Dcera ode mě dostala výprask

Napsat příspěvek
Velikost písma:
107618
27.12.21 18:04
@Russet píše:
A jak má to dítě poznat, že pro něj je to dobré? Když je mláceno za to, že neposlechlo? Pak se nelze divit, že v dospělosti profackuje ženu, protože ho neposlechla. Protože je to normální.
Mít za někoho zodpovědnost neznamená, že ho seřežu vařečkou.

Nemusis nikoho rezat pokud to neni treba a reaguje na jine moznosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
27.12.21 19:30
@ančapepča píše:
Nemyslím si. Kdo chce, si dokáže opatří zbraň celkem snadno i u nás…

Ale jistě ne děti, které by ji pak vzali do školy.

• Citovat
  • Upravit
Capelucia
27.12.21 19:32

@Venetia hele, já taky nevýchovu neznám, tak ti nepomůžu. Zato znám škodlivý vliv fyzických trestů.

• Citovat
  • Upravit
1557
27.12.21 19:55

Nedělala bych z toho takové drama.
Není v pořádku, aby si holka v 10 sama rozhodovala o návratu domů, kort v zimě a úplné tmě.

Až vychladnes, tak to dceři vysvětlí, že tě to mrzí, co jsi udělala.
Nicméně holce bych zakázala na pár dní mobil a musela by doma makat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2924
27.12.21 21:14
@hanka.br. píše:
O tvoje děti se tady nikdo nezajímá, tak se uklidni. Mluvíme zde o seřezání vařečkou, což rozhodně není plácnutí přes zadek. Seřezání vařečkou je normální kruté násilí a pokud si myslíš, že tohle způsobí nejlepší vztahy s rodiči nebo zajistí, že z dítěte nevyroste spratek, pak jsi blázen nebo úplně mimo.

Pořád máš nějak problém s pochopením. Seřezání vařečkou za něco přes čáru taky považuju. Na druhou stranu tahle holka je spratek, co si dělá, co chce. Evidentně ji rodiče nevychovali metodama, který by na ni fungovaly, protože pak by si tohle nedovolila. Tak teď panikaří, aby to nějak nahnali a ono už je pozdě. Já reagovala na tu hysterii ohledně jakýhokoliv plácnutí. A nevim, kde vy hysterky, který z plácnutí dítěte rukou děláte týrání, berete, že máte nějaký patent na rozum a pravdu. Asi to považujete za dobrý z pohledu dítěte. Tak já jako dítě, který na ten zadek nikdy nedostalo, říkam, že to pro dítě dobrý neni. Moje kamarádka, co taky nikdy nedostala, si myslí to samé, takže fakt nejsem nějaká divná výjimka. Prostě místo toho, aby po prohřešku přišel od rodiče trest, se očekává až moc velká sebereflexe od toho dítěte, mnohem větší pocit zodpovědnosti za svoje chování. Obě dvě jsme fakt záviděly spolužákům, co po „průšvihu“ na tu prd.el dostali a bylo vyřešeno. A ne, nejsme žádný masochistický blbky. Obě VŠ v normálních manželstvích. A co vim, několik kamarádů od jednoho z rodičů dostávalo na zadek, od druhého přednášku (vynadáno). A lepší vztahy mají většinou s tím, co to řešil tim „našupánim“ (ne mlácenim, na který to překrucujete). Ale jak už jsem psala, sousedovic děti dostávaly přímo řemenem a s rodičema maj v dospělosti vztahy výborný. Tak abyste se nedivili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
27.12.21 21:29
@e-Surfařka píše:
Pořád máš nějak problém s pochopením. Seřezání vařečkou za něco přes čáru taky považuju. Na druhou stranu tahle holka je spratek, co si dělá, co chce. Evidentně ji rodiče nevychovali metodama, který by na ni fungovaly, protože pak by si tohle nedovolila. Tak teď panikaří, aby to nějak nahnali a ono už je pozdě. Já reagovala na tu hysterii ohledně jakýhokoliv plácnutí. A nevim, kde vy hysterky, který z plácnutí dítěte rukou děláte týrání, berete, že máte nějaký patent na rozum a pravdu. Asi to považujete za dobrý z pohledu dítěte. Tak já jako dítě, který na ten zadek nikdy nedostalo, říkam, že to pro dítě dobrý neni. Moje kamarádka, co taky nikdy nedostala, si myslí to samé, takže fakt nejsem nějaká divná výjimka. Prostě místo toho, aby po prohřešku přišel od rodiče trest, se očekává až moc velká sebereflexe od toho dítěte, mnohem větší pocit zodpovědnosti za svoje chování. Obě dvě jsme fakt záviděly spolužákům, co po „průšvihu“ na tu prd.el dostali a bylo vyřešeno. A ne, nejsme žádný masochistický blbky. Obě VŠ v normálních manželstvích. A co vim, několik kamarádů od jednoho z rodičů dostávalo na zadek, od druhého přednášku (vynadáno). A lepší vztahy mají většinou s tím, co to řešil tim „našupánim“ (ne mlácenim, na který to překrucujete). Ale jak už jsem psala, sousedovic děti dostávaly přímo řemenem a s rodičema maj v dospělosti vztahy výborný.Tak abyste se nedivili…

Jako čemu nedivili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2924
27.12.21 21:38
@pet p píše:
Podle tvé reakce mám pocit, žes nepochopila, co se snažím říct. Chování motivované strachem nemusí vůbec vypadat tak, že se na dítě podíváš a uvidíš, že se tě bojí - kdyby to tak bylo, to už by byl podle mě docela průšvih.
A mimochodem, děti jsou „reaktivní“, reagují na to, jak se k nim rodiče chovají. Takže ne že dítě respektuje rodiče a rodiče pak respektují dítě. Musí to jít opačně. Rodič se chová respektujícím způsobem dítěti a ono se pak chová stejně, kopíruje rodiče. Bez toho, aby rodič ukázal, co to je respektující chování, to to dítě stěží pochopí.
Tipuji, že to u vás bude spíš tak, že vy jako rodiče máte autoritu založenou na strachu a chování svých dětí vůči vám si vysvětlujete jako respekt.

Tak to tipuješ blbě. Mně nemusíš rozdíl mezi respektem a strachem vysvětlovat. Pár semestrů psychologie jsem absolvovala (včetně té dětské). A fakt to neni tak, že prvně rodič respektuje dítě a pak dítě rodiče. Ten respekt musí být vzájemný. Pokud by ho moje dítě porušilo tim, co předvedla zakladatelky dcera, po příchodu domů by s respektem ode mne rozhodně nemohlo počítat.

A neboj, co chceš říct, chápu. Jen je to blbost. Naše děti k nám maj velkou důvěru. Protože nejsme zbabělci, co se je bojej vychovávat, aby u nich náhodou nebyli za špatný. Pro ukázku - asi rok zpátky u jednoho dítěte ve třídě probíhala šikana. Ale nikdo nic neřekl, všichni už pak tušili, že se tam něco děje a nikdo nevěděl, co. Naše dítě bylo jedno ze dvou, co doma řekli, co se tam děje. Myslíš, že naše dítě bylo jedno ze dvou z celé třídy, co s náma mluvilo, protože se nás bojí? Já si jsem jistá, že ne. Naopak má k nám důvěru. Protože s ním hrajem na férovku. A mimochodem zrovna tohle dítě je z našich dvou to, na které to plácnutí přes zadek rukou (nikdy ničim jinym) fungovalo (na rozdíl od ostatních metod). A mimochodem, ač to sama nechápu, právě tohle z našich dětí je to s hodně nadprůměrnou inteligencí, které ale od malička mělo velký sklony ke scénám a vyřvávání a v tom amoku žádné vysvětlování, domlouvání ani zákazy nezabraly. Naopak s druhym dítětem, který je „průměrný“ s pravděpodobně naprosto běžnou inteligencí, byla ta domluva ve vypjatých situacích vždycky o 100% lepší a plácnutí přes zadek by u toho bylo k ničemu, tam by naopak to nemělo efekt žádný.

Takže si klidně dál věř tomu, jak děti ocení rodiče, co je nikdy neplácl. Já nikoho takovýho (kdo oceňuje to, že na zadek nikdy nedostal) neznam. A sama to neoceňuju, mnohem radši bych brala jednoduchej model, kdy po „prohřešku“ přijde trest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2924
27.12.21 21:41
@hanka.br. píše:
Jako čemu nedivili?

Že to děti neoceněj. Jak píšu, neznam nikoho, kdo jako dítě nedostal na zadek a byl za to rád. Malujete si tu, jak dokonalí rodiče dítěti na zadek nedaj a budou mít super vztahy. Tak já super vztahy v okolí u spousty lidí vidim právě s tim rodičem, od kterýho na ten zadek dostávali. Jako dospělí sami říkaj, že vždycky věděli, proč to bylo a mnohem lepší než přednášky a tresty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2924
27.12.21 21:57
@Capelucia píše:
Sory, ale větší blbost jsem dávno nečetla.

Tak jsi asi moc jednoduchá na to, abys pochopila podstatu. Ty sousedovic děti, co dostávaly řemenem, jsou dneska všichni 4 vysokoškoláci s dobrou kariérou, původní rodinou (rozuměj 1.manželství), pracovití, úspěšní. Asi jsou rodičům vděční za to, jak je vychovali, jaký v dospělosti vedou život. Tohle už je teda extrém. Jak sama píšu, já bych do ruky nic nevzala. Ale že maj dospělí mnohem lepší vztah s rodičem, od kterého ta trest dostávali „výchovnou“ než s tím, co dělal přednášky, domlouval, byl naštvaný, je teda dost běžné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2924
27.12.21 21:59

Vloženo 2-krát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
27.12.21 22:11
@e-Surfařka píše: Že to děti neoceněj. Jak píšu, neznam nikoho, kdo jako dítě nedostal na zadek a byl za to rád. Malujete si tu, jak dokonalí rodiče dítěti na zadek nedaj a budou mít super vztahy. Tak já super vztahy v okolí u spousty lidí vidim právě s tim rodičem, od kterýho na ten zadek dostávali. Jako dospělí sami říkaj, že vždycky věděli, proč to bylo a mnohem lepší než přednášky a tresty.

Já nevím, v jaké sociální bublině se pohybuješ ty, když vám tam to seřezání chybí a je to pro dobré vztahy s rodiči u vás podmínka a jsem fakt ráda, že v mém okolí je to právě naopak. Co se týče ocenění, děti mám dávno dospělé, takže díky, nemusíš mít strach. Naštěstí jsem je dokázala vychovat i bez toho, abych je ponižovala bitím. Ono to jde, třeba si o tom něco přečti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
27.12.21 22:28

@e-Surfařka

Jsi úplně mimo.
Jedná věc je dát párkrát nárazové na zadek a druhá řezat řemeny!
A ještě tvrdit, jak z nich vyrostli super lidi!
Jo jasně, co budou flakat řemeny zase své děti. Hnus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2924
27.12.21 22:39
@hanka.br. píše:
Já nevím, v jaké sociální bublině se pohybuješ ty, když vám tam to seřezání chybí a je to pro dobré vztahy s rodiči u vás podmínka a jsem fakt ráda, že v mém okolí je to právě naopak. Co se týče ocenění, děti mám dávno dospělé, takže díky, nemusíš mít strach. Naštěstí jsem je dokázala vychovat i bez toho, abych je ponižovala bitím. Ono to jde, třeba si o tom něco přečti.

Sociální bublina - cca 90% známých, příbuzných VŠ, zbytek mix, bydliště vilová zástavba. Myslím, že sociální bublinu mam o. k. Pokud tvoje děti ještě nemají vlastní děti, tak nevim, kde jsi vzala, že tvůj přístup považujou za správný. Sama uvidíš, jak budou svoje děti vychovávat ony. Takže nějak nerozumim vsuvce o tom, že máš děti dospělé. Co s tim? To je normální, že rodiče mají po víc než 18 letech péče dospělé děti. To nějak svědčí o tom, jestli je vychovali dobře, nebo blbě?

A sorry, ale fakt tim, jak ze sebe děláš mírně řečeno hloupou, učitelky shazuješ, protože zrovna u nich se pochopení textu, nezaměňování významu slov atd. tak nějak předpokládá (taky jich pár mezi kamarádkama a v příbuzenstu mam, tak je mi jich trochu líto). Nebo fakt se svym povolánim neznáš význam slova podmínka? Fakt nechápeš rozdíl mezi plácnutim a seřezánim a fakt nechápeš rozdíl mezi tim, že někomu něco chybí a tim, že absenci toho nepovažuje za ideální? K tomu, co jsi napsala. Moji rodiče mají taky dospělé děti. Taky nám nikdy na zadek nedávali (teda sourozence prý jednou plácli). Vztahy máme dobré. Ale stejně ze zásady dítě nikdy neplácnou přes zadek za správné/ideální nepovažuju a je to snad jediná věc, kterou podle mne měli dělat jinak. Pokud jiný způsob v dané chvíli nefunguje, je to na místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2924
27.12.21 23:00
@ZustanSeMnou píše:
@e-SurfařkaJsi úplně mimo.
Jedná věc je dát párkrát nárazové na zadek a druhá řezat řemeny!
A ještě tvrdit, jak z nich vyrostli super lidi!
Jo jasně, co budou flakat řemeny zase své děti. Hnus.

Asi taky neumíš moc číst. Já jsem několikrát zopakovala, že bych taky nedala na zadek něčim jinym než rukou. Ale vaděj mi ty hysterický výkřiky o tom, že dítěte se nikdo nesmí dotknout a každý plácnutí je vlastně týrání.

A jo, z těch sousedů skutečně vyrostli úspěšní, pracovití lidi, co nelítaj ze vztahu do vztahu a s rodičema vycházej skvěle. To dodávam k tomu, že plno lidí si tu myslí, že když se bude na dítě bát přísně podívat a bude mu podlézat tím, že ho nechá si dělat, co chce, dítě z toho bude na větvi a bude mít s rodičema super vztah. No většinou to tak neni, protože plno z těch nevychovávaných dětí je prostě nevychovaných a to jak k cizím, tak k rodičům. A zakladatelky dcera bude pěkný spratek, když si tohle dovolí. Tam tu výchovu zanedbali v mnohem nižším věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
27.12.21 23:57

@e-Surfařka
Umím číst velice dobře.
Fyzické tresty jako je opakovane bití řemenem jsou prostě přes čáru. Dalece.

Opravdu to někde srovnat s jednorázovým výpraskem vareckou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect