Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymní píše:
A taky mysli nato že přítel musí brát ohled i na tvé děti aby třeba nebral jen tebe na dovolené atd. Když tebe tak se všim všudy děti jsou součástí.
Proč anonymně(tohle poslední dobou opravdu nechápu) ![]()
Psala,že v létě plánují společnou dovolenou.Někdy je potřeba si odpočinout i od dětí a děti taky někdy potřebují odpočinek od rodičů.
že žije tvoje matka sama? nezávidí ti sex a týdenní volnost od dětí se spousty sexu?
marra píše:
Tak deti na tyden omluv ze skol,ci skolek,a dej je k ex.
Řešení mě nenapadá, ale krkavčí matka nejsi, dovolenou si zasloužíš a držím palce, ať se to nějak vyvrbí… aspoň na 4 dny (2 dny víkend + 2 dny pracovní, kdy by děti byly u exe)
Máš nárok i na svůj osobní život!!! To máš být do konce života v celibátu!!!?
Když ono je to opravdu všechno o tom „vydírání“. Holky si hodně zvykly, že jim babička asistuje. Je to tím „blbým“ společným bydlením. Který, musím fakt přiznat, mi strašně pomáhá (ex moc neplatí, bydlení sama bych neutáhla, plus všechny ty nemoci, by mě vyhodili z práce, což si nemůžu dovolit)…
Posledně, když tu proběhla hádka na téma můj nový přítel, z toho vylezlo, že jí tady v bytě nakonec nechám samotnou a opuštěnou (otec žije, ale je v praxi a duševně málo použitelnej, bohužel)… řekla mi, ať si jdu, kam chci, ale děti jí tu mám nechat ![]()
Podle ní se málo obětuju pro děti… (ex si je bere jednou za dva týdny, sem tam, tak jednou za dva týdny hlídá večer máma. Jinak chodim do práce, vydělávám, učim se s nima, chodim s nima ven a sportovat, miluju je, objímám je). To, že mám nárok i na svůj život nepochopí. A bez ní to nedám ![]()
Barca12345 píše:marra píše:
Tak deti na tyden omluv ze skol,ci skolek,a dej je k ex.kdyby to nejak silene nenarusilo jejich dochazku (coz ve skolce a ve skole kde uz ma staly kolektiv nebude podle me tak starsne), tak bych to udelala.
Myslim, ze pokud s mamkou bydlite, tak jen vyhrozuje a az uvidi, ze se z dovci vratis stastna, odpocata, usmevava a treba s darkem pro ni (no jo, uplatky jsou taky treba) na vyhruzky zapomene a nenecha te na holickach a pomahat bude dale!
Mně to přijde náhodou super, že takhle spolu s ex vycházíte. To by vám mohl leckdo závidět. A hlavně mi přijde dobrej i ten nápad - tatínek si krásně užije dětiček v jejich přirozeném prostředí, takže žádné dlouhé balení atd. To se fakt vidí málokde, takováhle důvěra. A krkavčí matka? Proč, staráš se o děti denně, proč by jsi jednou nemohla bý na dovolené bez dětí. Blbé by bylo, kdyby se to stalo pravidlem, pak bych měla strach, aby se nový přítel k dětem „nestavěl“ zády. Ale jak to jinak zjistit, když to nezkusíš, že ![]()
Příspěvek upraven 01.02.12 v 22:37
Melody píše:Barca12345 píše:marra píše:
Tak deti na tyden omluv ze skol,ci skolek,a dej je k ex.kdyby to nejak silene nenarusilo jejich dochazku (coz ve skolce a ve skole kde uz ma staly kolektiv nebude podle me tak starsne), tak bych to udelala.
Myslim, ze pokud s mamkou bydlite, tak jen vyhrozuje a az uvidi, ze se z dovci vratis stastna, odpocata, usmevava a treba s darkem pro ni (no jo, uplatky jsou taky treba) na vyhruzky zapomene a nenecha te na holickach a pomahat bude dale!
to teda nevim, jestli dám, ale reakce je to skvělá, dík
Já si to taky myslím. Že je to pesimistická optimistka. Prostě ustaraná máma, co vám všem přeje štěstí, pochopitelně i sobě - ale holt nechce, abyste sezklamaly. No hudrá a všechno vidí černě, aby pak byla příjemně zaskočena tím, že to vůbec černé není! ![]()
Gina108 píše:Melody píše:To by fakt udělala? Jako že by ti přestala pak ty děti vyzvedávat atd?
Exmanžel souhlasí, docela spolu vycházíme. Další věc je, že jsme tu s matkou a exem několik let bydleli, takže jsou na sebe „zvyklý“, proto mě to nastěhování napadlo… První dovolená by byla společná v létě, ve čtyřech. Další, soukromá, v září, termín přesunout nejde, je muzikant, jedou hrát nějakýmu papalášovi na jachtu…
Dík, opravdu, jen jsem chtěla slyšet nezaujatý názory. Vzhledem k tomu, jak moc matku teď „potřebuju“, mi ta dovolená prostě neprojde… Řekla mi i, že kdybych si to zařídila jinak (např. nastěhovat děti na tejden k ex, kterej by to, myslím, dal), tak už s ní nemám počítat. Doufám, že až já budu jednou babička, že nebudu svoje děti vydírat „láskou a péčí“ a vyžadovat oddanost až za hrobJe to na hovno, bejt rozvedená matka dvou malejch dětí
![]()
![]()
No tak to je teda hustá máti, to bych jí asi neodpustila
No moje máma měla oblíbeného jednoho exe, ke konci jsem ho furt pomlouvala, že je línej makat, nemá prachy a ona furt, jen se ho drž, nechlastá, nehulí. Pak jsme se rozešli, já to ořvala a matka „Co řveš, stejně byl chudej.“takže překvapila, no ale to u vás asi nehrozí, co?
A zná vůbec toho nového? Třeba by si ho nakonec oblíbila.
Nevim, jestli by to udělala. Ale vyhrožuje tím ráda… Nového zatím nezná, moc se mi do toho nechce (vono to teda dřív nebo pozdějc přijde), ale nechci ho moc brzo vylekat ![]()
Já si myslím, že to Tvoje mamka pochopí…jak už jsem psala, nejde o rok…
dajdulka25 píše:…když mi jsme se tu teď hádaly, jestli jde o sedm nebo deset dní
Já si myslím, že to Tvoje mamka pochopí…jak už jsem psala, nejde o rok…
Tohle mi teď napsal bratr na FB: Máma mi říkala o tom tvém „nápadu“ s Chorvatskem. Předpokládám, že jde u tebe jen o chvilkový úlet (pomatení mysli), který si velmi rychle rozmyslíš, odvoláš a zrušíš!!! Nerad bych měnil svůj názor o tvé inteligenci, protože to je… ![]()
Melody píše:
Tohle mi teď napsal bratr na FB: Máma mi říkala o tom tvém „nápadu“ s Chorvatskem. Předpokládám, že jde u tebe jen o chvilkový úlet (pomatení mysli), který si velmi rychle rozmyslíš, odvoláš a zrušíš!!! Nerad bych měnil svůj názor o tvé inteligenci, protože to je…
Z toho si nic nedělej,v tomhe tě holt blízká rodina nepodpoří, ale pořád to neznamená, že bys byla špatná matka.
Melody píše:
Tohle mi teď napsal bratr na FB: Máma mi říkala o tom tvém „nápadu“ s Chorvatskem. Předpokládám, že jde u tebe jen o chvilkový úlet (pomatení mysli), který si velmi rychle rozmyslíš, odvoláš a zrušíš!!! Nerad bych měnil svůj názor o tvé inteligenci, protože to je…
Ani od brachy bych pochopeni necekala…ja se jen pohadala se segrou a muj bracha silel, co si to ke starsi sestre dovoluju a kdyby jsi videla, co si pak dovoloval on…je to TVUJ ZIVOT a zijes ho opravdu jen jednou…!!!
Moje babicka (skoro mama) je stejne takova, necekej pochopeni, je to jina generace, vsechno meli jinak, jim pomahali jejich rodice, mne napriklad nikdo a nestezuju si, ale taky at mi do toho nikdo nekeca…
chapu, ze mas ted v mamce velkou oporu, ale ona by taky mela chtit stastnou dceru…