Poradna duly
Jana Čurdová
Čaaau ![]()
zajímavá debata. Právě mě u toho napadlo, že se vás zeptám, jak to máte s drahýma polovičkama ohledně mimča. Ta moje přebalí, vykoupe, i chová. S kočárem sám ven nejde (ale jak ráda bych, zejména v sobotu, že bych si pak ještě lehla…on vstává ale výrazně později a chodí se psem, tak to „nestíhá“
). Jde mi o to, že třeba na kurzu nám říkali (a s tím souhlasím), že chlapa je třeba pochválit, nestát mu za zadkem a kontrolovat, jak to s tím dítětem dělá, nedávat moc rady atd. …klasika, že to je jasné… Ale já se někdy neudržím. Připomněla jsi mi to Amber právě s tím kočárem. Malej má rád drndání, jednou jsme takhle jeli a on dost plakal, protože už měl hlad, tak jsme valili domů (byla zima) a můj mužskej najednou takovou silou najel na obrubník (aby jako drndnul s kočárem), až jsem myslela, že malej snad vyletí ven! To jsem se děsně naštvala (on obecně moc nezpomaluje na velkých nerovnostech a já mu to nechci už podvacátý říkat, na druhou stranu mi to vadí). Jezdím s kočárem víc než on a znám malýho reakci - rozhození ruček a úlek…drndání má rád, ale jen malý a plynulý ne nárazový. Nebo když má malej hysterák, tak mu foukne do obličeje (jen trochu) a on přestane na chvilku plakat. Jenže já to vyloženě nesnáším, protože mi to přijde hnusný…zas se lekne a tím úlekem přestane brečet. Za chvíli stejně brečí zas. Nechci z něho mít pak lekavé dítě.
Dobré ránko,u nás to docela vypadá na pěkný den, doufám, že zase nezačne pršet ![]()
Amber tak to se ti nedivím, že si byla vzteklá, to já bych byla taky, ale já to umím dát docela dost jasně najevo, já jsem třeba už v 9 tuhá, pokud dovolí dcera a snažím se co nejvíc do 12 naspat… takže já bych byla nepříčetná, prostě potřebuju hodně spánku, jinak nejsem schopná fungovat ![]()
Bee tak to s těma příbuznýma by mě bylo taky líto, já jsem teda v šestinedělí návštěvy zamítla a když tak babičky a jen na chvilku a o občerstvení se staral manžel
a takhle dlouhá návštěva jako jste měly vy by mě totálně odrovnala, je to strašně znát, vůbec s čerstvým miminkem..
Suvi tak já mám manžela asi ideálního
i když on žádný chlap není čupr a na každým se něco najde, ale já jsem strašně ráda, že mám zrovna jeho… dělá všechno o co ho požádám, nebo třeba ani nemusím, s kočárkem chodí, snaží se abych měla třeba i čas trošku pro sebe, nebo na domácnost, či odpočnutí, on na dítko čekal strašně dlouho a teď je strašně důležitej při všech činnostech, no ale na druhou stranu mi do všech věcí strašně kecá a je nejchytřejší
a před lidma třeba vyjdu, jako totální blbec, no prostě říkám, každý má něco… ![]()
Krásné poledne…
tak jsem jen tak letmo zhlídla vše co jste tu stačili napovídat!ale vůbec nic si z toho nepamatuji!
Tak my jsme začali od 2.týdne přikrmovat.no a asi d 3.-4.týdne nekojím vůbec!
Maličká je strašně zlatá.teda někdy nás umí taky pozlobit,ale jinak bomba mímo ![]()
V noci krásně spinká,budí se tak maximálně 2krát za noc!dneska se vzbudila kolem 5h jak taťulda jel do práce a jetě teď chrupká!
Roste nám jako z vody!při měsíční prohlídce měla 56cm,a 3,80kg..no a teď při 6týdenní už váží 4.40kg a měří stejně!
Tak jsme dostali zdrba od dr.že je moc tlustá,že to normální děti přibírají za měsíc,a ne za 14dní!ale ona vypije jen to co má!teď poslední dobou ani to ne!
Akorát nožičky máme na nic…nosila široké balení a byli jsme ve čtvrtek na ko a dali nám nějaké kalhotky Marwell.
snad to pak bude už dobrý!!!
aaa už se budí,moc jsemji přechválila asi ![]()
až bude zase více času,tak hodím foto…
mějte se krásně a ať vám prcci rostou!! ![]()
Ahojky,
my měli víkend návštěvní. Přijela ségra s rodinou, takže bylo veselo. ![]()
Taky mi dovezla kyblík na koupání. Tak se kyblíčkujeme a moc se nám to líbí! Vložím foto!
Stanuško - ježiš, chudáku. Ještě že jsi ty i děti v pořádku!!!
To je hlavní!
Z toho já mám hrozný strach, proto řidičák stále nemám. Já se bojím přejet křižovatku na kole, natož v autě s dětmi. ![]()
Evi - tak to je senzace, že malého Honzíčka pustí domů za rodiči a za bráchou!!!
Petuš - ty brde, to tvoje dítko tě kopíruje!
Až na ty očka! Ty asi potatil že?
Jahody - sem tam zobu, zatím dobré! ťuky, ťuk ![]()
Horší je to s hráškem, ten zbožňuju a malý je stále takový bříškatý bebínko. Včera nám došel Sab a dnes ráno už zase od 5 střílí a kroutí se.
Jdeme dnes k dr. tak si ho nechám napsat.
Jinak, u nás se taťka angažuje do všeho,přebaluje, koupe, a kočár vozí i sám a když jedem spolu tak jedině on, nebo ho na chvilku (nerad) půjčí dětem.
Ovšem jak malej spustí řev tak už jsou u maminky. Ale zase v neděli mě nechali spát do 9:30. Jsou hodní.
![]()
Dokonce i hlídá sám doma, když jsem šla třeba k Vendy do školky na besidku pro maminky, a nebo zítra ho to čeká, to má Vendy první třídní schůzky ve škole. ![]()
Udělám jim tu čaj a jdu! ![]()
Na víc nějak nestačím reagovat, odpusťte, mě se to všechno vykouří z hlavy když je toho tu napsáno víc.
![]()
Peťkovi jsou dnes 2 měsíce! Fňuk
Utíká to!
Odpoledne budu vědět váhu.
A tady je naše kyblíčkování:
http://rodina.cz/…xxxxxxxx.jpg /> http://rodina.cz/…xxxxxxxx.jpg
Ody malej je úžasnej v kyblčku ![]()
S podobou vůbec nevím, mě přijde že není podobná nikomu, ale všichni říkají, že je to celý taťka a je pravda, že asi víc toho má z manžela, já si stejně myslím, že dětičky se budou ještě šíleně měnit a až budou starší, tak se teprve uvidí ![]()
Tak my zase od rána nespíme a to jsem si myslela, že jí budu v 11 budit kvůli krmení, ať jsme k dr najedení. Taky jsem zvědavá kolik jsme přibraly, pak písnu údaje do tabulky. Zatím páá
Tak mi přišlo Ergo
Je krásný, chtěla jsem ho hned vyzkoušet, ale malý spí
A máme k němu i stejně barevné vlněné návleky ![]()
Jo holky, tak taťka se moc neangažuje, jen když mu sama řeknu, jeslti si chce pochovat, to si pak malého vezme, ale když kňourá, tak mi ho rychle vrací
No ale snad se to změní.. A kočár vezl snad jenom v ZOO, a to jsem držela jazyk za zuby, abych nebuzerovala
Dávám si na to pozor.. A snažím se chválit a vnucovat mu malého, jinak by si ho snad nevzal. Taťka je zase nemocný, tak to nechci, aby se kolem něj motal, ale co myslíte, stejně k němu jde a dává mu pusinky. A stejně musím držet zobák.. Jen občas prohodím, to víš že jo, poděl se o bacily s malým..
Jsem držkatá, no.. ![]()
Manžela taky mimina moc neberou
nekoupe, nepřebaluje, že by jel s kočárem ani náhodou. Ale kdyby na chleba nebylo, tak by to zvládnul
Zato to plně vynahrazuje péčí a starší dítě, a to mi strašně pomáhá. Prostě jen musíme počkat, až ty mimina traochu vyrostou a bude s nimi nějaká legrace
Mně se naopak to malý miminko strašně líbí, pořád bych ho ňuchala ![]()
Ještě k těm návštěvám. Manžel má kamaráda, kterého já moc nemusím, a ten jednou přišel na neohlášenou návštěvu tak, že nám v 10 večer zabušil na okno baráku
Nechávali jsme totiž odemčenou branku, aby mohla projít třeba tchyně se psem. No já byla skoro mrtvá strachy a manžel dostal děsně vynadáno, ať si ho zpacifikuje. Taky od té doby důsledně zamykáme.
Fotky máte všichni moc krásné, nestíhám už to jednotlivě vyjmenovat.
Amber: ty pak udělej nějaké foto v Ergu ![]()
DUBŇÁTKA 2009 http://www.kolobok.us/…nie_mama.gif
Rosinka - 16.3. 09 - 1:30 a 1:35, Daník - 2100g a Vládík 2400g Ibrisam - 17.3. 09 - 10:30 a 10:35, Kristýnka a Gábinka - cca 2500g, obě 4800g a 56cm, 57cm Tygr - 24.3. 09, Ondra - 2900g a 50 cm Dendulin - 24.3. 09 - , Rozárka (Rozálie) - 3000g a 47 cm Amber - 25.3. 09 - 10:41, Radim - 3740g a 49cm, 4250 g a 54,5 cm Xmerssy - 25.3. 09 - 15:30, Tobiášek - 2850g a 50cm Aleesha - 29.3. 09 - 14:30, Daniel Adam - 3580g a 49 cm, 5650 g a 59 cm Gabu - 31.3. 09 - 5:27, Kateřina - 3550g a 50 cm Majka24 - 1.4. 09 - 12:07, Daniel - 3000g a 46 cm Stanuska - 4.4. 09 - 22:10, Žofie - 2885g a 47 cm Beetree - 5.4. 09 - 16:40, Laura - 3180g a 50 cm , 5030 g, 57 cm PetraZ - 7.4. 09 - 4:43, Matyáš - 3440g a 52 cm, 5590 g a 57 cm Petrax - 7.4. 09 - cca 5:30, Alžbětka - 3860g a 51cm Odysea - 8.4.09 - 21:20, Peter- 3700g a 53cm, 4420g a 60cm Suvik - 9.4.09 - kolem 13:00, Matěj - 3600g a 50cm, 4880 g a 56 cm Eva184 - 9.4.09 - 21:15, Honzík 2118g a Martínek 2112g, 2900g , 3570g MiriaM - 9.4.09 - 22:30, Jakub - 3770g a 52cm, 5110g a 57cm Kačkač - 9.4.09 - 22:50, Lucie - 4100g a 52cm Ellena - 12.4. 09 - 1:36, Jan Matyáš - 2930g , 4220g a 58cm Oliva - 12.4.09 - 11:44, Honzík - 4250g a 52cm Aandy - 13.4.09, Terezka - 3560g a 51 cm , 5200g a 58 cm Nicky - 15.4.09, Rosálka - 2820g a 48cm, 3170g a 52cm Bobi - 18.4.09 - 10:20, Adam - 3400g a 52cm, 5720g a 59cm Angua - 18.4.09 - 17:24, Samuel - 3550 g a 51 cm, 4490 g a 59 cm Kackakocka - 20.4.09 - 8:10, Juliana - 2650g a 45cm Zuzulenda - 22.4.09 - 8:02, Elinka - 2850g a 49cm Titty - 22.4.09 - 17:27, Tomášek - 3330g a 50cm, 3720g a 53cm Buresinka - 22.4.09, Barborka - 3560g Lucka00 - 23.4.09, Vojtíšek - 4200g a 54cm, 5290g a 60cm Escargot - 25.4.09 - Vincentík - 3670g a 51cm Mispulin - 27.4. - 19:36, Julie - 4200g a 54cm Lucink_a - 28.4.09 - 6:15, Terezka - 3310g a 49cm 3820g a 54cm Fram - 4.5.09 - 12:39, Emma - 3190g a 49cm
STAV - 20 : 16 ! pro KLUKY! http://www.kolobok.us/…onnie_37.gif
Tak jsme zpátky z kontroly, paní dr. s náma byla spokojená, po její radě Terezka za 3 dny přibrala 120g, takže kojení už pro mě není utrpení a vím, že malá krásně přibírá, taky už je to na ní vidět
oproti přibraným 130g za 9 dní je to super
Akorát máme problém s kůži Terezka je hrozně osypaná na obličejí a na krku, vzdadu i vepředu, prostě síla a to už docela dlouho, tak prý máme citlivější kůži, ach jo, to má asi po mě ![]()
Tak jak jsem tu chválila sudocream, tak je teď opruzená na zadečku 2 dny a ničím to nechce zmizet, tak mi dnes dr. řekla ať si koupím dermazulen a dávat společně s bepanthenem, tak doufám, že to zabere, já už jsem taky taková mastičkářka ![]()
Amber super, že se ergo líbí
tak to má být ![]()
Jinak se musíme objednat na sono kyčlí a pak k ortopedovi, to zase bude,nevím, proč to nemůžou mít na jednom pracovišti ![]()
Tak letím něco dělat, usnula mi konečně venku v kočárku, no taky ještě dneska nespala, tak doufám, že bude spinkat do 3 hodin
aspoň, no to si teda fandím…
Nazdárek,
hledám na netu tipy, jak donutit Kačku usínat večer dříve než po tříhodinovém nošení a narazila jsem na výborný článek. Jsem se dosti pobavila… Hlavně vidím, že může být ještě hůř, tak už si zde přestávám stěžovat…
![]()
A prosím, může u nás nějaká dobrá duše doplnit v 6ti týdnech váhu 4800g a délku 57 cm? Děkuji, děkuji.
Gabu přečetla jsem celý! To je geniální' Zrovna dnes jsem se vrátila z poklusové cesty s kočárkem též. Teď právě jsem poprvé aplikovala metodu „nechat vyřvat“, vydržela jsem asi 20 min., ani jsem si pak nevšimla, že řev ustal a Mates usnul. Asi už taky otupuji. Jdu žehlit nebo co, musím to využít, mám tu bordel jak v tanku…
Tak čtu,že tatínkové se moc nezapojují!
Tak to já mám asi úplně bomba chlapa!ten udělá všechno!I sám od sebe!koupe jen on,teda když není doma,tak já.Vždy mě ráno nechá dospat,vezme malou nakrmí,ještě uspí.Když je malá přes oběd vzhůru,tak jde vařit on!fakt bomba!!Já si tedy stěžovat nemohu!
ajééé,už zase se vzbudila-vždy když jdu na pc ![]()
Tak jsme se vrátili od doktorky. Já mám prý snad smetanu, protože má 5300g a 58 cm. To by mě zajímalo, co by paní doktorka řekla holky některým z vás
Standardně malý počural přebalovák, povídal hračkám, tak se prý jednou bude živit pusou, no to mám fakt radost, a když jsem se ptala, jeslti není až moc šikovný, tak mám být prý ráda, že nemáme dementa! No to mi vzalo veškerá další slova z pusy
Ani nevím, jestli se tomu smát
No a očkování prý raději příště, což bude 29/6. To jsem zvědavá, kolik bude mít.