Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Jasněnkaa
no jo, oni jsou to potvory nenazrany…
Ale jinak napad dobrej, krmit slepice lopatou jsem jeste nevidela ![]()
@Ivoka píše:
@Jasněnkaano jo, oni jsou to potvory nenazrany…
Ale jinak napad dobrej, krmit slepice lopatou jsem jeste nevidela
no zrní na lopatu a šup přes plot, byla těžká totalita, rodiče v JZD, zrní bylo dost ![]()
@Jasněnkaa píše:
@Ivoka jo prd, fakt z nich mám hrůzu, z dětství. Když jsem je musela krmit, jen jsem otevřela vrátka už se na mě krávy hnaly a chtěly mě klovnout do nohytak jsem jim pak házela lopatou přes plot
tak hnaly se na tebe slepice nebo krávy? v tom máš nějakej zmatek má zlatá ![]()
@Jasněnkaa píše:
@Ivoka jo prd, fakt z nich mám hrůzu, z dětství. Když jsem je musela krmit, jen jsem otevřela vrátka už se na mě krávy hnaly a chtěly mě klovnout do nohytak jsem jim pak házela lopatou přes plot
tak kravy nebo slepice? ![]()
@Gina108 píše:
svině slepice
ježíš, ještě svině, chudák jasněnka, takovýho zvěrstva se na ní vyřítilo ![]()
No, nad tímhle jsem nikdy nepřemýšlela - vejce mám domácí od našich a když jich má hodně, prodává je dál po sousedech a nikdo to asi neřeší. Ale když nad tím uvažuju, asi bych měla strach z úplně cizích vajec.
A míchaná vejce nejsou tepelně upravená natolik, aby se zničily všechny případný breberky.
@CokeLady Celý život jsem jen na domácích vejcích, ale máme je od svých slepic. Co se týká nemocí slepic, tak z mé zkušenosti, pokud je nemocná, nenosí vejce. Nebála bych se toho.
Už léta máme domácí vejce od sousedů. Popravdě řečeno, nikdy jsem o nemocnosti slepic neuvažovala. A taky, nikdy jsme z domácích vajíček problém neměli. Syrová vejce nejíme.
@CokeLady byla jsem na kurzu výroby sýrů a kdosi se tam zmínil o salmonele z vajec! Pán nás vyvedl z omylu, že ve vajíčku jako takovém nikdy nebyla nalezená bakterie salmonely… že ta se dá chytit až při manipulaci s vejcem(když rozklepneš vajco a teče ti to třeba přes kuřinec) ![]()
Takže já bych se nebála, nemocná slípka by snad ani nenesla… Toť muj názor
Být tebou, tak se teda fakt nebojím a jdu do toho ![]()
My máme slepice svoje, vajíčka já a děti jíme tepelně zpracovaná, nahniličko manžel na svoje riziko.
Jinak u čerstvých a při dodržení hygieny by mělo být riziko prakticky nulové. Řekla bych, že při kupování některých výrobků s majonézou, krémy apod. v létě nebo manipulaci se syrovým masem je nebezpečí větší. Z okolí znám dva případy salmonelózy u dětí, u jednoho se jako příčina vyhodnotil zákusek z obchodu, u druhého nedostatečná hygiena při manipulaci se syrovým masem - jestli to byla pravda, nevím.
Jinak naše slepice běžně loví a žerou myši a loni v létě se naučily i mladé vrabce, kteří se k nim létali napít. Jsou to v podstatě dravci.
Eva
@CokeLady Kupujeme domaci vajicka od sousedu a zadnych nemoci se teda nebojim. Vajicka pred uskladnenim do lednicky umyvam. Pochybuji, ze by soused sypal slipkam takove mnamky jako trebas zlute potravinarske barvivo a jine mnamky, ktere se vyskytuji v tech kupovanych… aby byly zlutejsi zlouty. A radsi budu podporovat sousedovic slepice, jako nejakou nesmyslnou prepravu v kamionech. To ze se veci, ktere maji pri preprave chladit casto vozi v nechladicich autech snad radsi ani zminovat nebudu…
SVOBODU SLEPICIM!!!
![]()
Myslím, že nemocná slepice by nenesla a pokud ano, tak by vajíčka asi taky nebyla tak pěkná, jako domácí bývají (na rozdíl od kupovaných). Nebála bych se toho. Já si v klidu dám i ten tatarák ![]()