Poradna duly
Jana Čurdová
no a když jsem tu já tak tu jsem sama:-( ![]()
jdu pomáhat manžovi
zatím pa
Taky sem koukám, jen se mi přestaly posílat echa o odpovědích na diskuze do mailu. Blbne to už pár dnů…
Teď jsem si četla kousek návodu na Missorce (teda sorry - baby-cafe) o tvorbě scrapbooku. Netušila jsem, co to je, ale moc se mi to líbí. Hodilo by se to na PFku. Umíte to někdo? Photoshop doma mám, ale je na mě nějak moc složitej - nemám na to studovat to celé večery. A tip na e-mailovou PFku by bodnul
. Jávím, že je teprve říjen, ale myslím, že celý listopad na to u mě padne…
ahoj holky
tak jsem byla na té prohlídce a ![]()
dobrá zpráva je, že jedno, to větší, miminko je naprosto v pořádku
to druhé ale není
nemá nosní kůstku, srdíčko se jim zdálo moc nahoře, špatná cirkulace krve a vůbec je celé takové moc „hubené“, prý nemá skoro žádnou placentu (jedině šíjové projasnění ok)
chtěli mi odebrat vzorek klků, ale neměli z čeho, tak mi nakonec vzali trochu plodové vody (časná amniocentéza)
mohli jsme si samozřejmě vybrat, že počkáme, ale nevydržela bych čekat
rychlé výsledky dopadly dobře (down, edward a ještě něco, nepamatuju se), brali jen maličké množství, tak se neví, jestli se jim to podaří zkultivovat na kompletní testy
máme přijít za 14 dní, třeba už bude něco na UZ vidět
teď jsem tedy trochu pookřála, ale jinak jsem plačtivá troska ![]()
zuzi, to je mi líto.. je to teda pech, ale jestli první výsledky byly v pohodě, tak to nemusí být taková tragedie, teď nezbývá než čekat a doufat.. já vím, že se to říká, ale neplač, akorát prcky znervozníš..vydrž, myslím na tebe
Zuzu - jejda a co to znamená pro to druhý miminko
a i pro to první ![]()
no pokud by to skutečně bylo špatné, navrhnou nám redukci, což je vlastně usmrcení nemocného plodu, to v děloze zůstane a začne se vstřebávat
pro to větší a zdravé to znamená jen o něco málo vyšší riziko, ovšem čím později by k redukci došlo, tím je riziko větší
po těch prvních negativních testech je určitá naděje, že to bude nějaká „snesitelná“ genetická porucha, nebo že to může být orgánová vada, ta by se možná nechala operovat šance na úplně zdravé miminko moc není ![]()
Zuzy - tak to není moc nadějná vyhlídka
, ale třeba to nebude tak moc vážné a podaří se miminko zachránit
Hlavně se snaž trochu uklidnit a vydržet, asi je to těžké, ale pokus se
Taky na vás budu moc myslet, vydržte ![]()
do háje, to je ale pěkně hnusné dilema.. zuzu, teď vám oběma přeju hodně sil, ať to nelehké období zvládnete..držím palce..fakt k tomu nemám co jiného říct..
holky díky moc za podporu, nejhorší je to čekání
po tom, jak se včera ti doktoři tvářili (sešlo se jich kolem nás hned několik), jsem nevěřila, že by i ty rychlé výsledky mohly vyjít negativní
teď je mi hned o něco lépe
těch 14 dní bude nekonečných … no nic jdu si zase lehnout
sorry, ale musela jsem to „ze sebe dostat“
zuzu, teď je hodně důležité, abyste se s manželem navzájem podporovali..to čekání je fakt šílené..jdi si odpočinout a hlavně buď v klidu..stresem se fakt nic nevyřeší, jenom se to zhorší..
Zuzu - neomlouvej se, jsem ráda jestli jsme ti mohli aspoň trochu pomoc ikdyž jenom podporou, tady ji vždyky najdeš
Vydržte všichni čtyři!!!
Zuzi - opravdu se nemáš za co omlouvat, neboj, doktoři vám pomůžou a všechno dobře dopadne. taky teď musím čekat, asi tři týdny. Hlavně se musíme snažit na to nemyslet. Držím moc a moc palečky. Klidně přijď sem a napiš všechno, co tě trápí a neplakej. Pa pa
Ahoj Zuzi!
Take mne to mooc mrzi
, ale drzim palecky a posilam hoooodne sil ..... myslim na vas!!!!