Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
EvaHoráková píše:
Já myslela, že příspěvek ohledně toho, že rodíme doma jenom kvůli penězům. Já si platila konzultace se svou PA a porod taky. Vím přesně, kolik jsme platili. Protože pracuji v nemocnici a pracovala jsem i v porodnici - vím, kolik stojí porod v nemocnici - cena nemocnicničního porodu je mnohonásobně vyšší!!!!!!
Je vyšší? Já jsem teď koukala na srovnání cen, dostali se mi náhodou do ruky jakési noviny a rozmezí pro vaginální porod se tam pohybovalo dle porodnice už nějak od 7,5tis, takže tím by byl levnější, mě porod stál 8tis a teda ještě poradny, ale ty by vyšli zřejmě nastejno.
Kytka32 píše:EvaHoráková píše:Evi děkuju, myslím, že všechno, co jsem potřebovala vím. Určitě mně to nepřesvědčilo, abych o porodu doma třeba jen uvažovala, ale myslím, že teď víc chápu důvody, proč se tak někdo rozhodne.
KYTKA32- teď jsem si všimla tvého dotazu ohledně praktické stránky domácího porodu.
Můj porod začal slabším krvácením. Vzala jsem si vložku, šla do vany, pak jsem nekrvácela. Přijela PA, já bez kontrakcí. Pak kontrakce přicházely častěji - chodím a cítím vlhko - jdu na záchod se slovy, že mi praskla plodová voda. Plodovka odtekla na záchodě - jdu do sprchy. Vycházím ven, sedím na houpacích matracích - vložka mezi nohama. Manžel napouští bazén - už se tam těším. Vyšetření PA - má na rukavicích hnědý hlen - hlenová zátka odchází. To pokryje třetí vložka. Čůrat chodím sama na záchod. Střídavě bazén, sprcha, bazén..... Po posledním vyšetření mám pocit na močení - jdu čůrat - šílená úleva, příjdu s úsměvem do pokoje - vlezu do bazénu a je to tady… Hlavička vplula do pánve - třikrát zatlačím a Štěpánka je venku. Sedím v bazénu - pohoda, pohodička. Lezu ven, PA chce zkontrolovat případná zranění. Lehám na postel, na které je jednorázová podložka - PA vše kontroluje. Přichází porod placenty na onu jednorázovou podložku - zatlačím a je venku.
Takže to shrnu - 4 vložky a 2 jednorázové podložky… Štěpánka byla extrémně od mázku - to vyřešil olejíček, tampónek a šikovné ručičky naší PA.
Prosím, ptej se klidně dál, ráda odpovím.....
Já jsem měla při porodu takové bolesti, že jsem se nemohla zvednout z balonu a na záchod jsem už prostě nedokázala dojítJsem prostě ten typ, kterému porod v porodnici absolutně vyhovuje a neměnil by.
Ale děkuju za vstřícnost
Kytko - nemáš zač. Zkus změnit přístup k porodu. Změň slovo bolest za příchod síly, která je zapotřebí k porození mimíska. Myslím, že duly jsou v tomto dobře informované. Nechci ti nic vnucovat, to fakt ne. Myslím, že přesně vím, co myslíš svým popisem z porodu. Škoda, že tam nebyl někdo, kdo by ti v této chvíli pomohl. Bohužel u nás v porodnicích to tak je - nevšímáme si rodičky a chováme se tak, jak se k nim chováme - teď si sypu popel na hlavu ![]()
Dobrý článek, řekla bych: http://www.denikreferendum.cz/…rmni-jsi-nas
(pardon, jestli už bylo)
GLADYS - je to vyšší!!!! Do porodu se totiž počítá i pobyt na oddělení šestinedělí!
Jinak pro zasmání - když jsem přišla na revizi po porodu do nem., ze které jsem ihned odešla, protože názor lékaře byl, že mentruuji a revizi nepotřebuji - tak tento asi 30 minutový pobyt v nemocnici stál 3000,–Kč… raději bez komentáře ![]()
Gladys píše:EvaHoráková píše:Je vyšší? Já jsem teď koukala na srovnání cen, dostali se mi náhodou do ruky jakési noviny a rozmezí pro vaginální porod se tam pohybovalo dle porodnice už nějak od 7,5tis, takže tím by byl levnější, mě porod stál 8tis a teda ještě poradny, ale ty by vyšli zřejmě nastejno.
Já myslela, že příspěvek ohledně toho, že rodíme doma jenom kvůli penězům. Já si platila konzultace se svou PA a porod taky. Vím přesně, kolik jsme platili. Protože pracuji v nemocnici a pracovala jsem i v porodnici - vím, kolik stojí porod v nemocnici - cena nemocnicničního porodu je mnohonásobně vyšší!!!!!!
Podívám se znovu do svého výpisu od pojišťovny a sečtu to, kolik stála péče + porod s Klárkou. Teď s Julčou jsem měla poradny u PA, 2× gyndař a porod doma + pediatr na kontroly, celkem necelých 10 tisíc.
Jenže kdyby to bylo vše oficiální tak by to stát stálo peníze a prpo někoho práci, nemyslím ten samotnej porod. To je jasný , že je to levnější doma.
Pro zajimavost cisla z UK. Jsou z te studie „Place of birth“ publikovane na podzim 2011. Jsou to prumerne ceny porodu pro statni zdravotni system. Zohlednuji i prepadne presuny a zasahy. Vsechny tyto moznosti jsou plne hrazeny ze zdravotniho pojisteni. Je take moznost rodit doma za asitence nezavisle porodni asistentky, coz stoji v Londyne £4500.
• £1631 for a planned birth in an obstetric unit (Nemocnice s porodniky) • £1461 for a planned birth in an alongside midwifery unit (Porodni dum v ramci nemocnice - pouze porodni asistentky) • £1435 for a planned birth in a freestanding midwifery unit (Samostatny porodni dum - pouze porodni asistentky) • £1067 for a planned home birth. (domaci porod s porodnimi asistentkami)
Tak jsem to sečetla, poradny na gyndě a v porodce vyšly na 7057 Kč, porod a hospitalizace na 9732 Kč. Porod teda zcela nekomplikovaný, jen 1× monitor, bez nástřihu, šití ale účtovali, měla jsem malé poranění.
To je dobré - sedm tisíc za kontroly? Dobrý výdělek pro lékaře - chudáci… Mě v poradně vážili, měřili tlak a třikrát sono. Asi jsem se špatně učila ![]()
ivuska.h píše:
Tak jsem to sečetla, poradny na gyndě a v porodce vyšly na 7057 Kč, porod a hospitalizace na 9732 Kč. Porod teda zcela nekomplikovaný, jen 1× monitor, bez nástřihu, šití ale účtovali, měla jsem malé poranění.
Tak to budte fakt radi-v Nemecku vyjde porod se vsim vsudy na skoro 4000 euro,porody doma cca 750 euro ,porodni domy okolo 500euro plus hebamme(dula)Pojistovna proplaci kolem 250 ti euro.250 euro stoji dula,to uz mate ten Vas porod tam skoro stejne jako tady dulla jenom!!!!
Tento anonymní příspěvek poukazuje na co
?
Máte snad na mysli, že máme být rádi, že to tu máme levnější? Tak snad se zde nebudeme dohadovat o tom, jak je to tu levné a Německu drahé - to skouzáváme k debatě o platech. ![]()
Chce anonym vědět, jaký plat má vysokoškolsky vzdělaná sestra v Čechách? ![]()
Jo holky a to nepocitam organovy ultrazvuk,ktery vam nikdo neproplati jelikoz neni povinny-doktorovi jen tak bokem 100 euro(jinak nepracuje)a za snimky a oficialni polatek dalsich 150 euro…Ty ceny tam u vas jsou dost dobre.je fakt,ze vyplaty mate nizsi (nevim presne asi jak u koho),ale i tak je to nesrovnatelne nizsi nez u nas.Takze oni jsou tady porody doma sice dost caste,ale zaplati se za ne dost.Tady je naopak divny ten kdo nejde do porodniho domu,nebo nerodi doma.Ja byla v porodnici a casto jsem zaslechla od starsi generace proc nerodim v dome???Takze je to tam u Vas dost pomale ve vyvoji.Tady se divaji divne zase na ty co rodi v nemocnici,tak si vyberte
![]()
EvaHoráková píše:
Tento anonymní příspěvek poukazuje na co?
Máte snad na mysli, že máme být rádi, že to tu máme levnější? Tak snad se zde nebudeme dohadovat o tom, jak je to tu levné a Německu drahé - to skouzáváme k debatě o platech.
Chce anonym vědět, jaký plat má vysokoškolsky vzdělaná sestra v Čechách?
Ne anonym pouze poukazal na skutecnost,ze to tam mate levneji a co e tyce platby zdravotnich sester nemaji o nic vice nez v cechach,to snad doktori,ale sestry ??ne…Dost casto slychavam jak tady jsou vyplaty daleko vyssi-ano je to castecne pravda,ale procentualne to vyjde nastejno,kdyz spocitam ,co vechno se musi platit daleko vic nez u Vas.Nikoho jsem tim nechtela urazit,naopak.Chtela jsem take upozornit na fakt,ze tady je vsechno opravdu drahe.Proc se te to dotyka.ja se tady vyjadrila slusne i k prispevkum
![]()
Kytko - nemáš zač. Zkus změnit přístup k porodu. Změň slovo bolest za příchod síly, která je zapotřebí k porození mimíska. Myslím, že duly jsou v tomto dobře informované. Nechci ti nic vnucovat, to fakt ne. Myslím, že přesně vím, co myslíš svým popisem z porodu. Škoda, že tam nebyl někdo, kdo by ti v této chvíli pomohl. Bohužel u nás v porodnicích to tak je - nevšímáme si rodičky a chováme se tak, jak se k nim chováme - teď si sypu popel na hlavu
To ne, já si nemůžu porodnici vynachválit, chovali se ke mně skvěle, měla jsem u sebe prakticky pořád PA, říkali mi o všem, co dělají a proč, byli úžasní. S manželem jsme jim předem řekli, co ano a co rozhodně ne a celou dobu naše rozhodnutí respektovali. Ano, dostala jsem oxytocin, ale bez něj bych rodila možná ještě teď
myslím prostě, že někdo rodí děti jednoduššeji, někdo hůř. Pro mně je porodnice jediná možnost, jak rodit. Doma bych se zbláznila strachy, pořád bych čekala, že se něco zkazí a snad bych si to i přivolala, doma bych PA nedokázala nikdy plně důvěřovat a všechno, co se kolem porodu odehrává (jako ochod všech těch tělních tekutin)
podle mně prostě patří do porodnice. Ale volba je na každém, jak říkám, zatím nedokážu vidět domácí porod jako něco bezpečného, stejně jako vy.
Ale každý má možnost volby.
Uf, tak jsem za dnešek přečetla všech padesát stránek. Chudák moje malá, moc si mě dnes neužila. Každopádně nevím, jestli ještě stihnu vše zařídit tak, abych mohla v klidu a připravená porodit doma, ale rozhodně udělám vše proto, abych mohla minimálně porodit ambulantně a tak jak já se rozhodnu, jen je mi hrozně líto, že mám na vše už tak málo času. Bojím se moc, že nic nestihneme a já budu 23.května ležet v Krči na koze s nohama v železech a pak tam zůstanu ležet příšerné tři dny a tiše trpět.
Jsem opravdu hloupá, takhle vše podcenit.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.