Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Manžel se naplno věnuje SVÝM dětem, to je úplně pořádku. Ty se také naplno věnuj svým dětem a nevlastnímu tak, aby ti to bylo pohodlné. Viz dovážka věcí, to jsi udělal úplně správně. Jen tak dál. Protože jeho chování nezměníš, můžeš změnit jen to své…
Ano, je to již puberťák.
Mohla bych zkusit říct ne, ale zase by mi to bylo hloupé vůči manžela. On se v těch dětech prostě vidí a nechci, aby mu to bylo líto. Našim společným dětem se věnuje na 120% a také jim dá první poslední, tak nechci, aby měl třeba pocit, že jeho syna chci nějak upozadit. Ale už jsem uvažovala nad tím, že řeknu, že nepošlu, ať si pro ně příjde. Jestli by je tak nutně potřeboval, tak by přece přišel. Vždycky to je ale na něco, co viděl buď u kamarádů nebo u svého sourozence, že on to dostal od svého táty, takže se ani nedivím tomu, že mu máma řekne, že jen v případě, že přispěje i táta. Třeba s tou donáškou až pod nos jsem minule řekla, že já teď nic nosit nebudu. Nejsme pojízdní, takže bych musela MHD a musela bych vzít sebou naše děti, což v téhle době ani náhodou. S tím samozřejmě manžel souhlasil a nosil jen on, ale už se mu také nechce, protože v práci toho mají nad hlavu. Každopádně doteď si pro to nepřišel. Od doby co se zeptal, kdy to jako bude mít a řeklo se až si pro to přijdeš, se o tu věc vůbec nezajímá. Nachystané to tu má, přijít si pro to může kdykoliv.