Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Lucinko, tak to je paráda!!!
Koukám, že byste chtěli Leonku, to se mi taky hrozně líbí, ale manžel je jiného názoru, takže smůla.
Káťo,
my se právě na Leonce shodli a manžel byl hned nadšený, když jsem to navrhla. U prvního jsme měli Anetku, já ji chtěla nechat i teď , ale manžel už nechtěl, že se mu to okoukalo
Takže je Leonka
Ale já tuším stejně kluka, tak Leonka asi zbyde ![]()
cítíš se na chlapečka? Já si tak nějak nejsem jistá. Ze začátku jsme byli přesvědčeni, že to bude klučina, ale teď váhám. Na UTZ nevím, kdy ještě půjdu, měla bych jít na genetický do Hradce, tak čekám, že mi přijde pozvánka
Ty jdeš tady do nemocnice na ultrazvuk, viď? A kdypak?
No popravdě se cítím jinak než při Adamovi, takže ve skrytu duše bych si přla samozřejmě holčičku, ale tuším, že je tam kluk
První 3 měsíce byly úplně jiné než u prvního, ale tak to mělo hodně holek a přitom mají obě děti stejného pohlaví
Jinak na bříško teda mluvíme furt jako na holčičku ![]()
Na UZ jdu do nemocnice ve 21tt, nějak myslím 17.5.
Já zas pořád mluvím o klukovi, ani mi to nejde mluvit jako o holčičce
Ale těším se na cokoliv ![]()
A vy si pohlaví necháte říct nebo překvápko?
Jani, tak výsledky ještě nemáš?
Káťo,
pohlaví si chceme nechat říct, ale nikomu dalšímu to neřekneme
U druhého už bychom to nevydrželi to nevědět, ale ostatní ať mají překvapení
Ale ono se to třeba jako naschvál neukáže ![]()
Ahoj Kači, tak ve čtvrtek jsem měla mobil v práci pořád u sebe a nikdo nevolal.Ještě nejásám,říkala buďto ve čtvrtek nebo až příští týden -Po,Ut.Takže budu min.do úterka naplá.A pokud nezavolají,jakože by to mělo znamenat vše v pořádku,tak budu stejně asi nervozní a čekat až do 4.5.kdy jdu k mému doktorovi na kontrolu a 5.5.na UTZ do Olomouce.
Jani, já bych to asi nevydržela. Kdyby ti nevolali, do toho úterka, tak bych tam asi radči stejně zavolala. Ať máš klid. Moje doktorka chtěla, ať si zavolám. Podle mě to je lepší, než čekat, jestli zavolají nebo ne. Na nervíky to je síla.
Ahoj Kači,to máš pravdu,že na nervíky je to hrozné.Přece jen je lepší vědět cokoliv,jen vědět a nečekat dalších 14dní.Já tam asi v pondělí ráno zkusím zavolat a uvidím,co mi řekne.Hned,jak budu něco vědět,tak pisnu.
Tebe teď čekají ještě nějaké testy,nebo už je tripplem dotestováno? Jsem těhu poprvé,tak postupně vše zjištuji.Ještě vlastně cukrovka,že?
Ještě mě čeká genetický ultrazvuk, taky se ho docela děsím. Víš, já mám doma synka, který se narodil s vrozenou vadou střev a propustili nás z nemocnice, až když bylo malému 8 měsíců. Podle genetiků by se toto už opakovat nemělo, ale stejně mám strach a už i kvůli těm začátkům, když jsem měla pořád vysoké hodnoty HCG.
Na tu cukrovku mě minule doktorka neposlala, ale prý se na to teď chodí standartně, takže je možné, že mě pošle. Hodně maminek se tomu vyhýbá a odmítne ten test, prý to je hnus, vypít tu slaďárnu, ale já se toho nebojím. Někdy doktoři posílají na EKG, na plicní. A taky i na ultrazvukové vyšetření srdíčka miminka. To záleží na doktorech.
Tak až budeš vědět něco nového, tak určitě napiš. Hodně štěstíčka
Ať tam ty výsledky jsou a jsou hlavně v pořádku ![]()
Ahoj holky, tak si tady pročítám Vaše diskuze a jsem ráda, že jsem na ně narazila. Hned se mi trošku ulevilo. jsem v 18 tt a v pátek jsem dozvěděla výsledky z Tripl testu. Triple test mi vyšel negativní, ale prý mám abnormální hodnotu HCG a víc mi ktomu doktor neřekl. Prý se nemám bát, ale jemu se to řekne. Ve 12 týdnu jsem byla na screeningu a ten mi vyšel negativní, tak se uklidňuji tím, že ten by měl být přesnější. Zítra jdu na genetickou konzultaci a doktorse mi zmiňoval o odběru plodové vody, ale to podstupovat vážně nechci. Přítel mě uklidňuje, že to bude dobré, ale pořád na to musím myslet. Je mi 23 lel v rodině nic vrozeného nemáme, dlouho před a po otěhotněním jsem jedla kyselinu listovou, nekouřím, nepiju, nevím co víc bych pro miminko mohla udělat. Ale jestli staršili zbytečně, tak bych nejraději ![]()
Tak všem držím pěstičky maminy.
Ahoj Maruško, to ti měl doktor vysvětlit, co to znamená a jak abnormální hodnota to je. Člověk pak vůbec neví o čem je řeč a zbytečně se pak stresuje. Jsem zvědavá, co ti na té genetice řeknou. Ale jestli je celkový výsledek negativní, tak to zas tak špatné být nemůže. A první screening vyšel taky negativní a ten je ještě přesnější než tripple testy. Tak snad to bude v pořádku. Pak napiš, co ti na té genetice řekli.
Takže bys na plodovku nechtěla jít?
Jani, tak furt nevolají? To je dobré znamení.
Ptala si se někdy, jak se dělají ty metříky viď. Z hlavy ti to neřeknu, už si to nepamatuju, ale dělala jsem to podle návodu v nějaké diskusi o metříkách. Bylo to tam popsané, jak na to.
Tak jsem byla dneska v Brně na genetické konzultaci. Už jsem byla včera celkem v klidu a pohodě, ale dnes mě doktorka v Brně uplně vyrazila dech. Byla strašně arogantní a nepříjemná a tlačila mě na odběr plodové vody. Ještě chci počkat na ultrazvuk, který mě čeká za 14 dní a pak se rozhodnu. Nechci zbytečně riskovat. Gynekolog mi říká, že si myslí, že není třeba na odběr plodové vody, ale verdiktem stále zůstává, že mám vysokou hladinu HCG a to prý není dobré. Doktorka na genetickém mi řekla, že i když jsem měla negativní screening i Triple test, že to neznamená, že musí být všehno úplně v pořádku. Že se klidně můžou objevit vrozené vady u negativních screeningů a naopak. Že tam měli hodně případů pozitivních testů a narodili se zdravé děti. Tak to v tom případě nehápu účinnost těchto testů. Pro ně je to jenom práce, ale co ty ženský, které kolikrát zbytečně nervují, aniž by to bylo třeba. Nejhorší na tom je ta bezmocnost. Tak ať chci, nebo nechci, tak se mi chce pořád brečet a jsem celkem na dně.
Tak se mějte hezky a opatrujte se.
Ahojky Maruš, já jsem taky měla u prvního vysokou hladinu HCG v krvi, byla jsem na plodovce a všechno ok, malej je v pořádku, myslím, že to hcg může zkreslovat,vzhledem ke špatně odhadnutému stáří dítětě. Dr. to berou dle tabulek a hotovo.Nyní jsem opět těhu, vím přesně na den kdy jsem otěhotněla, tak jim to tam hned oznámím, jinak dle ultrazvuku vypadá mimčo o 4 dni starší.Ve čtvrtek jdu na prvotrimestr.skrining, pokud dopadne dobře a tripple testy nebudou 1:2, tak mě na plodovku nikdo nedostane ![]()
tak se nestresuj, určitě to bude vše ok
, počkej na ten ultrazvuk za 14 dní a pak se uvidí ![]()