Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Luci, gratuluju strašně moc!!!!
Viděla jsem vaši fotku z porodnice. Dej pak vědět, napiš zážitky a dojmy ![]()
ahoj Káťo,
děkujeme za gratulace, i Vám je posíláme
![]()
Porod byl parádní, ještě o hodinu kratší než s prvním - takže dvě hodiny od příjezdu.
23.9. odpoledne mi odešla hl.zátka, večer začly slabé bolesti do zad po 10ti minutách, kolem půlnoci už byly po 5ti minutách a tak jsme volali našim, ti přijeli pohlídat Adama kdyby něco, ale ten spal. My jeli do porodnice. Tam jsme přijeli v 00,57hod, než mi dali klistýr, sprcha, křivka… (otevřená jsem byla na 6cm) tak uběhla hodina. V 01,45 jsem šla na sál, bolesti po dvou min. Pak mi píchli vodu a to teda byly bolesti už po minutě a intenzivnější než u Adámka
. No ale za hodinu byl malej na světě. Bylo to v 02,51hod, vážil 3,84kg a 52cm. Rodila mě doktorka Kindlová, byla naprosto úžasná!!!
Jinak malej je hrozně hodnej, pořád spí a pije, tak jsem ráda. Pustili nás už v neděli, i když má malej žloutenku, ale krev měl v pořádku. Tak snad mu brzo zmizí.
A jak se vede vám?
Ahoj, vítám Matýska na světe
![]()
Tak to je pěkný porod, to je dobře, že to takhle dobře šlo. viděla jsem foto a moc vám to sluší.
Jak jsem byla v porodnici, tak když měli příjem, tak jsem si vždycky říkala, jestli to nejsi ty. No škoda, že jsme se minuly.
Takže kojíš? A jak se malej budí na kojení?
A tak tu žloutenku má zvýšenou? Tomík měl 18, když ho pouštěli. Dávali jsme ho pak doma přes okno na sluníčko. To bylo zrovna pěkně, teď už tak to sluníčko není.
Nám se jinak vede suprově. Tomík je hodnej, když už má nějaký prdíky, tak ani nepláče, jen tak mručí a kroutí se. Budí se mi po 3 hodinách, někdy i po 2 hod. Mám doma váhu, takže občas zkusím zvážit, kolik pije. No a teď pije tak ty 100. Nejvíc mi vypil 140. Hodně mi teče mlíko, takže je za deset minut vždycky už po jídle. Je to savec ![]()
Jo a včera jsme byli na prohlídce ve 2 týdnech a Tom přibral od propuštění z porodnice 620 g ![]()
Obojí testy jsou dost nespolehlivé, triple testy značně, nemá význam to dělat. Když Ti to vyjde špatně, tak co - necháš ho zabít? Nebo by sis ho stejně nechala, protože nejspíš je stejně zdravý? Jestli druhá var. nemá cenu nechat se stresovat vyšetřeníma, jejichž výsledek vychází asi tak, jako jestli Ti na kosttce padne šestka nebo jednička. Znám stovky případů s jasnou a významnou Dg. a ty děti se narodily zcela zdravé, jen ty maminky si těhotenství teda „užily“. Zbytečné nervy.
Na druhou stranu může být vše zcela ok a během porodu k něčemu dojde… Já bych se tím neznepokojovala.
Káťo,
Maty je taky moc hodnej, skoro furt spí, bříško zatím netrápí, prdí jako chlap ![]()
My byli na převážení včera a od neděle přibral 300g (při propouštění 3600g a v pátek 3900g), tak se doktorka smála, že je to pořádný jedlík
. Já kojím max. 10minut, pak usne. Právě jsem se bála, aby pil dost, ale doktorka říkala, že je to akorát, že alespoň nepolyká tolik vzduchu a stačí mu to. A evidentně jo, když tak tloustne
Mlíko mi taky teče téměř okamžitě, už to kojení i přestává bolet, první přisátí jsem vždycky kroutila prstama u nohou
![]()
Jinak teď poslední dva dny si Maty drží kojení po 3 hodinách, jednou za den má takové 3 hodinky že už tolik nespí, pozoruje…a to pije třeba každou hodinu. Ale jakmile usne, spí 3 hodiny
V noci vstáváme většinou v 11, ve 2 a v 5. Ale to se jen napije a usne. takže za 20minut zkrámováno
Žloutenku jsme měli v sobotu 20 (to mu nabírali i krev, ale ta byla v pořádku) a v neděli ji měl 19 když nás pouštěli. Teď už je ale světlej, myslím že ještě tak 2-3 dny a je úplně pryč. Sluníčko zas je, tak se sluníme
On je celkově takovej snědej, asi po Petrovi, tak to žluté není tak výrazné, spíš je do oranžova ![]()
Přijde mi ,že to druhé dítě je takové v pohodě, já jsem klidná, žádné nervy…prostě si to užívám
. U toho prvního jsem byla taková vyvalená, vynervovaná když brečel…teď je to prostě paráda. Klepu na dřevo - snad to nezakřiknu ![]()
Adámek jel s Petrem právě na den otevřených dveří do té nové hasičárny, byli jste taky? Já nejela, s kočárem by to tam asi nebylo ![]()
Do té hasičárny jsme se nebyli podívat. On by teda jel jen Pavel s Honzíkem, ale nebyl čas. Dělal na baráku, jak přistavujeme.
Taky si teď užívám miminka. S Honzíkem jsem o tohle přišla, tak si to vychutnávám
Furt bych ho ňuchňala.
Tak to Maty krásně přibírá, je to šikula. A Adámka jsi taky kojila?
Nene, s Adámkem nám to nešlo. Prostě nesál, ať jsme se snažili jak jsme chtěli. Ani v porodnici. Takže jsem půl roku mlíko odsávala, aby měl MM. Bylo to ale strašný, už bych do toho nešla. V noci se A. vzbudil, tak přebalit, jít ohřát flašku s MM, dát mu najíst. pak dost brečel po jídle, někdy jsme i 1,5 hodiny uspávali. No a když konečně usnul, tak ještě já pokaždý 25minut odsávala mlíko. pak jsem padla do postele a za hodinu byl zase vzhůru na jídlo a zase to šlo dokola. Fakt hrozný. Nehledě na to, že než se někam jelo na delší dobu, musela jsem si odsát mlíko, s sebou tahat flašky atd. No děs. To kojení je naprosto úžasný, jsem hrozně ráda, že to teď jde. U Adama jsem taky v 6tinedělí měla zánět v prsu, přece jen ta odsávačka to vše nedostane z toho prsu, tak jsem dostala ATB. No fakt to byl mazec
.
Ahoj holky,tak my už jsme taky na světě.Malá se narodila 24.9. v 10:14. Měla 48cm a 3200g.Bolesti po císaři…záhul.Ale už je to o dost lepší,aby ne
Jinak Terezka je občas zlobidlo,plače třeba i hodinu v kuse a nepomáhá nic…Ale bojujeme.Navíc se mi po tom císaři nerozjelo pořádně kojení.Takže kojím a dokrmuju a tak je to zdlouhavé.Dnes jsme byli v poradně a už vážíme 3500g,tak jsme přibraly a mám velikou radost.
Gratuluji k Kači a Luci ke klukům!!!
Jani, taky ti moc gratuluju
čekala jsem, kdy se ozveš. Jinak je vše v pořádku? To je škoda s tím kojením, ale zase žádná tragedie to není. Malá bude spokojená i na UM. Ale třeba se to rozjede a budeš jen kojit. Přibírá pěkně ![]()
Co nějaké foto?
a v noci je hodná?
Jančo tak hurá, vítáme Vás
S tím kojením - taky jsem slyšela, že po císaři je to horší, ale neboj, určitě se to chytne
. A když ne, tak UM je taky v poho, svět se nezboří, hlavně aby byla malá spokojená a zdravá
. Krásně přibíráte, koukám, že tu máme všechny tři pěkné jedlíky ![]()
Maty už si taky někdy pobrečí kvůli bříšku, ze začátku ho vůbec netrápilo a teď už taky někdy jo. Holt se tomu pláči asi neubráníme, ale musíme to ustát
![]()
Luci, Tomík má taky prdíky, ale moc nepláče, jen se kroutí a mručí si. Ale až půjdeme k doktorce, tak se zeptám, co bych mu mohla na prdíky dát. Abych pak doma něco měla, kdyby s tím měl větší problémy.
Jinak je zlatej a pořád spinká. Poslední dobou si často ublinkává. Včera jsem ho vážila a měl 4,5 kg ![]()
Káťo, to je boží fotka
, musela jsem se smát, je to bomba jak se řechtá
![]()
Maty zvracel předevčírem 2× po kojení. Mezitím brečel, asi ho to nějak tlačilo v bříšku, jak se přepil. Tak mě to docela vyplašilo, ale v noci i druhý den už dobrý. Pije pěkně, je to dobrej strávník ![]()
My jdeme na převážení příští středu, tipuju to na 4,30kg, tak jsem zvědavá
![]()
Házím jednu fotku brášků
![]()
a takhle Maty spal hodinu ve školce, když jsme tam byli za Adámkem, měli „jablíčkové hraní s rodiči“
Když usne, nevadí mu vůbec nic
![]()