Domácí vejce - rizika?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
K-Black
18.7.13 16:44

@Šája slepice který jsou krávy blbý nebezpečný 8)

• Citovat
  • Upravit
19494
18.7.13 17:04
@Jasněnkaa píše:
@Ivoka jo prd, fakt z nich mám hrůzu, z dětství. Když jsem je musela krmit, jen jsem otevřela vrátka už se na mě krávy hnaly a chtěly mě klovnout do nohy :roll: tak jsem jim pak házela lopatou přes plot :lol:

tak kravy nebo slepice? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
19.7.13 12:39
@careynka píše:
tak kravy nebo slepice? 8o

svině slepice :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
19.7.13 12:48
@Gina108 píše:
svině slepice :mrgreen:

ježíš, ještě svině, chudák jasněnka, takovýho zvěrstva se na ní vyřítilo :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
12.3.14 14:35

No, nad tímhle jsem nikdy nepřemýšlela - vejce mám domácí od našich a když jich má hodně, prodává je dál po sousedech a nikdo to asi neřeší. Ale když nad tím uvažuju, asi bych měla strach z úplně cizích vajec.
A míchaná vejce nejsou tepelně upravená natolik, aby se zničily všechny případný breberky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
12.3.14 14:36

@CokeLady Celý život jsem jen na domácích vejcích, ale máme je od svých slepic. Co se týká nemocí slepic, tak z mé zkušenosti, pokud je nemocná, nenosí vejce. Nebála bych se toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
12.3.14 14:40

Už léta máme domácí vejce od sousedů. Popravdě řečeno, nikdy jsem o nemocnosti slepic neuvažovala. A taky, nikdy jsme z domácích vajíček problém neměli. Syrová vejce nejíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
12.3.14 14:40

Kocku s useklou hlavou??? panebože

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3999
12.3.14 14:41

@CokeLady byla jsem na kurzu výroby sýrů a kdosi se tam zmínil o salmonele z vajec! Pán nás vyvedl z omylu, že ve vajíčku jako takovém nikdy nebyla nalezená bakterie salmonely… že ta se dá chytit až při manipulaci s vejcem(když rozklepneš vajco a teče ti to třeba přes kuřinec) :palec:
Takže já bych se nebála, nemocná slípka by snad ani nenesla… Toť muj názor :) Být tebou, tak se teda fakt nebojím a jdu do toho :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
12.3.14 14:49

My máme slepice svoje, vajíčka já a děti jíme tepelně zpracovaná, nahniličko manžel na svoje riziko.

Jinak u čerstvých a při dodržení hygieny by mělo být riziko prakticky nulové. Řekla bych, že při kupování některých výrobků s majonézou, krémy apod. v létě nebo manipulaci se syrovým masem je nebezpečí větší. Z okolí znám dva případy salmonelózy u dětí, u jednoho se jako příčina vyhodnotil zákusek z obchodu, u druhého nedostatečná hygiena při manipulaci se syrovým masem - jestli to byla pravda, nevím.

Jinak naše slepice běžně loví a žerou myši a loni v létě se naučily i mladé vrabce, kteří se k nim létali napít. Jsou to v podstatě dravci.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
12.3.14 14:50

@CokeLady Kupujeme domaci vajicka od sousedu a zadnych nemoci se teda nebojim. Vajicka pred uskladnenim do lednicky umyvam. Pochybuji, ze by soused sypal slipkam takove mnamky jako trebas zlute potravinarske barvivo a jine mnamky, ktere se vyskytuji v tech kupovanych… aby byly zlutejsi zlouty. A radsi budu podporovat sousedovic slepice, jako nejakou nesmyslnou prepravu v kamionech. To ze se veci, ktere maji pri preprave chladit casto vozi v nechladicich autech snad radsi ani zminovat nebudu…
SVOBODU SLEPICIM!!! :mrgreen: :lol: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
12.3.14 14:51

Myslím, že nemocná slepice by nenesla a pokud ano, tak by vajíčka asi taky nebyla tak pěkná, jako domácí bývají (na rozdíl od kupovaných). Nebála bych se toho. Já si v klidu dám i ten tatarák :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
12.3.14 14:52

@74paja Víš, že vejce se nemá mýt, pokud ho hned nespotřebuješ? :think: Aspon nám to tvrdila bioložka. Je totiž porovité a začne do sebe natahovat nečistoty (určitě doma nemáš 100% sterilní prostředí)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
12.3.14 14:56

@radkka Tak ja nevim, me zas docela vadi mit v lednicce vajicko s kurincem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
12.3.14 14:58

@74paja To chápu :mrgreen: Jako já nevím, ale pamatuju si, jak nám to zdůraznovala. Já když dostanu vajíčka od babičky, tak je nechávám v tom platu a mám to stranou od ostatního, ale určitě bych to nemyla. Když už mám něco, co vím, že je zdravé, tak si to nebudu ničit 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí