Domácí porod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7862
3.2.12 09:44
Amabilis77 píše:
vulpes píše:
Tak co? Už se to uklidnilo a můžu si zase číst v pohodové diskuzi…? ;)
Mně ten tvůj odsuzovaný příspěvek náhodou docela pobavil, hlavně ty diskuze o jménu morčete :lol: :lol: :lol: Teda jestli to bylo od tebe, ale myslím, že jo :lol:

Já už budu ale zase slušná, už jsou tu totiž zase všichni ostatní slušní :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2351
3.2.12 09:53

Ahojte holky.diskuzi jsem četla jen na 1.straně ,ale jednoznačně můžu doporučit dokument ORGASMICKÝ POROD. Někdy v létě ho dávali na ČT2 ale jde stáhnout na http://www.ulozto.cz/…cky-porod-ts . Kdyby tady byla možnost mít legálně u porodu doma PA ,tak kvůli tomuhle filmu bych do toho opravdu šla. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
3.2.12 10:06
Lenkaamimi píše:
Amabilis77 píše:
Jitka007 píše:
I já odcházím , protože některé nazory jsou opravdu scestné . Hawk ..domluvila jsem
Lenkaamimi píše:
tak tahle diskuze je pro mě silná káva. cítím, že dámy si neuvědomují, že nemají žádné právo vystavovat dítě nebezpečí. za každý nezdařený domácí porod bych rodiče trestala jako za zabití, nebo pokus o zabití a v případě přežití bych je tedy brala jako velmi nezodpovědné a nevážící si života vlastního dítěte. jdu pryč.
Mně by zajímalo, kolik těch názorů tady jste přečetli, že si dovolíte soudit :roll:
jakých názorů ? to je jak poslouchat názory někoho, kdo neposkytne svému dítěti lékařskou péči, například různé sekty a pod. prostě by to mělo být trestné, chudáci děti, když se za ně rozhoduje tímto způsobem.

Dala jsem to číst i manželovi a oběma nám to prostě připadá jak jedno ,,křesťanské hnutí", nebo jak se tomu říká, odmítá transfuze a radši by dítě nechali zemřít, než by svolili k transfuzi… Až skoro sektářský postoj. Už to tady nebudu dál komentovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
3.2.12 10:10
verjanku píše:
Lenkaamimi píše:
Amabilis77 píše:
Jitka007 píše:
I já odcházím , protože některé nazory jsou opravdu scestné . Hawk ..domluvila jsem
Lenkaamimi píše:
tak tahle diskuze je pro mě silná káva. cítím, že dámy si neuvědomují, že nemají žádné právo vystavovat dítě nebezpečí. za každý nezdařený domácí porod bych rodiče trestala jako za zabití, nebo pokus o zabití a v případě přežití bych je tedy brala jako velmi nezodpovědné a nevážící si života vlastního dítěte. jdu pryč.
Mně by zajímalo, kolik těch názorů tady jste přečetli, že si dovolíte soudit :roll:
jakých názorů ? to je jak poslouchat názory někoho, kdo neposkytne svému dítěti lékařskou péči, například různé sekty a pod. prostě by to mělo být trestné, chudáci děti, když se za ně rozhoduje tímto způsobem.
Dala jsem to číst i manželovi a oběma nám to prostě připadá jak jedno ,,křesťanské hnutí", nebo jak se tomu říká, odmítá transfuze a radši by dítě nechali zemřít, než by svolili k transfuzi… Až skoro sektářský postoj. Už to tady nebudu dál komentovat…

Být tebou, tak nedávám příliš naodiv tvůj celkový nepřehled ohledně čehokoliv. A svůj k svému, takže mě postoj tvého manžela neudivuje. Jinak ono křesťanské hnutí jsou Jehovisti. V tomhle jsou, pravda, divní, ale zas jsou to docela milí lidé, takže když mi víru nevnucují, velmi ráda s nima diskutuju :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
3.2.12 10:10
vulpes píše:
Amabilis77 píše:
vulpes píše:
Tak co? Už se to uklidnilo a můžu si zase číst v pohodové diskuzi…? ;)
Mně ten tvůj odsuzovaný příspěvek náhodou docela pobavil, hlavně ty diskuze o jménu morčete :lol: :lol: :lol: Teda jestli to bylo od tebe, ale myslím, že jo :lol:
Já už budu ale zase slušná, už jsou tu totiž zase všichni ostatní slušní :dance:

No nevím, nevím, jestli se to zas nezvrhne :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
3.2.12 10:12

Nepřehled ohledně čehokoliv? Ty jsi snídala dnes vtipnou kaši, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
3.2.12 10:13

Hezký den, nečetla jsem celou diskusi, takže odpověď na můj dotaz se tam možná někde skrývá, pokud ano, omlouvám se. Mám takový, jak to napsat, problém to není, spíš potřebuji poradit. Mám panickou hrůzu z doktorů atd., nechci Vám tu psát romány. Každopádně se chystám k porodu svého druhého dítěte, teď momentálně jsem 22tt. Už jsem registrovaná v porodnici v Krči, ale čím víc se porod blíží, čím více recenzí čtu, tím víc jsem vyděšená. Chtěla bych zažít krásný klidný porod. Nejlépe doma. První těhotenství bylo naprosto v pořádku, toho zatím také probíhá naprosto bezproblémově, ale diskuse o tom, že bychom porod s partnerem rádi absolvovali porod v domácím prostředí jsou u nás na denním pořádku. Pokud už bych rodila v porodnici, jen amblulatně ale i tato představa mi zvedá tlak. Jenže nevím, kde začít. Jak sehnat PA? Není už ve 22tt pozdě na takováto rozhodnutí? Jak funguje legislativa při porodu doma? Stačí mi jen odkaz na dobré stránky, kde najdu odpovědi. Děkuji za pomoc. Beckie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
3.2.12 10:14
verjanku píše:
Nepřehled ohledně čehokoliv? Ty jsi snídala dnes vtipnou kaši, že?

Zrovna snídám, děti mě dřív nenechaly a takhle aspoň můžu mít výmluvu, proč sedět u PC :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
3.2.12 10:17

Tak dobrou chuť :palec: .Jinak neříkej, že mám nepřehled ohledně čehokoliv :roll: . Ano, opravdu nevím co potřebuji a koho potřebuji k domácímu porodu, protože mi to přijde jak trhání zubu kovářem, ale to neznamená, že nemám přehled o ničem! :P Hezký den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
3.2.12 10:17

beckie s tím, co potřebuješ ohledně domácího porodu, nevím, ale vím to, že má kamarádka žijící v Praze se loni pokoušela sehnat porodnici (v bližším okolí), kde by jí umožnili ambulantní porod a nesehnala. Co se týče porodního plánu, tak jí v rámci možností vyhověli v Hořovicích, ale odejít ji pak nenechali a na šestinedělí to prý byla katastrofa (všechno je o lidech, tak se jí to tam zřejmě blbě sešlo, no) :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
3.2.12 10:19
verjanku píše:
Tak dobrou chuť :palec: .Jinak neříkej, že mám nepřehled ohledně čehokoliv :roll: . Ano, opravdu nevím co potřebuji a koho potřebuji k domácímu porodu, protože mi to přijde jak trhání zubu kovářem, ale to neznamená, že nemám přehled o ničem! :P Hezký den

Omlouvám se, tohle skutečně vědět nemohu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
3.2.12 10:35
verjanku píše:
Lenkaamimi píše:
Amabilis77 píše:
Jitka007 píše:
Lenkaamimi píše:

To je dobre, nás tu už tiež nebaví stále dokolečka vysvetľovať bezpečnosť pri domácom pôrode niekomu, kto si to nevie prečítať… ;)

• Citovat
  • Upravit
65
3.2.12 10:42
beckie píše:
Hezký den, nečetla jsem celou diskusi, takže odpověď na můj dotaz se tam možná někde skrývá, pokud ano, omlouvám se. Mám takový, jak to napsat, problém to není, spíš potřebuji poradit. Mám panickou hrůzu z doktorů atd., nechci Vám tu psát romány. Každopádně se chystám k porodu svého druhého dítěte, teď momentálně jsem 22tt. Už jsem registrovaná v porodnici v Krči, ale čím víc se porod blíží, čím více recenzí čtu, tím víc jsem vyděšená. Chtěla bych zažít krásný klidný porod. Nejlépe doma. První těhotenství bylo naprosto v pořádku, toho zatím také probíhá naprosto bezproblémově, ale diskuse o tom, že bychom porod s partnerem rádi absolvovali porod v domácím prostředí jsou u nás na denním pořádku. Pokud už bych rodila v porodnici, jen amblulatně ale i tato představa mi zvedá tlak. Jenže nevím, kde začít. Jak sehnat PA? Není už ve 22tt pozdě na takováto rozhodnutí? Jak funguje legislativa při porodu doma? Stačí mi jen odkaz na dobré stránky, kde najdu odpovědi. Děkuji za pomoc. Beckie

Beckie, jukni jen o kousek výš, popisuju tam situaci, která nově od ledna nastala. Bohužel, jen málo PA dnes přijde k porodu doma, prostě se bojí a já se jim nedivím. Každopádně zkus začít „u čápa“ http://www.pdcap.cz/ minimálně to tam můžou poradit, jak a kam dál.

Ambulantní porod se domluvit dá „téměř“ (teoreticky ti ho musí umožnit všude, ale praxe bývá jiná, minimálně to chce naostřit lokty).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
3.2.12 10:43
beckie píše:
Hezký den, nečetla jsem celou diskusi, takže odpověď na můj dotaz se tam možná někde skrývá, pokud ano, omlouvám se. Mám takový, jak to napsat, problém to není, spíš potřebuji poradit. Mám panickou hrůzu z doktorů atd., nechci Vám tu psát romány. Každopádně se chystám k porodu svého druhého dítěte, teď momentálně jsem 22tt. Už jsem registrovaná v porodnici v Krči, ale čím víc se porod blíží, čím více recenzí čtu, tím víc jsem vyděšená. Chtěla bych zažít krásný klidný porod. Nejlépe doma. První těhotenství bylo naprosto v pořádku, toho zatím také probíhá naprosto bezproblémově, ale diskuse o tom, že bychom porod s partnerem rádi absolvovali porod v domácím prostředí jsou u nás na denním pořádku. Pokud už bych rodila v porodnici, jen amblulatně ale i tato představa mi zvedá tlak. Jenže nevím, kde začít. Jak sehnat PA? Není už ve 22tt pozdě na takováto rozhodnutí? Jak funguje legislativa při porodu doma? Stačí mi jen odkaz na dobré stránky, kde najdu odpovědi. Děkuji za pomoc. Beckie

Beckie, 22tt rozhodne nie je neskoro. Ja sama som si cca v tomto tt hľadala PA, ktorá by šla so mnou do pôrodnice, a až postupom času som sa rozhodla s ňou porodiť doma. Mmch, PA bola z Prahy. Doporučujem knihu od Henci Goer „průvodce ženy na ceste k přirozenému porodu“ alebo nejako podobne. Tiež má stránky: http://www.hencigoer.com/
Ivushka sem dala mnoho odkazov na štúdie o bezpečnosti, je ale dobré i vedieť, prečo chceč prirodzený pôrod a čo to vlastne znamená.
Legislativa je ok, PA ti po pôrode doma nechajú papiere, ty (resp. manžel) ich odnesiete na matriku a dostanete RL. ďalšie papiere dostaneš pre pediatra, a ďalšie pre gynegológa. Nie je s tým žiadna spešl obehávačka dopredu.

• Citovat
  • Upravit
65
3.2.12 10:45
verjanku píše:Dala jsem to číst i manželovi a oběma nám to prostě připadá jak jedno ,,křesťanské hnutí", nebo jak se tomu říká, odmítá transfuze a radši by dítě nechali zemřít, než by svolili k transfuzi… Až skoro sektářský postoj. Už to tady nebudu dál komentovat…

Nu, pokud máš DP za sektářství, tak víš s prominutím skutečně houby, a vzhledem k tomu, že evidentně víc vědět nechceš, tak to by to mohlo zůstat u toho, že to „dál nebudeš komentovat“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková