Sáhla jsem si na dno, potratila jsem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ou
24138
7.11.20 13:34
@Anonymní píše:
Denní aktivity zvládám, padlo to na mě včera po tom telefonátu… mám doma neurol, ještě po tom potratu. Ale nikdy mi to moc nepomohlo

No neurol tlumí úzkosti, to co popisuješ zní jako depresivní stav (vcelku oprávněný). S tím neurol pomoci neumí.

Jinak chlapa, co tě neumí podržet, když je ti zle a ještě mu vadí že nejsi veselá a chceš po něm něco, jako je podpora nechceš jako životního partnera a otce svých dětí protože bys na to všechno zůstala sama. V dobrém a zlém, ve zdraví a v nemoci - vy jste teď v tom zlé - po ztrátě dítěte a s tvou depresívní reakcí a on chce zmizet, namísto toho aby fungoval jako partner.

Ale to je teď vcelku jedno, primárně potřebuješ srovnat duši a to vším co je po ruce - psychoterapií i léky, aby si životní rozhodnutí co tě čekají mohla dělat s čistou hlavou.

držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
7.11.20 13:36
@Aglája75 píše:
Chapu jak hrozne ti je, ale nenech se natlacit do toho, ze jsi spatna ty… ano stahlo te to dolu, je to pochopitelne i kdyz ne uplne dobre, ale od toho ma byt ten druhy, ze te oodrzi… psychoterapi urcite zacni, ale pro sebe NE pro udrzivni vzthu d nekym, kdo chce “stastnou pritelkyni” a hakmile je mensi problem zdrha… bude to delat vzdy… Nejsi na dnesni dobu nijak stara, pockej si na tohoc kdo bude pri tobe i v horsich chvilih, protoze miminko muze byt pro vztah dost velk tasah, kdyz nespi je nemocne atd atd… a pak, ldyz uz je nasvete se sobeckeho nedospeleho partnera “zbavuje “ mnohem hure. Ty si zaslouzis lepsiho prt era a tvoje deti lepsiho tatu:):):).
Takze delej vse pro sebev abys byla v pohode, pak se ten spravny najde a treba s bim nebude zadny problem otehitnet:). Na tohohle se vykasly hned a nic nezachranuj, ze se chova spatne si musi uvedomit in a i tak bych mu sance nedavala, lide se nemeni:(.
Moc drzim palce at je pro tebe brzo vse veselejsi :srdce:

Přesně! Ty vole, prej zaslouží si pohodovou holku. Sakra, kurník ženský! Ono by se přišlo na jiný myšlenky, třeba plánováním svatby. Buď ráda, že se to rozseklo teď. Ten by nejspíš zdrhnul nejdéle v šestinedělí :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
7.11.20 13:37
@Anonymní píše:
Chtěla bych se vypovídat a třeba mi diskuse pak něco přinese.
Je mi 34 let. Bijí mi biologické hodiny. Na jaře tohoto roku jsem otěhotněla, ale pak v druhem trimestru potratila. Od té doby, už jsou to čtyři měsíce jsem na tom úplně mizerně. Nic mě netěší, stále myslím jen na další otěhotnění, které se nedaří. Včera mi přítel do telefonu řekl, ze z jeho strany to není ono. Že je na rozcestí… říkám to velice zjednoduseně. Že potřebuje šťastnou a v pohodě holku. A to já nejsem. Svírá mě strach ze už se mi nepodaří otěhotnět, ze si mě přítel nevezme..
strašně mě od pláče bolí oči. Měla jsem dva panické ataky.. a objednala jsem se na psychoterapii. Ale jinak vůbec nevím co se sebou. Lezim v posteli už od včerejška a defacto jsem nevstala. Příteli jsem psala, ze chci vztah zachránit, ze jej miluji…

Takže spolu nežijete a on si není jistý. No, začala bych se léčit a pro jistotu otěhotnění odložila. Ono se „ve zlém“ nejlíp pozná, jak na tom vztah je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7765
7.11.20 13:37

@Aglája75 Vůbec nic ve zlém, jen že to trvá čtyři mesice, ne týden. Toho chlapa to jistojistě taky vzalo. Nenašel si milenku, říká ji své pocity, řeší to s ni.
Nepřijde mi jako špatný partner :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.11.20 13:39

Je evidentni, ze tenhle chlap nebude opora a velke stesti do zivota. Jako taky ho to trapi, ale zbabele haze flintu do zita. A obtezuje ho, ze potrebujes pomoct. To neni dobre. Hlavne s nim znovu neotehotnet. On neni cesta ke stesti. Ten spravny se najde. Jen netlac na pilu. Ukonci tenhle marny vztah. Dej se psych. do cajku. Pak hledat potencialniho tatinka pro rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14979
7.11.20 13:40

Nečti tady to, že on za nic nestojí. Jen ty víš nejlépe, čím jste si prošli a jak dlouho trvá snažení o dítě, asi je to i na něj moc. Potřebujete pomoci oba, nejdřív ty a pak řešit párovou terapii. Máš kamarádky, kterým by ses mohla vypovídat? Pokud příteli pláčeš na rameni už několik měsíců a on to nedokáže zvrátit, tak už asi je taky v koncích. Ty máš nárok plakat a on má nárok se cítit vyčerpaný. Odpověděl ti něco na to, co jsi mu nakonec dopsala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
7.11.20 13:40

@Bubla Bůčková presne kamarad zaplatil dobolenou na kanarech, aby se zena po potratu odreagovala, snasel ji modre z nebe, spousta chlapu podrzi zenu pri mnoha pokusem IVF a podobne… a on milostoan chce jen brat… sobecky, bezcitny jakinek:(. Pryc od nej a byt rada, ze to zjistila vcas, protoze nekdy je bohuzel tou zkouskou az extremne nespici miminko a uz ma tak pokazeny zivot i to dite ne jen zenska.
Kamaradka ma prvni az v 39, ano je to pozde, ale ma skveleho chlapa a stastnou rodinu NE sobeckeho blbecka, ktereho deti nezajimaji, ale soudi se o stridavou peci:(. Ty deti si ti nezaslouzi. To uz pak radsi miminko “bez tatinka”, ale ve tvem veku ma jeste vas :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
7.11.20 13:41

Nejdřív společné bydlení, pak svatba, a nakonec dítě. Navíc ztráta dítěte, i byť jen ve druhém trimestru je pro ženu prostě otřesný zážitek, šok.. Někdo se stím vyrovnává roky. Takového přítele bych poslala o dům dál.

• Citovat
  • Upravit
6061
7.11.20 13:45

Kočko,
být na dně, na tom je dobrá jedna věc - můžeš se odrazit a plavat vzhůru…
Jestli jsi skutečně na dně, tak už nemůže být hůř a bude jen lépe :kytka:
S chlapem si v klidu sedni a proberte to.
Jasně že nejsi v pohodě, kdo by byl. Trochu opory a pochopení z jeho strany by bylo na místě. A to, že tě v tom nechá plácat a sám čeká, až budeš happy - no k tomu nemám co dodat…
Nebudu ti říkat, aby ses s ním rozešla - protože vím, že najít kloudnýho chlapa pro rodinu ve věkové kategorii 35+ je nadlidský výkon. Ale řeknu ti, že ti rozumím a chápu tě - sama jsem si tím prošla.
Zabojuj za sebe a vydrž, bude lépe :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757

@2468 jiste ja to chapu, ale tak at jde na psychoterapii sam, kdyz to nezvlada… lide jsou v zivote v mnohem horsich situacich a zvladnou je… z popisuje je sobec, ktery je jen pro ty dobre dny.. yjakmile se obevi problem… uz se mu ti nehodi a resi sam sebe misto pomoci partnerce… promin, ale ja bych takoveho nechtela a fakt vim o cem mluvim… Ani detaily zna jen ona, ne my… takze ona vi, jak moc ktera z nas ma pravdu… ale jak pisu, jsou v zivite horsi veci… nez jendo nevydarene tehotenstvi a on uz zdrha a jeste vycita, ze ona je ta spatna:( a jeste mu ma dat metal, ze ji hned nezahnul… divne nazory…Ty same ji tady za 5 let budou rikat, ze mela kepe vybirat, ze je to jeji chyba:(.

Příspěvek upraven 07.11.20 v 13:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598

@Bubla Bůčková no to jo jak se zpívá v jedné písni. A já do šestinedělí budu dávno v prčicích ;). Jako tohle ne když je holce špatně má stát chlap při ní a pomáhat a ne místo toho hledat náhradu a výmluvi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7765
7.11.20 13:54

@Aglája75 na metál to rozhodně není, ani není jeho chování obdivuhodné… To jsem tim říct nechtěla. Jen, že mi to přijde jako jedna z lepších možnosti, jak se tomu postavil, samozřejmě ne dokonalá… A máš recht ona sama nejlíp vi, jak to je. Víme střípek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
7.11.20 13:54

Ahoj
Vím přesně čím si přicházíš :hug:
V dubnu 2019 jsem přišla ve 22 TT o chlapečka :srdce:
Prošla jsem si léčbou u psychiatra a léky na spaní a antidepresiva.
V září 2019 jsem je postupně začala vysazovat a vrátila se do práce ( to mi pomohlo nejvíc ) kontakt s lidmi.
Ve vztahu ti neporadím nám se vztah v lednu 2020 rozpadl.
Bolest v srdci mám stále, ale už to nejsou ty muka co byli na začátku.
Srovnala jsem si to v hlavě a nechala si vytetovat pro mě důležité tetování s tím, že malého mám stále u sebe.
Nesnášela jsem tu větu od každého jak čas pomůže a bude dobře, ale měli pravdu chce to čas a bude líp.
Posílám mnoho sil :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.11.20 13:57

Je zcela pochopitelné, že máš strach, obavy a prožíváš svou bolest. 4 měsíce jsou krátká doba, když žena přijde o dítě… každá, kterou to potkalo, potřebuje různý čas… a přeskočit to nejde.. musíš si to odžít… ono i tohle je ta zatěžkávací zkouška vztahu…v dobrém umí spolu fungovat kdekdo… holka drž se a nic si nevyčítej :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
7.11.20 14:01
@2468 píše:
Tohle nechce jednorázový lék… A věř že i pro přítele to musela být rána, jen to většina mužů neumí dát najevo.. určitě by se rád odrazil ode dna společně s tebou… Já ho obdivuji. Hodně chlapů by si našlo povyraženía on místo toho narovinu říká, jak se cítí s dává to šanci to změnit a jistě s jeho pomocí… Držím palce!!

Asi žiju na jiný planetě, kde se tohle neřeší povyražením si 8o Dotyčná „potratila“ ve druhým trimestru, takže předpokládám, že klasicky rodila, jen to bylo pod hranicí zachránitelnosti a označuje se to jako potrat :roll: Fakt každý den děkuju za mýho normální muže, co mu nevadí, že i po půl roce brečím pro dítě, který jsem si porodila/potratila mrtvý a budu pro něj holt občas brečet po zbytek života, kdo tohle neprožil, vůbec nechápe, o čem to je :nevim: Po takový události fakt nemůže za pár měsíců čekat pohodovou super holku, která to byla před tím vším.
Zakladatelko, ač je to v tomhle věku a za týhle korosituace těžký, zkus se soustředit víc na sebe, srovnej si, jestli s takovým člověkem chceš opravdu být, nebo jestli bys případně zvládla zůstat s dítětem i sama. Přeju hodně sil ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí