Druhé dítě s chlapem, co nepomáhá?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11529
23.7.11 23:21
Anonymní píše:
No já to mám taky podobné.Proto s druhým dítětem také váhám.Jasně,že se to zvládnout dá,prostě se to musí zvládnout.Nic jiného mám potom totiž nezbývá.
otázka nad kterou přemýšlím je zda je to rozumné,si do takové situace pořizovat další dítě.
Když si ho nepořídím třeba budu litovat,že jsem to neudělala.A když pořídím budu naštvaná vynervovaná a vystresovaná a vše nedej bože skončí rozvodem(někdy ho mám plné zuby už teď).Takže já fakt nevím.

u mě to manželství teď taky není ideální, ale i kdyby to nevyšlo, to nejlepší co mám, jsou skvělé dvě děti a nebudu nikdy litovat, že je mám :srdce: :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
23.7.11 23:23
j.s. píše:
Anonymní píše:
No já to mám taky podobné.Proto s druhým dítětem také váhám.Jasně,že se to zvládnout dá,prostě se to musí zvládnout.Nic jiného mám potom totiž nezbývá.
otázka nad kterou přemýšlím je zda je to rozumné,si do takové situace pořizovat další dítě.
Když si ho nepořídím třeba budu litovat,že jsem to neudělala.A když pořídím budu naštvaná vynervovaná a vystresovaná a vše nedej bože skončí rozvodem(někdy ho mám plné zuby už teď).Takže já fakt nevím.
u mě to manželství teď taky není ideální, ale i kdyby to nevyšlo, to nejlepší co mám, jsou skvělé dvě děti a nebudu nikdy litovat, že je mám :srdce: :srdce: :srdce: :srdce:

Asi tak…já mám tři, at bylo co bylo, nic lepšího jsme získat nemohla

• Citovat
  • Upravit
22051
23.7.11 23:23
Anonymní píše:

To je nejrozumnější úvaha, která tu zazněla :palec: :potlesk:

Co chůva nebo paní na výpomoc, nepřipadala by v úvahu…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11529
23.7.11 23:27
BohunkaP píše:
Anonymní píše:

To je nejrozumnější úvaha, která tu zazněla :palec:  :potlesk:

Co chůva nebo paní na výpomoc, nepřipadala by v úvahu…?

ať je ženská na to sama, nebo má skvělého manžela, ženská si udělá režim, tělo si zvykne, mysl taky a není nad to, se těm mimískům věnovat osobně, jak to pak dopadá, když malé děti vychovávají babičky nebo chůvy podle tabulek :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: a stejně ten čas tak letí, že PROSTĚ SE TO ZVLÁDNOUT DÁ.....ale je to spíše o tom CHTÍT nebo NECHTÍT a vymýšlet si důvody proč ho nemít.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
23.7.11 23:43

J.S.:
Jistě, že „PROSTĚ SE TO ZVLÁDNOUT DÁ“ - však jsem to ve svém prvním příspěvku psala taky.

Všechno se dá zvládnout, když člověk opravdu chce. Ale třeba já bych nechtěla mít (žádné) děti z povinnosti. Chci si je užívat, chci pro ně mít fungující rodinu, spokojené, milující rodiče. Taky dovedu fungovat, „protože musím, nikdo jiný není“ - momentálně to ostatně ve svém životě mám velmi podobně - ale nechci to tak, nelíbí se mi to a snažím se to změnit.

Proto bych se na místě zakladatelky do druhého dítěte nepouštěla jen proto, aby to první mělo sourozence. Pouštěla bych se do něj proto, že ho celá rodina chceme, těšíme se na něj a my, jako rodiče, máme vyrovnaný, fungující a pohodový vztah. Ať už jakýmkoli způsobem, nezáleží na tom, kdo co dělá, kdo se na čem podílí, kdo kolik vydělává, apod. - to bude u každé rodiny jiné - ale VŠICHNI s tím musejí být spokojeni. Teprve pak je ten správný čas na druhé (resp. jakékoli) dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
24.7.11 07:58

ja myslim ze to jde. me chlap chodi z prace tak v 6,7 vecer , zato rano se vyspinka ze :roll: . tez by to bylo jen tema na hadky, proto uz to neresim, ani to nema cenu. deti ho zamestnaji o vikendu :lol: . A v sestindeli ted pri tretim teda pomahal dost, ale jen co nam skoncilo sestinedeli jako kdyz utne :-o . tak zvladnout to jde - musi se. priznavam ze nemam na kluky tolik casu a energie kolik bych si myslela ze je vhodne, ale ani tak nelituju, ze mame tretiho bobka :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
24.7.11 08:01
Přesně můj případ. :palec: :lol: Taky bych do toho šla,ono když pořád maká,tak se těžko púomáhá :-? ,tak to je.Někdo ty peníze vydělat musí no :nevim:
me2dova píše:
Já mám tři děti s manželem, co nepomáhá:-) (resp. chodí do práce od nevidím do nevidím, ne že by se nudil) takže zvládnout se to dá.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
24.7.11 11:19

Ahoj,
zvládnout se to určitě dá. Zvlášť, když ti ten 3leťák pak půjde do školky, ne?
Jinak můj chlap je stejný jako ten tvůj s tím rozdílem, že z práce se vrací až ve 21hod a to má i období, že dorazí i v 22hod. Ponocuje, ráno dospává, víkendy dopoledne taky prochrápe. Doma nedělá skoro nic, zajde s košem a jednou týdně udělá velký nákup. Babičky na hlídání nevedeme ani jiné příbuzné. Na děti, 19m, jsem celý týden sama. Hádali jsme se kvůli tomu celý první rok, pak jsem to vzdala a jednou týdně platím kamarádce, aby mě jich na pár hodin „zbavila“ jinak bych se asi zhroutila. Teď už to celkem jde.
Chlapa jsem zapřáhla aspoň na víkendy odpoledne, kdy se jim snaží věnovat a ráno než jde do práce je má povinně aspoň na půl hodiny na hraní, jinak by ho neviděli jak je týden dlouhý.
Takže ano, zvládnout se dá všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
24.7.11 14:54
Laaja píše:
Ahoj,
zvládnout se to určitě dá. Zvlášť, když ti ten 3leťák pak půjde do školky, ne?
Jinak můj chlap je stejný jako ten tvůj s tím rozdílem, že z práce se vrací až ve 21hod a to má i období, že dorazí i v 22hod. Ponocuje, ráno dospává, víkendy dopoledne taky prochrápe. Doma nedělá skoro nic, zajde s košem a jednou týdně udělá velký nákup. Babičky na hlídání nevedeme ani jiné příbuzné. Na děti, 19m, jsem celý týden sama. Hádali jsme se kvůli tomu celý první rok, pak jsem to vzdala a jednou týdně platím kamarádce, aby mě jich na pár hodin „zbavila“ jinak bych se asi zhroutila. Teď už to celkem jde.
Chlapa jsem zapřáhla aspoň na víkendy odpoledne, kdy se jim snaží věnovat a ráno než jde do práce je má povinně aspoň na půl hodiny na hraní, jinak by ho neviděli jak je týden dlouhý.
Takže ano, zvládnout se dá všechno.

Tak u nás odchází tatínek do práce po 8 ráno a než přijede tak je 19h, takže akorát pohlídá kluka a uklidí po něm hračky. Když jsem chodila do práce, tak jsem taky chodila až kolem 19h domů. Měla jsem prac.dobu od 9-18, takže celý den zabitý a večer už se mi taky nechtělo nic dělat. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
24.7.11 20:20

Díky všem za příspěvky..uvidíme,jak to nakonec dopadne, zda se rozhodneme pro druhé mimi.

A Vy co máte více dětí, tak třeba večer ukládáte obě děti samy? Umýváte, večeříte?
Já když to vše večer dělám sama a to mám jen jedno dítě,tak jsem dost unavená a nejlepší je,když manžel dorazí až kolem té deváté a myslí si,že na něho budu milá a že ještě dostane večeři:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11529
24.7.11 20:33

xmamko,jojo většinou sama a to se s nimi i koupu ve vaně, všechno jde… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11529
24.7.11 20:35

jen jsem teda chtěla napsat, že já jsem prostě věděla, že toho druhého prcka chci, prostě jsem to tak cítila a nepřemýšlela třeba nad tím, co ty, takže bych možná počkala a uvědomila si opravdu, zda lítat kolem dvou dětí sama je opravdu to, co si přeješ :hug: :hug: :hug:
já bych chtěla i třetí, ale nejde to…dneska je těžká doba a něco bych chtěla s dětima i zažít :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
24.7.11 23:00
xmamka píše:
Díky všem za příspěvky..uvidíme,jak to nakonec dopadne, zda se rozhodneme pro druhé mimi.A Vy co máte více dětí, tak třeba večer ukládáte obě děti samy? Umýváte, večeříte?
Já když to vše večer dělám sama a to mám jen jedno dítě,tak jsem dost unavená a nejlepší je,když manžel dorazí až kolem té deváté a myslí si,že na něho budu milá a že ještě dostane večeři:)

Vždycky jsme to dělala na 99 procent sama, s jedním dítětem, se dvěma, a ted už se třema.....

• Citovat
  • Upravit
5077
25.7.11 08:32
xmamka píše:
Díky všem za příspěvky..uvidíme,jak to nakonec dopadne, zda se rozhodneme pro druhé mimi.A Vy co máte více dětí, tak třeba večer ukládáte obě děti samy? Umýváte, večeříte?

Jojo, sama už od narozní dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
25.7.11 11:10
xmamka píše:

taky to delam v trdive vetsine dnu sama. prostredni nastesti usina sam, jen ho tam soupnu do postylky a popreju dobrou noc. starsiho stale musim uspavat a nejmladsiho samozrejme jeste taky. ale nejak mi to ani neprijde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí