Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@fifinka609 píše:
To víš, tady je to samá amazonka a vědma. Tady každá zbouchá stokilového chlapa v afektu, i když někde venku by ho uklidňovalo několik policistů tonfami. Každá taky dopředu ví, že jejich chlap nikdy nezmění své chování. Nikdy by se jim nestalo, že by nechtěně otěhotněly, protože používají HA, kondom a k tomu ještě spermicid v kombinaci s neplodnými dny. Dokonce jsem se tady nedávno dozvěděla, že jednu uživatelku tady není možné znásilnit, protože ona stáhne poševní svaly a chlapa do sebe nepustí. Je to tady samé překvapení
I chlap má právo na chybu. Je to chirurg, takže předpokládám, že má IQ vyšší než 120. Takový už je schopen vnímat i kauzalitu (vztah mezi příčinou a následkem). Zkrátka mu v klidu, bez emocí, v dostatečném časovém odstupu od krizové situace, polož otázku, zda si myslí, že to co se odehrálo v…, je dle něj naprosto v pořádku. Pak mu s ledovým klidem sděl, že doufáš, že takový zkrat u něj nastal naprosto výjimečně, a pokud se objeví recidiva, že to budeš řešit radikálním způsobem.
Ženská nenech kopat do svýho dítěte..mě boli u srdce jen to čtu, jak se asi musi citit ten kluk?
Ale to je tu stále to same dokola, ty žensky stejně neodejdou, chlap se omluvi, par dni bude vše ok. A ve finale se chlap omluvi a buhvi co ještě a ženská si řekne, že udělala možná ONA CHYBU, a je to zase dokola, akorat s tim rozdilem, že to bude eskalovat.
Je mi jedno, jake má chlap potiže, přece nebude kopat do ditěte. ![]()
Anonymni, pokud jsi z Prahy a mohla bych nejak pomoct, ozvi se.
Na tvem myste bych vyhodila chlapa. Mas cas ne jenom mesic, ale dva. Jeden jsi ted zaplatila - predpokladam unor? A druhy mas zaplaceny na kauci. Takze vlastne do konce brezna, ne? Zavolej majiteli bytu, domluv se s nim, jestli muzes tu kauci takto vyuzit. Mozna kdybys mu rekla, jak to je, nechal by te v byte do doby, nez najde noveho najemnika.
Byt mu nenechavej, neni duvod. Pokud by pritel vyvadel, tak zavolej policii. Byt je na tebe, tp tam nema, tak cau. Nemusis resit vykazani jako takove. Jsi zdravotni sestra, nema syn treba nejakou modrinu, pohmozdeninu, ktera by prokazala kopanec? Vyfotit, jit za nekym znamym na prohlidku, neznas nekoho, kdo by pomohla. Muzi to nepraskl? Asi se ti nebude chtit tohle vypravet kdekomu na pohotovosti. Urcite budes potrebovat neco, co ti pomuze proti priteli. Treba pro svereni deti do pece.
Nejakeho svedka jeho chovani k tobe nemas? Pripadne rici alespon sousedovi/sousedce, aby zitra pri navratu chlapa byli ve strehu, kdyby slo do tuheho, aby kdyztak zavolalai policii oni? Nebo aby dosvedcili, jak na tebe jecel a vyhrozoval? Coz urcite bude. Bude te chtit zastrasit, aby se k tobe dostal a natloukl ti „za drzost“.
Porad se s nekym, kdo tehle problematice rozumi. Azylak, socialka, bily kruh bezpeci… Poradi ti, co a jak, na co dat pozor. Udelej si pro jistotu kopie dokladu - tve, deti, rodne listy, pasy (pokud se to smi, nejsem si jista, pokud ne, vyfot to), najemni smlouva, vse, co by mohl sebrat, kdyby se do bytu dostal.
Drz se, tohle si zadny chlap dovolit nesmi. Nikdo si nesmi dovolit ublizovat jinym lidem. Tim mene vlastni rodine.
Myslis, ze jit k rodicum by opravdu neslo? Urcite by pro tebe udelali prvni posledni, jako kazdi rodice.
Bývalý „byl odejit“ po druhém fyzickém napadení. Jednou jsem „odpustila“, s tím, že to snad byl zkrat, když předchozích 7 let se nic takového nedělo. Nejsem ničí boxovací pytel. Ale kdyby jakkoliv ublížil dítěti, letěl by hned.
A díky předchozímu psychickému teroru ze mě udělal nesebevědomou chudinu, naštěstí už se to zlepšuje. Taky už to bude 5 let, co je pryč.
@laducha hele a nenaštvala ho to? mně přijde, že tento institut vykázani, nebo odvedení akorat tak chlapa naštvou a rozzuří ještě vic. mně se to moc nelibi ![]()
k zaklad. nemyslím to zle,ale ty jsi zdr. sestra a on chirurg a nemáte na vlastní byt ani nejaké penize našetřene společne?
![]()
Děkuji moc za podporu.
Jsem ted s dětmi venku provětrat si hlavu.
Malej nemá modřinu nic a ja taky ne.
Napsala jsem mu SMS ze si nepřeju aby chodil domu dokud si nedomluví nějakou pomoc. Napsala jsem mu ze nechám ještě dnes vyměnit zámek a nepustim ho..klidne i zavolám policii.
Omluvil se a napsal že to chápe a nepřijde tedy.
V pondělí zajdu na úřad zeptat se co a jak se sverenim deti do peče.
S majitelem se budu moct domlouvit. bydlime zde 8let bez jakýchkoliv problémů. Vlastni celý barák a i jine nemovitosti třeba by mel levnější byt.
@Niqitka Naštvalo, ale už si nebyl tak sebejistý, do poslední chvíle si myslel, že mě má zmáknutou a já to neudělám. Nejdřív mi chodil řvát pod okno, pak mi mazal med kolem huby, jak se polepšil, potom přitvrzoval, naštěstí už si žádný fyzický útok nedovolil. Chvíli chodil za dcerou, ale pak to řídlo a teď už ji víc než 3,5 roku neviděl (a neplatí).
Bojím se pořád, že na něho někde narazím, bydlíme ve stejném městě. Změnila jsem si telefonní číslo, vyměnila zámek…
@Anonymní píše:
@PomlenkaDěkuji moc za podporu.
S majitelem se budu moct domlouvit. bydlime zde 8let bez jakýchkoliv problémů. Vlastni celý barák a i jine nemovitosti třeba by mel levnější byt.
Napsala jsem mu SMS ze si nepřeju aby chodil domu dokud si nedomluví nějakou pomoc. Napsala jsem mu ze nechám ještě dnes vyměnit zámek a nepustim ho..klidne i zavolám policii.
Držím palce ![]()
@Anonymní píše:
moc drzim palecky
![]()
No ja jsem sice sestra ale už 7 let doma ![]()
Koukáme rok po vlastním ale chtěla jsem mimo město do baráku…takže jsme se domluvili ze počkáme az půjdu ted do Prace a budeme vydělávat oba.
Máme samozřejme rezervy, auto ale ja nemam řidičák
@Anonymní píše:
udělala jsi vyborně, jen prosim nepolev, nepolev, co si napsala dodrž jinak to bude horší a horší. ![]()
@laducha snad tohle nikdy nezažiju, myslim, že jsem si vybrala dobře, ale člověk nikdy nevi.. drž se, přeji nějakého skvěleho chlapa ![]()
Zakladatelko, nechces mi napsat sz, abych ti mohla poslat telefon na sebe, kdyby bylo potreba? Kdyz budu moct, pomuzu.
Je dobre, ze to tve oznameni takhle prijal. Snad se ti neobjevi za dvermi. Stejne bych zkusila zavolat na policii, nebo se stavit, nevim, jestli nema smysl to napadeni it ak ohlasit. Vim, ze se nemusi hlasit hned. Ano, bude to slovo proti slovu, beze svedku, ale treba to smysl ma. Uz treba jen proto, aby ten nasilnik vedel, ze to fakt myslis vazne. Ale nevim, v tomhle se nevyznam.
Kdyz jste chteli kupovat vlastni, nemas zadnou financni rezervu? Penize mel na ucte on?