Domácí vzdělávání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26270
10.3.17 18:05
@Anonymní píše:
Pokud si to syn bude přát, tak ho podpořím. Pokud bude syn chtít chodit mezi kamarády a jiné děti co nejvíce, podpořím ho. Ale to neznamená, že nucený kolektiv ve škole je pro něj to nejlepší.Né všechny děti se do školy a kamarády ve škole těší. Nechte to prosím na mém synovi :-).
??? jako důvod pro domácí vzdělávání???
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
10.3.17 18:05
@Marie432875
@Marie432875 píše:
K tématu domácího vzdělávání bych ráda napsala jednu věc. (I když to asi tady nikoho nezajímá :lol: )
Je jistě ke zvážení, zda dítě,,izolovat" a učit ho doma, nebo mu dopřát společnost a hromadné vzdělávání. To si musí každý rodič/dítě/rodina zodpovědně rozhodnout sami. Ale zaráží mě, proč pořád většina populace považuje dosavadní vzdělávací systém ČR za nedotknutelný a skvělý, a jakoukoliv alternativu -při nejlepším- za pochybnou. A pokud tedy dnes jsou možnosti, jak to dělat jinak, proč ne? Nemyslím (a je to opravdu jen můj osobní názor), že je nutné komukoli vnucovat standardní vzdělávání jen proto, že jsme to absolvovali všichni a přežili jsme, nebo proto, že se to tak prostě dělá. Vzdělání je potřeba, o tom žádná, ale když je dnes tolik možností, tak proč si nevybrat tu, která mi vyhovuje nejvíc? Zároveň si myslím, že důvody, které člověka vedou k jakému koliv typu školy, jsou jen jeho věc, a možná by neuškodilo více tolerance k těmto dalším možnostem. Každý podle svého gusta :)
:potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
10.3.17 18:08
@Anonymní píše:
Klid, zde v přítomné soudní síni :-). Já nejsem ještě zcela rozhodnuta. Syn je ale povahově po mě. Jsem uzavřenější a citlivá osoba. Já nerada chodila do školy mezi větší kolektiv dětí..když bylo dětí ve škole méně, bylo mi lépe. Chodila jsem s nervozitou do školy, celých 9 let. Držela jsem se v pozadí a nebyla jsem ani trochu průbojná. A stala jsem se objetí šikany. A to nemůžete vyloučit u mého syna. Chci být opatrná a tohle si uvědomit.

Chápu přesně, jak to myslíš a kam míříš. Jen ti chci říct, že tohle je ta nejspolehlivější cesta, aby se syn objetí něčeho takového stal. Vytváříš kolem něj bublinu strachu a nejistoty, kterou on již jistě přijal. Bohužel. Cesta k pohodě je úplně opačná. Sebevědomí, očekávání příjemných zážitků, vyzařování jistoty a otevřenost. Tvůj syn nemusí jít ve tvých stopách, pokud mu je ty sama nenalinkuješ. Na tvém místě bych se obrátila na odbornou pomoc a vyrovnala se nejdříve ve své minulosti sama v sobě. Jen tě prosím, zvaž dobře, co hodláš udělat a co ve svém synovi pěstuješ. To není zdravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
10.3.17 18:09

Me v tomhle smeru velmi zaujaly nazory Naomi Aldort, ktera vlasne vysvetluje, ze kolektiv slozeny pouze z deti, neni absolutne prirozene prostredi pro dite, ale umele vytvoreny model. Ja osobne na zakladku nevzpominam pekne a kdybych mela tu sanci, tak ji klidne preskocim a jdu az na gympl, protoze na ten rada vzpominam, to uz bylo o necem uplne jinem. Ale zakladka, fuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
10.3.17 18:10
@Anonymní píše:
Klid, zde v přítomné soudní síni :-). Já nejsem ještě zcela rozhodnuta. Syn je ale povahově po mě. Jsem uzavřenější a citlivá osoba. Já nerada chodila do školy mezi větší kolektiv dětí..když bylo dětí ve škole méně, bylo mi lépe. Chodila jsem s nervozitou do školy, celých 9 let. Držela jsem se v pozadí a nebyla jsem ani trochu průbojná. A stala jsem se objetí šikany. A to nemůžete vyloučit u mého syna. Chci být opatrná a tohle si uvědomit.

takže si svá nezpracovaná traumata promítáš do syna? A chceš ho ochránit něčeho co ohrožovalo tebe.. uvažovalas o psychoterapii? Syn není ty.
A stala ses obětí - když už tedy chceš učit i čj :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
10.3.17 18:12

@Jana525 tak ja treba Naomi Aldort moc nemusím (vzbuzuje ve me pocit naprosté nicotnosti a neschopnosti), ale v tomhle si myslim ma teda recht. :palec:

• Citovat
  • Upravit
30408
10.3.17 18:13
@Marie432875 píše:
K tématu domácího vzdělávání bych ráda napsala jednu věc. (I když to asi tady nikoho nezajímá :lol: )
Je jistě ke zvážení, zda dítě,,izolovat" a učit ho doma, nebo mu dopřát společnost a hromadné vzdělávání. To si musí každý rodič/dítě/rodina zodpovědně rozhodnout sami. Ale zaráží mě, proč pořád většina populace považuje dosavadní vzdělávací systém ČR za nedotknutelný a skvělý, a jakoukoliv alternativu -při nejlepším- za pochybnou. A pokud tedy dnes jsou možnosti, jak to dělat jinak, proč ne? Nemyslím (a je to opravdu jen můj osobní názor), že je nutné komukoli vnucovat standardní vzdělávání jen proto, že jsme to absolvovali všichni a přežili jsme, nebo proto, že se to tak prostě dělá. Vzdělání je potřeba, o tom žádná, ale když je dnes tolik možností, tak proč si nevybrat tu, která mi vyhovuje nejvíc? Zároveň si myslím, že důvody, které člověka vedou k jakému koliv typu školy, jsou jen jeho věc, a možná by neuškodilo více tolerance k těmto dalším možnostem. Každý podle svého gusta :)

Myslím, že o standardním systému vzdělávání tady nepadlo ani jedno slovo. Pokud je na výběr, směle do toho - myslím tím ale výběr kvalifikovaného vzdělávacího zařízení ať už je standardní nebo alternativní. Ale myslet si, že dobře učit dítě doma může každý, kdo umí číst a psát, je stejně naivní, jako myslet si, že se můžeme doma ze všeho vyléčit, když si umíme udělat čaj, nebo že si můžeme doma spravit auto, když umíme řídit. Na všechno jsou třeba odborníci a na vzdělávání speciálně. Ano, rodiče mají možnost rozhodovat o svých dětech, ty se tomu bohužel nemohou vůbec bránit, pokud taková rozhodnutí jsou proti jeho zájmům, byť s nejlepším úmyslem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.17 18:17

Ne to ne…minulost je dávno za mnou. Jen je dobré si to uvědomit. Syn je stejný jako já. Pro mě ten Váš vyhlášený školní kolektiv nebyl pro mě to nejlepší. Jen jsem ráda za tuto možnost dítě vzdělávat doma a zajímám se o to. Škoda že jsem se takto nemohla učit i já, moje výsledky v učení by jistě byli lepší.

• Citovat
  • Upravit
49159
10.3.17 18:22
@Anonymní píše:
Ne to ne…minulost je dávno za mnou. Jen je dobré si to uvědomit.Syn je stejný jako já.Pro mě ten Váš vyhlášený školní kolektiv nebyl pro mě to nejlepší. Jen jsem ráda za tuto možnost dítě vzdělávat doma a zajímám se o to. Škoda že jsem se takto nemohla učit i já, moje výsledky v učení by jistě byli lepší.

ne není..on je jen polovina tebe.. jistě má něco i po otci ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27708
10.3.17 18:24

@hanka.br. souhlasím, učit vlastní dítě musí být náročné i ohledně toho aby mu rodič nepovolila neustupoval v tom co musí umět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.17 18:26

Ne není? Přestaňte mi podsouvat, nějaké ty vaše dojmy, Vaší pravdu a Vaše názory. Mne neznáte. A na víc mám svojí vlastní hlavu!

• Citovat
  • Upravit
27708
10.3.17 18:28
@Anonymní píše:
Ne není? Přestaňte mi podsouvat, nějaké ty vaše dojmy, Vaší pravdu a Vaše názory. Mne neznáte. A na víc mám svojí vlastní hlavu!

ale tohle jsou reakce na které si musíš zvyknout :nevim: spousta lidí se bude ptát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
10.3.17 18:32
@Anonymní píše:
Ne není? Přestaňte mi podsouvat, nějaké ty vaše dojmy, Vaší pravdu a Vaše názory. Mne neznáte. A na víc mám svojí vlastní hlavu!

Ten Váš vykřičník vypadá dost agresivně :think:…navíc, ne na víc…
A chystáte si dodělat maturitní zkoušku? Dík. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
10.3.17 18:35
@Anonymní píše:

bohužel… porada s odborníky je na místě - nepůsobíš objektivně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.17 18:35

Děkuji za Vaše reakce. Mám nad čím přemýšlet. Hezký zbytek večera všem!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová