosti nasi zeme ( i kdyz, kdyby ti politici nekradli a dalnice u nas nestaly, 4× co v Nemecku meli bychom se lepe). Nerikam strkat hlavu do pisku, pred problemy okolniho sveta, clovek by mel byt informovany, aby se neopakovaly ty hruzy, co napriklad za 2. Svetove.
Na zaver, moje kamardaka budhistka rika, ze ji neni lito tech trpicich lidi v Africe, protoze oni byli v minulem zivote zli a ted za to trpi. Ja jsem byla zrejme veeelmi hodna
ty bláho a jak to má se soucitem, například?
není to jedno s pravidel budhismu? Ale nevím.
Jinak se mi líbí co píšeš a naprosto se přidávám ![]()
@beruska9 píše:
@Sluka : a uz se pry i vi, kdo Jack Rozparovac byl
Jo, to jsem četla
Zajímavé to asi musí být pro jeho potomky..