Domácí porod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
815
3.2.12 20:27
beckie píše:
Uf, tak jsem za dnešek přečetla všech padesát stránek. Chudák moje malá, moc si mě dnes neužila. Každopádně nevím, jestli ještě stihnu vše zařídit tak, abych mohla v klidu a připravená porodit doma, ale rozhodně udělám vše proto, abych mohla minimálně porodit ambulantně a tak jak já se rozhodnu, jen je mi hrozně líto, že mám na vše už tak málo času. Bojím se moc, že nic nestihneme a já budu 23.května ležet v Krči na koze s nohama v železech a pak tam zůstanu ležet příšerné tři dny a tiše trpět. :? Jsem opravdu hloupá, takhle vše podcenit.

Třeba to dobře dopadne a porodíš v klidu doma, pokud to chceš. A nebo v nejhorším třeba budeš rodit v porodnici a nakonec budeš spokojená stejně jako já :kytka: Já jsem si ty 3 dny v porodnici užila, na dlouhou dobu naposled jsem si odpočinula :mrgreen: manžel tam s náma byl celou dobu, i tam spal, měla jsem každý den teplé jídlo, prostě pohoda. :mrgreen: Držím palce, ať to dopadne tak, jak si přeješ :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
3.2.12 20:39
EvaHoráková píše:
To je dobré - sedm tisíc za kontroly? Dobrý výdělek pro lékaře - chudáci… Mě v poradně vážili, měřili tlak a třikrát sono. Asi jsem se špatně učila :lol:

A to jsem do toho nepočítala sono ve 20. a 32. tt, protože to jsem absolvovala na pojišťovnu i teď! Taky jsem nepočítala krevní rozbory a OGTT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
3.2.12 20:40
Anonymní píše:
ivuska.h píše:
Tak jsem to sečetla, poradny na gyndě a v porodce vyšly na 7057 Kč, porod a hospitalizace na 9732 Kč. Porod teda zcela nekomplikovaný, jen 1× monitor, bez nástřihu, šití ale účtovali, měla jsem malé poranění.
Tak to budte fakt radi-v Nemecku vyjde porod se vsim vsudy na skoro 4000 euro,porody doma cca 750 euro ,porodni domy okolo 500euro plus hebamme(dula)Pojistovna proplaci kolem 250 ti euro.250 euro stoji dula,to uz mate ten Vas porod tam skoro stejne jako tady dulla jenom!!!!

Jenom technická – hebamme není dula, ale PA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
3.2.12 20:42
beckie píše:
Uf, tak jsem za dnešek přečetla všech padesát stránek. Chudák moje malá, moc si mě dnes neužila. Každopádně nevím, jestli ještě stihnu vše zařídit tak, abych mohla v klidu a připravená porodit doma, ale rozhodně udělám vše proto, abych mohla minimálně porodit ambulantně a tak jak já se rozhodnu, jen je mi hrozně líto, že mám na vše už tak málo času. Bojím se moc, že nic nestihneme a já budu 23.května ležet v Krči na koze s nohama v železech a pak tam zůstanu ležet příšerné tři dny a tiše trpět. :? Jsem opravdu hloupá, takhle vše podcenit.

A co zkusit Neratovice, Hořovice nebo Vrchlabí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10802
3.2.12 20:45

Kytko tak já to mám podobně jako ty… cítila jsem se při tom druhém porodu v porodnici bezpečně a pohodlně… dokonce tak, že mě najednou kontrakce bolely daleko míň, když jsem tam dorazila :mrgreen:
O pobytu na šestinedělí nemluvě, mohla jsem si vybrat, jestli chci jít domů hned nebo zůstat jeden nebo dva dny (žádný že doktoři rozhodnou, jestli už můžu domů, byla jsem to já, kdo se rozhodl, jak dlouho tam chci být), všichni na mě byli moc hodní, dobré teplé jídlo… jak na dovolené, skoro se mi nechtělo domů :)

Jenže jednak nejsou všechny porodnice tak přívětivé a jednak jsou prostě holky, které se cítí bezpečněji doma než v porodnici.
Fakt mi není jasné, proč v čechách ta „porodnicová“ většina tak nevraží na tu „domarodící“ menšinu. Nejspíš z neznalosti :think: Je fakt, že i já jsem kdysi (než jsem si o tom trochu něco přečetla) považovala porody doma za nepřípustný hazard :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
815
3.2.12 20:51

Elik - to je bohužel pravda, zdaleka ne každá porodnice je skvělá, to je bohužel fakt :zed:
No třeba se to začne postupně měnit. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.12 20:53
ivuska.h píše:
Anonymní píše:
ivuska.h píše:
Tak jsem to sečetla, poradny na gyndě a v porodce vyšly na 7057 Kč, porod a hospitalizace na 9732 Kč. Porod teda zcela nekomplikovaný, jen 1× monitor, bez nástřihu, šití ale účtovali, měla jsem malé poranění.
Tak to budte fakt radi-v Nemecku vyjde porod se vsim vsudy na skoro 4000 euro,porody doma cca 750 euro ,porodni domy okolo 500euro plus hebamme(dula)Pojistovna proplaci kolem 250 ti euro.250 euro stoji dula,to uz mate ten Vas porod tam skoro stejne jako tady dulla jenom!!!!

Jezis jsem mimo domov 11 let,tak sorry,ze nevim co je dula-vy jste nejaky zase zapskly.Kvuli jednomu nazoru,hned upozorneni-myslela jsem tedy PA no :roll: :roll: :roll:

• Citovat
  • Upravit
31594
3.2.12 20:58

beckie, no Krč bych si k přirozenému porodu fakt nevybrala :? , viz můj první porod. Ale jsou tam i lepší doktoři, pokud tam ještě dělá a neklapne ti domporod, což teda nevím, pokud dobře počítám, tak od dubna by měli nastat ty změny v udělování registrací PA a už vlastně PA nebudou mít k porodu možnost chodit, maximálně na tajňačku.
Ale pokud to nepůjde, tak bych se zkusila domluvit s nějakým doktorem nebo PA, za sebe můžu doporučit dr Menšíka, rozumný chlap a co jsem četla popisy porodů s ním, tak se do ničeho nemontoval.
No narazit tam na tu dr, která byla u mého prvního porodu, tak se otočím i s hlavou mezi nohama a radši porodím v autě. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
3.2.12 20:59
Anonymní píše:
ivuska.h píše:
Anonymní píše:
ivuska.h píše:
Jezis jsem mimo domov 11 let,tak sorry,ze nevim co je dula-vy jste nejaky zase zapskly.Kvuli jednomu nazoru,hned upozorneni-myslela jsem tedy PA no :roll: :roll: :roll:

To si vůbec nevysvětluj jako zapšklost, nemyslela jsem to vůbec špatně. Upozornila jsem na to proto, že málo informovaná veřejnost dost často tyto dva pojmy směšuje a pak se dočteš, že ženská měla u porodu doma „nějakou tu dulu“, což je žena, která není zdravotnice, je to „jen“ psychická podpora, kdežto PA je studovaná a je to zdravotnice.

Fakt nic ve zlém proti tobě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
3.2.12 21:05
Kytka32 píše:
beckie píše:
Třeba to dobře dopadne a porodíš v klidu doma, pokud to chceš. A nebo v nejhorším třeba budeš rodit v porodnici a nakonec budeš spokojená stejně jako já :kytka: Já jsem si ty 3 dny v porodnici užila, na dlouhou dobu naposled jsem si odpočinula :mrgreen: manžel tam s náma byl celou dobu, i tam spal, měla jsem každý den teplé jídlo, prostě pohoda. :mrgreen: Držím palce, ať to dopadne tak, jak si přeješ :palec:

Já nejsem z těch, které si takovéto " násilné " pobyty mimo domov užívala. Mám strach z doktorů hraničící s panickou hrůzou z toho potom vyplývá naprostá nedůvěra v ně. Bohužel i moje zkušenosti s nemocnicemi jsou hororové a nejedná se o ty z porodnice, nebo nejen o ty. Nechci totiž hanit porod Sárinky v Podolí, jenže to jsem nevěděla, která bije, myslela jsem, že to, co řeknou oni, je správně, bále se ozvat atd..atd.. a pak jsem na šestinedělí trpěla jako zvíře. Nevyspaná, hladová a hlavně jsem se cítila soustavně ponižovaná. Jsem opravdu ten typ, který se nemocnicím vyhýbá jako čert kříže a vím proč, moje poslední zkušenost např. s nemocnicí v Říčanech katastrofální, odcházela jsem na reverz po čtyřech, protože mě tam nikdo neposlouchal. A to už nechci nikdy zažít a už vůbec ne při něčem tak důležitém jako je porod. Myslela jsem, že to zvládnu. Ale dnes mi došlo, že to nechci „zvládnout“, já si to chci užít, usmívat se po porodu na miminko, né nechápavě koukat kam ho nesou, jít ze sálu sama a pak stokrát sestru prosit, aby mi dali mé dítě do péče, protože jsem v pořádku a chci se o něj starat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.12 21:05
ivuska.h píše:
Anonymní píše:
ivuska.h píše:
Anonymní píše:
ivuska.h píše:
Jezis jsem mimo domov 11 let,tak sorry,ze nevim co je dula-vy jste nejaky zase zapskly.Kvuli jednomu nazoru,hned upozorneni-myslela jsem tedy PA no :roll: :roll: :roll:

To si vůbec nevysvětluj jako zapšklost, nemyslela jsem to vůbec špatně. Upozornila jsem na to proto, že málo informovaná veřejnost dost často tyto dva pojmy směšuje a pak se dočteš, že ženská měla u porodu doma „nějakou tu dulu“, což je žena, která není zdravotnice, je to „jen“ psychická podpora, kdežto PA je studovaná a je to zdravotnice.

Fakt nic ve zlém proti tobě :kytka:

No tak vidis ani u Vas to skoro nikdo nevi,a jak to ma pak vedet ja?? :D :D Ja uz tam neziju 11 let ted vim ,ze dula je neco jako psychotante tak diky no :kytka: :D

• Citovat
  • Upravit
4132
3.2.12 21:11
ivuska.h píše:
beckie píše:

Hodlám zítra telefonovat jako blázen, zjišťovat a najít nejlepší možné řešení. Ideální by bylo sehnat PA, která by ještě byla ochotná pomoci mi porodit doma, nebo se ještě dostat do porodnice, která bude respektovat můj porodní plán a hlavně ideálně přistoupit na ambulantní porod a nebo alespoň PA ochotnou jít s námi k porodu v Krči, kde za mě a partnera bude bojovat jako lev. Vím, že partner mě podpoří ale přeci jen není zdravotník, takže bych ráda někoho, kdo bude vědět, co je nutné a co už je nad rámec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
3.2.12 21:17
beckie píše:
ivuska.h píše:
beckie píše:
Hodlám zítra telefonovat jako blázen, zjišťovat a najít nejlepší možné řešení. Ideální by bylo sehnat PA, která by ještě byla ochotná pomoci mi porodit doma, nebo se ještě dostat do porodnice, která bude respektovat můj porodní plán a hlavně ideálně přistoupit na ambulantní porod a nebo alespoň PA ochotnou jít s námi k porodu v Krči, kde za mě a partnera bude bojovat jako lev. Vím, že partner mě podpoří ale přeci jen není zdravotník, takže bych ráda někoho, kdo bude vědět, co je nutné a co už je nad rámec.

Kdy máš termín? Totiž od 1. dubna je platný ten nový zákon, co hrozí pokutou za neoprávněnou asistenci, takže myslím, že po tom datu se do toho PA moc nepohrnou :nevim: Nejsem si teď jistá, jestli krom IK byla v Praze ještě nějaká s plnou registrací…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
3.2.12 21:30

23. května bohužel, takže nás už se nejspíš DP týkat nebude..snad se mi podaří alespoň najít PA, která s námi půjde k porodu a ideálně dosáhnout alespoň na porod ambulantní. Existuje nějaký zákon, který umožňuje porodnici zakázat odejít s novorozencem pokud je zcela v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
3.2.12 21:34

Já si Krč vybrala jen proto, že bydlím za IKEMEM a s myšlenkou, že to prostě „dám“, ale jak jsem psala, nechci to prostě jen dát. Chtěla bych, aby jsme si to s partnerem i miminkem hezky užili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková