Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Káťo,
jojo, chodilo se do laboratoře, přesně tam, jak se chodí dávat i krev (modro bílá budova). Ale nevím, třeba už je to teď jinak.
Já chodím na gyndu sem do RK k MUDr. Voříškovi, jsem s ním hrozně spokojená
.
Už jsem si vzpomněla - než jsem šla na tu cukrovku, dal mi můj doktor takový papír a tam bylo vše napsaný - v kolik tam přijít, jestli na lačno, první moč jsem si musela přinést z domu a taky tam bylo tel.číslo na ně, na kterém jsem se objednávala ![]()
Lucinko, tak to je fajn, že jsi spokojená se svým Dr. Já jsem minulé těhotenství přešla od Kaplana k Podolský do Vamberka. Ono tady moc gynekologů na výběr není ![]()
Káťo,
jojo, vše dopadlo dobře, tak jsem ráda.
Zrovna na zítřek jsem objednaná do Arlety do Kostelce na ten 4D UTZ. Prý to trvá asi 20-25 minut a na DVD nahrají fotky a video. Stojí to 1000,– tak se na to fakt těším, ještě jsem na takovýmhle UTZ nebyla. S prvním jsem to propásla a už byl moc velký a prý by to nebylo už tak kvalitní. Tak teď se těším, jdeme všichni, doufám, že Adam vydrží koukat ![]()
Jsem blbá, máš metřík, tak si to spočítám, že jo
Třeba se sejdeme v porodnici ![]()
Káťo,
vypadá to, že na tom budeme stejně jako vy
Ještě uvidím zítra, ale jsem si jistá, že nám to potvrdí i tam ![]()
V porodnici se klidně můžeme sejít
, jsem zvědavá, jak bude plná. S Adamem tenkrát bylo úplně narváno, ještě hrozný vedra… bylo to utrpení
. Na září znám taky hodně těhulek, tak jsem zvědavá ![]()
Ahoj holky,tak nového je snad jen to,že malá pěkně roste i s maminkou
Už mám nahoře 7kg.Dnes jsem byla v poradně a když jsem vlezla na váhu,tak jsem nestačila zírat,sestra mi na to řekla,že přibirat musím
Malá se vrtí dá se říct každý den,akorát si vždycky vybere takovou blbou dobu,např. jsem v práci s dětičkama a nemám čas hladit bříško,nebo při řízení apod. Dnes jsem dostala žádanku na vyšetření těhotenské cukrovky,tak se budu zítra objednávat
Půlka těhu je za mnou a ani nevím,kde ten čas utekl…
Jančo,
tak já to mám úplně stejně jako ty. Mám 7 kg nahoře. Poslení týdny mi váha leze o 0,5kg týdně a to se nijak nepřejídám. Je to hrůza
. Ale u prvního jsem to měla úplně stejně. V rozmězí 16-24tt jsem přibírala nejrychleji, dohromady 5,5kg v tomhle období. Takže já jedu úplně stejně jako při prvním. To jsem teda na konci měla 19kg, uff. Ale dolů jsem dala vše, tak doufám i teď, že to tak bude.
Já jdu na kontrolu příčtí čtvrtek, tak také předpokládám žádanku na vyšetření cukrovky
. JInak pohyby vnímám od 17tt krásně a po 20tt už to jsou pěkné kopance, bříško už mám pěkný a prcek teda boxuje, že pupík nadskakuje
Mně to dělá většinou když sedím u PC, asi se mu to nelíbí ![]()
Tak to jsou samé dobré zprávy!!!
Je to opravdu síla, jak to letí ![]()
Lucinko, tak to jsem zvědavá, jestli ti to zítra potvrděj
![]()
Jinak přibírám taky moc pěkně. Ale to je tím, že já tak ráda sladké. Mám těch 7-8 kg nahoře.
Takže na září bude hodně dětí jo?
Já bych chtěla rodit v Ústí, v RK se mi to nelíbilo
Ani nemám dobré zkušenosti. Když chci rodit v Ústí, tak tam musím na nějaký kurz nebo tam prostě můžu rovnou přijet, až to přijde?
Chodíte na nějaké cvičení?
Káťo, Ústí si moc chválí po všech směrech (doktoři a pokoje, strava, vybavení…). Kamarádka tam jela taky odtud rodit, a byli tenkrát na nějaké prohlídce a tak. Na kurz nechodila. Ale nějak tam volala a domlouvala se s nima.
Ono teď už tě tvůj gynekolog automaticky několik týdnů před porodem předá porodnici a chodí se pak na vyšetření do porodu tam. Už to není tak, že chodíš ke gynekologovi až do porodu. Tak možná stačí říct potom doktorovi, že chceš rodit v UO a on tě třeba předá přmo jim. Nevím teda jak to s tímhle chodí. Kdyžtak se ho zkus zeptat, určitě bude vědět.
Já v RK jsem byla moc spokojená s doktorama, i u porodu. Ale zklamaly mě sestřičky na šestinedělí, asi dvě byly opravdu protivné
. Nešlo nám kojení a nikoho to moc nezajímalo, že by chodily pomoct nebo tak něco. Bylo plno a asi nestíhaly, ale byly teda i protivné a s tím kojením mě zklamaly a mám z toho teď zas docela hrůzu, že to opět nepůjde. ![]()
Na cvičení nechodím, cvičím doma s Adamem a to stačí a mám toho někdy nad hlavu (ohyby, běh, poklus…)
Jo a taky cvičím s koštětem, hadrem a vysavačem jelikož doděláváme přestavbu podkroví
![]()
Jinak taky ujíždím na sladkém, ale to i mimo těhu, prostě jak nemám denně čokoládu, nepřežila bych. Milku sním jak chleba a k tomu ještě za den 2-3 sušenky po kafíčku
.
Holky, pijete furt kafe? Já jsem teda byla dříve kafař, 3 kafe denně v pohodě, bez nich bych nepřežila (rozpustné s mlíkem). U prvního těhu jsem ho nepila celé těhu, nechutnalo mi.
Ale u druhého jak mi přestalo být zle po 14tt., chuť na kafe se vrátila. Ptala jsem se MUDra a on říkal, že ho klidně můžu když jsem na něj byla zvyklá, že se to nemá pít na litry, ale jinak nevadí. Všude jsem totiž četla, že se má kafe vynechat, ale to bych nezvládla. Takže si dávám jedno dopoledne a jedno odpoledne a je mi fajn
![]()
Já měla porod docela dobrej, měla jsem u porodu Šándora, no je to takový zvláštní člověk, ale to mi v tu chvíli bylo jedno. Ale byla tam dětská doktorka, taková starší a na ní mám docela zlost. Nebudu jí jmenovat.
Tak jsem zvědavá, jaký bude ten UTZ. Jak bude manžel spokojenej ![]()
A Lucinko my se známe?
Káťo,
já měla u porodu Palenčárovou a byla úžasná
. Přijímal mě Dorko, ale ten akorát končil. Šándor mě jen jednou prohmátl a šel na vizitu, jinak jsem ho ani neviděla. Já rodila dvě a půl hodiny od příjezdu, takže ani klistýr mi nedali… byla to pěkná rychlovka a v pohodě, po porodu jsem říkala, že klidně 10 dětí, ale teď už zase začínám mít takový divný strach ![]()
Já myslím, že se neznáme osobně. Koukala jsem tenkrát na tvé fotky a ani od vidění mi nepřijde, že tě znám. Já jsem ročník 1981.
Na 3D UTZ v Kostelci dobrý, i když za ty peníze jsem si to představovala trochu jinak, skoro pořád natáčeli obličej, takže ani bříško, nožičky…ne
Ale pohlaví potvrdili, tak jsme na tom stejně ![]()
Tak to gratuluju a je to teda tajemství? Nikomu to neřeknete?
Palenčárová prý odešla do Ústí, ale nevím, co je na tom pravdy. Dorko mi vždycky přišel hrozně super. Hodně mi vždycky vysvětloval a působil moc příjemně.
Tak to jsi měla rychlý porod, já celkem taky, no hlavně jsem ty první kontrakce prospala, vzbudilo mě to, když už jsem je měla po 4 minutách
Druhý porod prý bývá rychlejší, tak se toho děsím, abych nerodila v autě ![]()
Já jsem ročník 1982. Ty jsi odjakživa z Rychnova?