Domácí porod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31594
3.2.12 21:40
beckie píše:
Já si Krč vybrala jen proto, že bydlím za IKEMEM a s myšlenkou, že to prostě „dám“, ale jak jsem psala, nechci to prostě jen dát. Chtěla bych, aby jsme si to s partnerem i miminkem hezky užili.

Tak přesně s tou samou myšlenkou jsem tam lezla. Že si přece řeknu a co mi můžou. No můžou úplně všechno :zed: Například ignorovat to, co jsem řekla.
Proto jsem se napodruhé registrovala v Podolí, protože tam je alespoň nějaká šance, že by případný porod byl přirozený.

Jinak v Praze jezdilo k porodům tuším celkem 5 PA, IK, paní Štromerová (ta nevím, jak na tom bude, celkem záhy po odsouzení IK i Štromerová měla smůlu a u porodu, kde asistovala, zemřelo dítě), pak tuším paní Vnoučková a ještě někdo, co si nepamatuju, já volila IK na doporučení kamarádky domarodky. Bohužel s paní Štromerovou jsem chtěla rodit poprvé a nějak mi celkově nesedla, což mi došlo až při rozjetém porodu, což bylo trochu pozdě. Takže jsem radši volila IK, i s dojížděním na Florenc na poradny, přitom Štromerová sídlila v Kunraticích, to bych měla mnohem blíž

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.12 21:41
beckie píše:
Já si Krč vybrala jen proto, že bydlím za IKEMEM a s myšlenkou, že to prostě „dám“, ale jak jsem psala, nechci to prostě jen dát. Chtěla bych, aby jsme si to s partnerem i miminkem hezky užili.

ja jen nechapu,jak muze byt v cechach neco takoveho zakazane-tady ma kazdy u porodu PA-doktori to doporucuji,protoze je uz nebavi behat kolem tech zenskych.Prijdou jen ,kdyz jde do tuheho. :nevim: :nevim: :nevim: Ja videla primare az u cisare,jinak tam nesel.Byla u me porad jen PA.Tady se to bere fakt asi jinak.Mne pripada,ze se to u vas vraci do totalismu,nechapu jak muzou zakazat porody doma,nebo asistentku u porodu :?: :?: :?: A vubec,ze mate strach a jako aby jste to stihly kde to tam fakt zijete??Nerypu je to sokujici!!!!Tady naopak vnucuji porodni domy-lekari reknou nemame k vam cas litat,kdyz rodite paralelne-dojedte si do porodniho domu-uplne s usmevem 8o Jako doporuci,nevnucuji nic…

• Citovat
  • Upravit
4306
3.2.12 21:41
beckie píše:

Tak zkus raději Neratovice nebo Vrchlabí. To že jsi se registrovala v Krči stejně nic neznamená a k ničemu tě to nezavazuje. Mimo Prahu (a možná Brna) v ostatních porodnicích není registrace a můžeš si tam zavolat kdy máš přijít se podívat třeba na prohlídku porodnice. Vybírej hodně podle pocitu, ptej se a zajisti si vlastní PA nebo aspoň dulu. Sepiš porodní plán a pokud se zadaří, mohla bys svůj porod mít v klidu. Já bych přímo otravovala s tím, že se lékařů bojím a ptala se, jak se ke mě budou chovat, a doufala, že mi nebudou lhát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
3.2.12 21:42
beckie píše:
23. května bohužel, takže nás už se nejspíš DP týkat nebude..snad se mi podaří alespoň najít PA, která s námi půjde k porodu a ideálně dosáhnout alespoň na porod ambulantní. Existuje nějaký zákon, který umožňuje porodnici zakázat odejít s novorozencem pokud je zcela v pořádku?

Neexistuje, viz http://ferovanemocnice.cz/…orod-87.html (celkově web hodný prostudování).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
3.2.12 21:43
beckie píše:
23. května bohužel, takže nás už se nejspíš DP týkat nebude..snad se mi podaří alespoň najít PA, která s námi půjde k porodu a ideálně dosáhnout alespoň na porod ambulantní. Existuje nějaký zákon, který umožňuje porodnici zakázat odejít s novorozencem pokud je zcela v pořádku?

ne, neexistuje. porodníci můžou nějakým způsobem dítě zadržet, ale musí pak do 3dnů dostat povolení od soudu, který posoudí, zda zadržení bylo oprávněné.
Nicméně zákony bych se oháněla až na posledním místě, přinesla bych papír od pediatra, že přijme dítě do péče, počkala bych si na zhodnocení stavu dítěte, aby si pak nějaký chytrák nemohl přimyslet nějaký důvod. Ale v Krči to bude mít asi boj, u porodníka asi ani ne, ale s pediatričkou teda nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
3.2.12 21:43
Anonymní píše:
beckie píše:
ja jen nechapu,jak muze byt v cechach neco takoveho zakazane-tady ma kazdy u porodu PA-doktori to doporucuji,protoze je uz nebavi behat kolem tech zenskych.Prijdou jen ,kdyz jde do tuheho. :nevim: :nevim: :nevim: Ja videla primare az u cisare,jinak tam nesel.Byla u me porad jen PA.Tady se to bere fakt asi jinak.Mne pripada,ze se to u vas vraci do totalismu,nechapu jak muzou zakazat porody doma,nebo asistentku u porodu :?: :?: :?: A vubec,ze mate strach a jako aby jste to stihly kde to tam fakt zijete??Nerypu je to sokujici!!!!Tady naopak vnucuji porodni domy-lekari reknou nemame k vam cas litat,kdyz rodite paralelne-dojedte si do porodniho domu-uplne s usmevem 8o Jako doporuci,nevnucuji nic…

V ČR je normální, že hned po příjezdu do porodnice vyfasuješ kanylu do ruky (co kdyby něco). Už to mnohé naznačuje a rozhodně mi to nepřijde jako uklidnění pro rodičku, že porod zvládne :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
3.2.12 21:44
ivuska.h píše:
beckie píše:
Neexistuje, viz http://ferovanemocnice.cz/…orod-87.html (celkově web hodný prostudování).

Mnohé matky skončí na tom, že nemají pediatra a od něj souhlas o převzetí do péče…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
3.2.12 21:44
JanaK88 píše:
beckie píše:
Tak zkus raději Neratovice nebo Vrchlabí. To že jsi se registrovala v Krči stejně nic neznamená a k ničemu tě to nezavazuje. Mimo Prahu (a možná Brna) v ostatních porodnicích není registrace a můžeš si tam zavolat kdy máš přijít se podívat třeba na prohlídku porodnice. Vybírej hodně podle pocitu, ptej se a zajisti si vlastní PA nebo aspoň dulu. Sepiš porodní plán a pokud se zadaří, mohla bys svůj porod mít v klidu. Já bych přímo otravovala s tím, že se lékařů bojím a ptala se, jak se ke mě budou chovat, a doufala, že mi nebudou lhát.

V Brně registrace nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
3.2.12 21:45
JanaK88 píše:
ivuska.h píše:
beckie píše:
Mnohé matky skončí na tom, že nemají pediatra a od něj souhlas o převzetí do péče…

To je sice nemilé, ale ani to není důvodem k „zadržování“ dítěte. Je samozřejmě rozumné svolného pediatra mít, ale porodnice to nemůže vyžadovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
3.2.12 21:46
ivuska.h píše:
JanaK88 píše:
beckie píše:
Tak zkus raději Neratovice nebo Vrchlabí. To že jsi se registrovala v Krči stejně nic neznamená a k ničemu tě to nezavazuje. Mimo Prahu (a možná Brna) v ostatních porodnicích není registrace a můžeš si tam zavolat kdy máš přijít se podívat třeba na prohlídku porodnice. Vybírej hodně podle pocitu, ptej se a zajisti si vlastní PA nebo aspoň dulu. Sepiš porodní plán a pokud se zadaří, mohla bys svůj porod mít v klidu. Já bych přímo otravovala s tím, že se lékařů bojím a ptala se, jak se ke mě budou chovat, a doufala, že mi nebudou lhát.
V Brně registrace nejsou.

V jednu dobu s tím taky otravovali :? Přitom je registrace takový nesmysl :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
3.2.12 21:46
Anonymní píše:
beckie píše:
ja jen nechapu,jak muze byt v cechach neco takoveho zakazane-tady ma kazdy u porodu PA-doktori to doporucuji,protoze je uz nebavi behat kolem tech zenskych.Prijdou jen ,kdyz jde do tuheho. :nevim: :nevim: :nevim: Ja videla primare az u cisare,jinak tam nesel.Byla u me porad jen PA.Tady se to bere fakt asi jinak.Mne pripada,ze se to u vas vraci do totalismu,nechapu jak muzou zakazat porody doma,nebo asistentku u porodu :?: :?: :?: A vubec,ze mate strach a jako aby jste to stihly kde to tam fakt zijete??Nerypu je to sokujici!!!!Tady naopak vnucuji porodni domy-lekari reknou nemame k vam cas litat,kdyz rodite paralelne-dojedte si do porodniho domu-uplne s usmevem 8o Jako doporuci,nevnucuji nic…

Anonymní, v tomhle máš naprostou pravdu, vracíme se do totality. Místo abychom se učili od zemí, kde už dlouho vládne demokracie, díváme se na východ a hledáme vzory v postkomunistických zemích. Jsme členy EU a mám pocit, že za tohle už by mělo hrozit vyloučení, protože zde nebudou dodržena základní lidksá práva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
3.2.12 21:48
ivuska.h píše:
JanaK88 píše:
ivuska.h píše:
beckie píše:
Mnohé matky skončí na tom, že nemají pediatra a od něj souhlas o převzetí do péče…
To je sice nemilé, ale ani to není důvodem k „zadržování“ dítěte. Je samozřejmě rozumné svolného pediatra mít, ale porodnice to nemůže vyžadovat.

Ale velice se ti to nátlakem pokusí o to víc znepříjemnit. Tohle je splnitelná podmínka, kdo chce ambulantní porod by to mohl splnit a tím zavřít porodnici ústa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12064
3.2.12 21:51
beckie píše:
Kytka32 píše:
beckie píše:
Uf, tak jsem za dnešek přečetla všech padesát stránek. Chudák moje malá, moc si mě dnes neužila. Každopádně nevím, jestli ještě stihnu vše zařídit tak, abych mohla v klidu a připravená porodit doma, ale rozhodně udělám vše proto, abych mohla minimálně porodit ambulantně a tak jak já se rozhodnu, jen je mi hrozně líto, že mám na vše už tak málo času. Bojím se moc, že nic nestihneme a já budu 23.května ležet v Krči na koze s nohama v železech a pak tam zůstanu ležet příšerné tři dny a tiše trpět. :? Jsem opravdu hloupá, takhle vše podcenit.
Třeba to dobře dopadne a porodíš v klidu doma, pokud to chceš. A nebo v nejhorším třeba budeš rodit v porodnici a nakonec budeš spokojená stejně jako já :kytka: Já jsem si ty 3 dny v porodnici užila, na dlouhou dobu naposled jsem si odpočinula :mrgreen: manžel tam s náma byl celou dobu, i tam spal, měla jsem každý den teplé jídlo, prostě pohoda. :mrgreen: Držím palce, ať to dopadne tak, jak si přeješ :palec:
Já nejsem z těch, které si takovéto " násilné " pobyty mimo domov užívala. Mám strach z doktorů hraničící s panickou hrůzou z toho potom vyplývá naprostá nedůvěra v ně. Bohužel i moje zkušenosti s nemocnicemi jsou hororové a nejedná se o ty z porodnice, nebo nejen o ty. Nechci totiž hanit porod Sárinky v Podolí, jenže to jsem nevěděla, která bije, myslela jsem, že to, co řeknou oni, je správně, bále se ozvat atd..atd.. a pak jsem na šestinedělí trpěla jako zvíře. Nevyspaná, hladová a hlavně jsem se cítila soustavně ponižovaná. Jsem opravdu ten typ, který se nemocnicím vyhýbá jako čert kříže a vím proč, moje poslední zkušenost např. s nemocnicí v Říčanech katastrofální, odcházela jsem na reverz po čtyřech, protože mě tam nikdo neposlouchal. A to už nechci nikdy zažít a už vůbec ne při něčem tak důležitém jako je porod. Myslela jsem, že to zvládnu. Ale dnes mi došlo, že to nechci „zvládnout“, já si to chci užít, usmívat se po porodu na miminko, né nechápavě koukat kam ho nesou, jít ze sálu sama a pak stokrát sestru prosit, aby mi dali mé dítě do péče, protože jsem v pořádku a chci se o něj starat.

Beckie, naprosto ti rozumím. Zkus porodnici ve Vrchlabí, maminky z Prahy tam hodně jezdí, já tam jela přes 100 km a v pohodě jsme to stihli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
3.2.12 21:52
JanaK88 píše:
ivuska.h píše:
JanaK88 píše:
ivuska.h píše:
beckie píše:
Ale velice se ti to nátlakem pokusí o to víc znepříjemnit. Tohle je splnitelná podmínka, kdo chce ambulantní porod by to mohl splnit a tím zavřít porodnici ústa.

Tak nějak. Není to fér, že by někdo měl žádat něco, co mi neukládá zákon doložit, ale jsme lidi - je to splnitelné, tak proč ten papír nepředat a nezaklapnout jim ústa s „pádným“ argumentem.
Když jsem vyřizovala papírování, tak po nás na matrice ještě chtěli potvrzení o narození dítěte. Nemají na to právo, přesto IK jen řekla, že na to právo nemají a papír vystavila - zkrátka papír má, vyplnění přijde na pár minut, tak proč to komplikovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
3.2.12 21:55

Takže mi vlastně zbývá zkusit Vrchlabí apod…? Každopádně v Pondělí půjdu hned do Krčské nemocnice, říct jim tam, jak bych to viděla já a uvidíme, jak rychle se mi vysmějí oni. A pak už asi nebude co s nimi řešit. Je to vážně smutné, že člověk, který vlastně nechce nic víc, jen v klidu porodit bez zbytečné medikace a zbytečných xdnů strávených na nemocničním lůžku je tady považován za blázna a musí sedět a přemýšlet, jak toho dosáhnout. Vždyť nic tak strašného nechci, jen tichý klidný porod a propustku domů, tak proč to ty doktory takto obtěžuje? Co se týče ambu. porodu. Tudíž, když podepíšu revers za sebe i dítě nemůže mi nikdo zakázat odejít bez dítěte a už vůbec ne, když se mi podaří sehnat pediatra, který malého převezme do péče a dá mi to písemně, chápu to správně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková