Domácí porod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8.7.11 12:34

Ten čurbes teď řešila má známá, která ještě nerodila. Rozesmála mě tím. Porod není o čurbesu. Nestříká při něm krev, ztráta krve je minimální. Jediné, čeho je víc je plodová voda.
Máme nachystané jednorázové podložky a pračka taky funguje.
Chtěla bych rodit do bazénu. Nebylo jednoduché ho sehnat, ale sehnali jsme ho. Bazén se vyspustí, vydezinfikuje.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
8.7.11 12:35

Jinak pro zakladatelku, ja premyslela o porodu doma, nakonec jsem sla do porodnice, ale pristup byl tak fantasticky, ze to bylo jako doma, ale navic tu byla ta zdravotni pece, kdyby neco
byla tam jedna naprosto skvela porodni asistentka, ja byla ta co si to ridila, ja si diktovala co chci a co ne, dokonce i placentu jsem porodila bez injekce, po porodu zadne vazeni apod., mala byla asi hodinu jenom se mnou a manzelem
takze kdyby v CR byla nejaka takovahle moznost tak bych do toho sla, co vim tak snad ve Vrchlabi

• Citovat
  • Upravit
308
8.7.11 12:38

Ivuska.h - a co udělá, když na tom monitoru zjistí, že spadly ozvy? Provede i akutního císaře? A než dojede do porodky, může být už pozdě…

Jinak u mě došlo k děložní hypotonii po porodu placenty s velkým krvácením - podařilo se jim to (podotýkám, že medikamentózně) zastavit a měli připravený sál, pokud by byla potřeba hysterektomie. Co by udělala tvá PA?

Promiň, ale ten „výlev“ je můj názor a měla jsem pocit, že by zakladatelka měla uvažovat i nad tím, až jí tady všechny napíšou, jak jsou domácí porody super… Dřív ženy i děti při porodu doma umíraly, proč se k tomu zase vracet???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.7.11 12:39

mmonico - děkuji za reakci. Měla jsi krásný porod - gratuluji. Přesně to jsem prožila poprvé.
Bohužel musím mluvit i z vlastní řady. Není všechen personál příjemný a tolerantní.
Nechci, aby to vyznělo nějak divně. Mé rozhodnutí, rodit třetí mimi doma, jde ze mne samotné. Nesouvisí to s odporem k nemocnici, vždyť tam pracuji. Chci si to užít opět v intimitě a s těmi, kterým já důvěřuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
8.7.11 12:42
EvaHoráková píše:
Ten čurbes teď řešila má známá, která ještě nerodila. Rozesmála mě tím. Porod není o čurbesu. Nestříká při něm krev, ztráta krve je minimální. Jediné, čeho je víc je plodová voda.
Máme nachystané jednorázové podložky a pračka taky funguje.
Chtěla bych rodit do bazénu. Nebylo jednoduché ho sehnat, ale sehnali jsme ho. Bazén se vyspustí, vydezinfikuje.....

aby ses nedivila..u mě při prvním porodu pak teklo hrozně moc krve…nebudu se rozepisovat no první porod s komplikacema o víc jak 3 týdny dřív druhý v temínu a oka leč oba synové byli na jipce nebála bych se porodu doma kvůli sobě ale já osobně bych do toho nešla protože bych měla strach o miminko o to druhý těhu krom tvrdnutí bylo v pořádku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
8.7.11 12:43
EvaHoráková píše:
mmonico - děkuji za reakci. Měla jsi krásný porod - gratuluji. Přesně to jsem prožila poprvé.
Bohužel musím mluvit i z vlastní řady. Není všechen personál příjemný a tolerantní.
Nechci, aby to vyznělo nějak divně. Mé rozhodnutí, rodit třetí mimi doma, jde ze mne samotné. Nesouvisí to s odporem k nemocnici, vždyť tam pracuji. Chci si to užít opět v intimitě a s těmi, kterým já důvěřuji.

já tě chápu držím palečky at je to všechno v pořádku já bych si na to netroufla měla bych strach. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
8.7.11 12:43
mmonica píše:
Jinak pro zakladatelku, ja premyslela o porodu doma, nakonec jsem sla do porodnice, ale pristup byl tak fantasticky, ze to bylo jako doma, ale navic tu byla ta zdravotni pece, kdyby neco
byla tam jedna naprosto skvela porodni asistentka, ja byla ta co si to ridila, ja si diktovala co chci a co ne, dokonce i placentu jsem porodila bez injekce, po porodu zadne vazeni apod., mala byla asi hodinu jenom se mnou a manzelem
takze kdyby v CR byla nejaka takovahle moznost tak bych do toho sla, co vim tak snad ve Vrchlabi

taky jsem rodila v UK v porodnici a bylo to jako doma, vse na nas, absolutni soukromi a za zady odborny dohled :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
8.7.11 12:45
Dajdula píše:
Porod doma bych nechtěla, v porodnici mi bylo „dobře“ a byla ráda, že nic nemusím :lol: Ale zajímalo by mě, kdo při domácím porodu ten čurbes uklízí?

Jaký čurbes? :lol: Zašpinila jsem jednu přebalovací podložku, na kterou prdla voda a káply asi 3 kapky krve, jednu, kterou jsem měla pod sebou při porodu placenty, dva ručníky (vyprány) a pak mi sjela vložka po porodu placenty, takže byl flek na prostěradle (vyprán). A pak jsem utřela asi 10 kapek krve v předsíni a na WC, ty vznikly při přesunech na WC a do sprchy po porodu ještě s placentou uvnitř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.7.11 12:45

Elijo - mrzí mě tvé komplikace při porodu. Je fajn, že jste to zvládli.
V hlavě to mám v pořádku. Já jen chci slyšet i od ostatních, že rizika znají a chci slyšet od jiných, že reakce okolí jsou stejné.
Ale pokaždé mě překvapí, jak každý věří lékařům, kterého ani nezná a ten lékař nezná ani je - věř mi, že leckdy ani nezná jméno rodičky, protože ho to nezajímá.
Hned po mě rodila v porodnici žena, která zemřela - neumíralo se pouze dříve při porodu, ale tato skutečnost trvá i dnes. Umírají děti i matky, to je realita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5407
8.7.11 12:46

evi ahoj, já se teda chystam rodit až v lednu, ale mám za sebou taky už jeden porod. Zrovna shodou okolnosti jsem včera viděla na čt2 USA dokument o porodech doma, jestli máš možnost se na něj podívat, vřele ti ho doporučuji. Nikdy bych já osobně doma nerodila, jen z toho důvodů, že bych měla strach, že při nějaké nečekané komplikaci bych mohla ohrozit malé, nebo sebe na životě. Ale naopak ten dokument byl PRO porody doma a já jsem si z toho všeho vzala obrovské ponaučení a hodně jsem o porodu pochopila. Já rodila 36h a bylo to po známosti, když jsem o tom někomu řekla, ťukal si na čelo, že mít známou v porodnici a rodit 36h???????????? Co to je za protekci?????????? A proč tě nechali trápit tak dlouho????????? Jenže díky tomu dokumentu jsem pochopila, proč to tak bylo, nechali, ať porod příjde sám, jak má a bez zásahu kleští, zvonu, či přemlouvání k císaři, jen proto, že jsem neporodila, pro ně v tabulkách určeném časovém limtu. Miminko si přišlo na svět, až bylo opravdu připravené a já byla i přes bolesti, které jsem si užila bez tlumení, až na samý závěr porodu jsem měla do předem připravené kanyly vpravený epidurál, neskutečně šťastná i když strašně vyčerpaná. Náš apgar skóre v 1 min byl 10 10 10. Pokud se rozhodneš rodit doma, držím ti strašně moc palce, ať máš krásný porod a hlavně bez komplikací a budu ráda, když se o tom dočtu, jak to probíhalo. Já osobně nejsem proti, ale nešla bych do toho. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.7.11 12:48

Ivushko - děkuji za tvou sdílnost. Měla jsi u sebe PA? Chci se zeptat - to, že budeš rodit doma - cítila jsi to vnitřně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
8.7.11 12:49

EvaHorakova - Vodu mi píchla Dr. dřív než na sále, a když byl koneně malý venku, tak jsem se chtěla na něj co nejdřív podívat, ale co jsem zahlídla na podlaze mě dostalo. Tam bylo krve, jak z vola 8-o!Taky jsem byla po porodu ještě 2 týdny úplně vyřízená a každý pohyb si rozmýšlela. Ale když už máš 2 dítka narozené a ještě zdravotnice, tak máš víc zkušeností.Fakt jsi statečná :palec: Já jsem lenoch líná, takže jsem byla ráda, že mě obskakují. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
8.7.11 12:50

Doma jsem nerodila (a patrně ani nebudu), ale domarodky mají moji plnou podporu :pankac:

Jen posílám odkaz, pro ostatní ppochybovače, třeba začnou o domácím porodu aspoň víc přemýšlet, než ho rovnou odsoudí.
 http://chrastilova.blog.idnes.cz/…-zeptat.html

Tak hodně štěstí a ať všechno klapne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
8.7.11 12:54
mmonica píše:

takovydle porody jsou i v kadani :-) ale mne ke konci bylo uz spatne (pri zatezi omdlivam, srdce) tak jsem sla na kozu, jinak cely den jsem byla ve vane a mohla jsem rodit, jak jsem chtela, nekolikrat se me ptali. Ale byla jsem vyjukana prvorodicka, priste uz budu vedet :-D asi pujdu do vrchlabi a chci tam svoji PA nebo dulu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.7.11 12:54

Dajdul - já se taky nechám doma obskakovat - to si nemysli :lol: .
Vím, do čeho jdu a jsem si vědoma všech možných komplikací. Bohužel jsem viděla porod i zespoda, což je velká nevýhoda. Pokaždé, když jsem rodila, se mi obrázky rodících žen objevovaly.
Má babička doma rodila čtyři děti a dvě v porodnici. Říkala mi, že doma to bylo lepší. Máme to asi v krvi. Jsem stydlivá, moc stydlivá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková