Dnešní svět, nemáte strach?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8911
3.10.14 11:48
@chelsea001 píše:
Co se to zase děje? Nemáte z toho všeho strach?

Ano, mám. V té emocionální úrovni. ALE je potřeba se na to podívat racionálně: vždycky se děla zvěrstva, nebylo to jindy jiné, není to teď horší. Jen o každém uprdnutí kdekoliv na světě teď prostě HNED víme, což se dřív nevědělo.

Z toho jsem si vyhodnotila, že to, jak mizerně se poslední dobou cítím :? (zcela rozumím tvým pocitům), není vina zlejšího a oškivějšího světa, ale vina MÉDIÍ, která to do nás hrnou…

A tak jsme ODPOJILI televizi… 8)

Doporučuji! Má to výrazně pozitivní dopad na psychiku. ;-) :palec: (nečíst noviny na netu jsem se ještě nepřinutila, ale snažím se jen přeletět nadpisy a tělo zprávy nečíst…)

Příspěvek upraven 03.10.14 v 11:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
3.10.14 11:48
@Menora píše:
Lidé v ČR se mají skvěle, je to velmi bezpečná země, stabilní, klidná. Uprostřed Evropy. Stížnosti jak se tu lidé mají zle jsou dost často úplně mimo mísu.
:palec: Souhlas.
Jenze Kalousek… A vsichni politici… A ODS… :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
3.10.14 11:49
@Gorlami píše:
Tyto lamentace nad tim, jak je dnesni svet strasny a riti se do zahuby jsou dany tim, ze mame jeste za tepla zpravy o vsem, hlavne tom nasilnem, protoze to je nejvic zajimave, co se ve svete deje. Ja bych se tim hloubeji nezabyvala a uzivala si klidu a hojnosti nasi zeme ( i kdyz, kdyby ti politici nekradli a dalnice u nas nestaly, 4× co v Nemecku meli bychom se lepe :lol: ). Nerikam strkat hlavu do pisku, pred problemy okolniho sveta, clovek by mel byt informovany, aby se neopakovaly ty hruzy, co napriklad za 2. Svetove.
Na zaver, moje kamardaka budhistka rika, ze ji neni lito tech trpicich lidi v Africe, protoze oni byli v minulem zivote zli a ted za to trpi :D. Ja jsem byla zrejme veeelmi hodna :jazyk:

Ono se to píše už v Sáze rodu Forsythů - tam si taky na jedné stránce starý Forsythe stěžuje (když vidí svoji rozmazlenou milovanou dcerunku oblečenou dle jeho vkusu jako…), jak dřív bylo vše lepší.. a kam ten svět spěje.. a ta dnešní mládež… :mrgreen: A to byl přelom devatenáctého a dvacátého století.. Jsme stále stejní, svět je stále stejný, za těch pár tisíc let, co tu jsme, jsme se nijak nezměnili a přežili to, takže.. Klíííííd 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
3.10.14 11:50
@Gorlami píše: :palec: Souhlas.
Jenze Kalousek… A vsichni politici… A ODS… :lol:
:mrgreen:
Asi máme málo zlé politiky, asi by měli přitvrdit, aby si lidi konečně měli na co stěžovat.
  • Citovat
  • Upravit
8911
3.10.14 11:52
@dalimil píše:
Přiznám se, že Ebola a situace na blízkém východě mě netrápí vůbec…

Vážně? :think: To, že my ženy jsme outlocitné duše a vše si bereme je jasné. Proto mě názor chlapa zajímá. Netrápí tě to pro to, že s tím stejně nemůžeš nic dělat, anebo proto, že sis to nějak zracionalizoval a za hrozbu to zkrátka nepovažuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
3.10.14 11:55
@Wiolla píše:
Vážně? :think: To, že my ženy jsme outlocitné duše a vše si bereme je jasné. Proto mě názor chlapa zajímá. Netrápí tě to pro to, že s tím stejně nemůžeš nic dělat, anebo proto, že sis to nějak zracionalizoval a za hrozbu to zkrátka nepovažuješ?

a netrápí tě že se na našem území už objevuje malárie? Myslím, že v žebříčku věcí které mohou ohrozit Evorpana bude ebola na nějakém hodně trapném místě. ale když ona je to mediálně tak strašně pěkná nemoc a tak dobře se s ní pracuje :mrgreen: koho děsí že umře na chřipku - přitom pravděpodobnost je mnohem větší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
3.10.14 11:56
@Sluka píše:
Ono se to píše už v Sáze rodu Forsythů - tam si taky na jedné stránce starý Forsythe stěžuje (když vidí svoji rozmazlenou milovanou dcerunku oblečenou dle jeho vkusu jako…), jak dřív bylo vše lepší.. a kam ten svět spěje.. a ta dnešní mládež… :mrgreen: A to byl přelom devatenáctého a dvacátého století.. Jsme stále stejní, svět je stále stejný, za těch pár tisíc let, co tu jsme, jsme se nijak nezměnili a přežili to, takže.. Klíííííd 8)

Nekde jsem cetla, ze tyto narky na dnesni zkazenou mladez a svet ritici se do zahuby nasli jiz na nejakem svitku ze Starovekeho Rima :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35848

Ja se nebojim a na zpravy nekoukam a mam klid :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
@Gorlami píše:
Nekde jsem cetla, ze tyto narky na dnesni zkazenou mladez a svet ritici se do zahuby nasli jiz na nejakem svitku ze Starovekeho Rima :)

Už Titus Petronius… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3681
3.10.14 11:59
@julie74 píše:
ty bláho a jak to má se soucitem, například? 8o není to jedno s pravidel budhismu? Ale nevím.Jinak se mi líbí co píšeš a naprosto se přidávám :D

Ona je jinak citliva duse, ochotna pomoci, ale s tema Africanama to ma takto a „obhajuje“ to reinkarnaci a karmou:). Jestli to je v souladu s ucenim budhismu nevim :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
3.10.14 12:00
@julie74 píše:
a netrápí tě že se na našem území už objevuje malárie? …

Ne, netrápí. Stejně tak mě netrápí ta ebola. Ale Islámský stát, Ukrajina, islamizace Evropy, vrtání USA do kde čeho…to mě trápí hodně. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.10.14 12:04
@chelsea001 píše:
Ahoj holky, včera jsem po dlouhé době viděla zprávy a děs. Nejdřív epidemie eboly kde stačí jeden člověk a rozšíří se to po celé Evropě jako mor, ale to je vlastně jedno, protože nám dřív Islamisté uřežou hlavy :roll: Co se to zase děje? Nemáte z toho všeho strach?

nemám, nesmíš to tolik brát..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
3.10.14 12:08
@julie74 píše:
a netrápí tě že se na našem území už objevuje malárie? Myslím, že v žebříčku věcí které mohou ohrozit Evorpana bude ebola na nějakém hodně trapném místě. ale když ona je to mediálně tak strašně pěkná nemoc a tak dobře se s ní pracuje :mrgreen: koho děsí že umře na chřipku - přitom pravděpodobnost je mnohem větší

Tak, tak :). Vzpominam na tu hysterii s ptaci chripkou, obcas nekdo nekde zminil, ze na normalni chripku umiraji lidi daleko casteji, ale lide i tak podnikali najezdy na lekarny a skupovali tamiflu :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
3.10.14 12:10

Strachem bývá poraženo víc lidí než čímkoliv na světě. Na Newyorské univerzitě byla udělána před čtyřmi lety studie. Jedenáct lidí leželo ve scanneru magnetické rezonce a sledovalo videozáznam. Strach přeskakoval z mozku jednoho člověka do mozku druhého. Nejlepší vědci se schodli na tom, že nepřímo nabytý strach může být stejně silný jako strach pocházející z přímé zkušenosti. Je dobré zmenšovat informační smog, jsme dušený šíleným množstvím faktů. Většina informací je bezcenný šum okolo hlavního signálu. Svět spravedlivý není, byla jsem ve státech, kde lidem slunce nesvítí. Mám to tak, že se snažím spravedlnost na světě posilovat. ČR mám ráda a cítím se tu bezpečně. Vážím si toho, že jsem se narodila v Praze a ne třeba v Somálsku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
3.10.14 12:13
@chelsea001 píše:
Ahoj holky, včera jsem po dlouhé době viděla zprávy a děs. Nejdřív epidemie eboly kde stačí jeden člověk a rozšíří se to po celé Evropě jako mor, ale to je vlastně jedno, protože nám dřív Islamisté uřežou hlavy :roll: Co se to zase děje? Nemáte z toho všeho strach?

http://www.outof-matrix.eu/cs/kdo-jsme

zkus se na to podívat z jiného úhlu pohledu, jako na zábavu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová