Důchodová reforma Maláčové

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10651
20.5.21 20:36
@KaZeAd píše:
Důchod je za mě jediná “dávka”, která by se měla neustále zvyšovat. Prostě ty poslední roky života by nikdo neměl třít bídu s nouzí a řešit, jestli si může do košíku přihodit ještě jeden jogurt. Dřív nebo později důchodce zůstane sám, asi neumře ve stejný čas s protějškem a napsat, že důchodci furt natahujou ruku je pro mě :poblion: :poblion: 75 letý pán asi nepujde dělat melouchy, ať má nějakou tu kačku navíc

Ano starý člověk by živořit neměl. Ale neznám jediného důchodce, který by živořil a rozhodoval se zda si koupí jogurt nebo salám, ale zato znám spoustu maminek, které mají manžela a velmi přemýšlí jestli dětem koupi jogurt nebo salám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
20.5.21 21:59
@janickaIII píše:
Ano starý člověk by živořit neměl. Ale neznám jediného důchodce, který by živořil a rozhodoval se zda si koupí jogurt nebo salám, ale zato znám spoustu maminek, které mají manžela a velmi přemýšlí jestli dětem koupi jogurt nebo salám.

Já jednu takovou starou paní znám (věk 80+) a často na ní děláme v sousedství sbírky, hned jsem si na ni vzpomněla. Ať se na mě maminky zlobí jak chtějí, ale trhá mi srdce víc ta stará paní než mladá rodina, která má trilion možností jak zvýšit přijem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
21.5.21 06:43
@KaZeAd píše:
Já jednu takovou starou paní znám (věk 80+) a často na ní děláme v sousedství sbírky, hned jsem si na ni vzpomněla. Ať se na mě maminky zlobí jak chtějí, ale trhá mi srdce víc ta stará paní než mladá rodina, která má trilion možností jak zvýšit přijem.

A co ta paní 80+ dělala celý život? Neříkej mi, že celý život dřela, snažila se zabezpečit děti a sebe na stáří a presto nemá ani korunu… A pokud by to i tak byla pravda, pak má jistě děti,. které by ji mohly/měly alespoň trochu pomoci a pak tu máme také štědrý sociální systém.
Ale jakych trilion možností má mladá rodina na zvýšení příjmů? Státní jesle v ČR prakticky nemáme, soukromé se pohybují cenově 10tis +, v některých oblastech je problém umístit do školky i 3-4 leté děti, zase soukromé se pohybují cenově cca 10-14tis (a ne vážně to nejsou nějaké super školky, ale naprosto normální), v práci jsou ženy s malými dětmi odpiskane, téměř nulová existence zkrácených úvazků, pokud už žena nějakou práci sežene je často méně ohodnocena plus nucena dělat přesčasy (neplacené), ceny bydlení jsou astronomické. A mohla bych pokračovat dál. Tím se vlastně vracím k mému prvnímu příspěvku zde v diskusi, že nelze udělat pořádnou důchodovou reformu bez reformy podpory rodin. Co stát dnes rodinám nabízí - odpočet skolkovneho ve výši minimální mzdy za celý rok (při ceně školky 12tis/mes je to plivnutí do obličeje), odpočet na dítě 1267,– 1.dite/měs., odpočet na nevydelavajiciho manžela/manželku ) to je vše. Vážně nikde nevidím trilion možností, jak by si mohla mlada rodina mohla zvýšit příjmy, ale zároveň se neustvala a také měla čas na výchovu dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
21.5.21 08:26
@janickaIII píše:
A co ta paní 80+ dělala celý život? Neříkej mi, že celý život dřela, snažila se zabezpečit děti a sebe na stáří a presto nemá ani korunu… A pokud by to i tak byla pravda, pak má jistě děti,. které by ji mohly/měly alespoň trochu pomoci a pak tu máme také štědrý sociální systém.
Ale jakych trilion možností má mladá rodina na zvýšení příjmů? Státní jesle v ČR prakticky nemáme, soukromé se pohybují cenově 10tis +, v některých oblastech je problém umístit do školky i 3-4 leté děti, zase soukromé se pohybují cenově cca 10-14tis (a ne vážně to nejsou nějaké super školky, ale naprosto normální), v práci jsou ženy s malými dětmi odpiskane, téměř nulová existence zkrácených úvazků, pokud už žena nějakou práci sežene je často méně ohodnocena plus nucena dělat přesčasy (neplacené), ceny bydlení jsou astronomické. A mohla bych pokračovat dál. Tím se vlastně vracím k mému prvnímu příspěvku zde v diskusi, že nelze udělat pořádnou důchodovou reformu bez reformy podpory rodin. Co stát dnes rodinám nabízí - odpočet skolkovneho ve výši minimální mzdy za celý rok (při ceně školky 12tis/mes je to plivnutí do obličeje), odpočet na dítě 1267,– 1.dite/měs., odpočet na nevydelavajiciho manžela/manželku ) to je vše. Vážně nikde nevidím trilion možností, jak by si mohla mlada rodina mohla zvýšit příjmy, ale zároveň se neustvala a také měla čas na výchovu dětí.
:potlesk: :potlesk: :potlesk:

Zrovna jsem nad tím nedávno přemýšlela, že kdybych měla jít volit ze sobeckých důvodu (jakože podle toho co se nabízí mě), tak nemám koho. Protože na mladé rodiny se z vysoka sere. Jediné, co se mění, jen navyšování dávek (např. nedávno rodičák), což je ale úplně k ničemu. Jsou potřeba systémové změny a to ty, co jsi přesně popsala výše. Já jako žena (24 let) mám v aktuální situaci opravdu strach těhotnět. Všechny problémy, co jsi vypsala + krize co určitě přijde, mě zanechává v úzkostech.

• Citovat
  • Upravit
10651
21.5.21 08:51

@Parninas jj souhlas. Ono dost mladých lidí už teď přemýšlí jestli mít vůbec nějaké děti nebo max jedno. Kdo pak bude ty důchody platit? Ale jo, důchodci jsou naše budoucnost. Alespoň mi to dle vlastních návrhů tak přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.21 12:55
@KaZeAd píše:
Důchod je za mě jediná “dávka”, která by se měla neustále zvyšovat. Prostě ty poslední roky života by nikdo neměl třít bídu s nouzí a řešit, jestli si může do košíku přihodit ještě jeden jogurt. Dřív nebo později důchodce zůstane sám, asi neumře ve stejný čas s protějškem a napsat, že důchodci furt natahujou ruku je pro mě :poblion: :poblion: 75 letý pán asi nepujde dělat melouchy, ať má nějakou tu kačku navíc
Řekni mi, proč je na tom tak špatně? Moje babička 80 let. Důchod má přes 20 tisíc a má malý domeček, kde má prd náklady(cca 4000). Takže pro sebe ji zbývá dost peněz. Naopak mladá rodina teď je v p. rdeli. Nemovitosti jsou drahe jako prase, nájemné je vlastně ještě vyšší. Práce doma je málo, hlídání taky každý nemá. Místa ve školkách jsou nejsou kolikrat ani pro 4 lety, tak co potom?

Příspěvek upraven 21.05.21 v 15:26

• Citovat
  • Upravit
20889
21.5.21 14:06
@janickaIII píše:
@Parninas jj souhlas. Ono dost mladých lidí už teď přemýšlí jestli mít vůbec nějaké děti nebo max jedno. Kdo pak bude ty důchody platit? Ale jo, důchodci jsou naše budoucnost. Alespoň mi to dle vlastních návrhů tak přijde.

Smutný je, že se právě nějaká budoucnost vůbec neřeší. Nikdo neřeší co bude za 10 let. Jen teďka podmaznout co nejvíc důchodce, abych jich přišlo dát ANO co nejvíc hlasů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
21.5.21 14:13
@janickaIII píše:
Ale jakych trilion možností má mladá rodina na zvýšení příjmů? Státní jesle v ČR prakticky nemáme, soukromé se pohybují cenově 10tis +, v některých oblastech je problém umístit do školky i 3-4 leté děti, zase soukromé se pohybují cenově cca 10-14tis (a ne vážně to nejsou nějaké super školky, ale naprosto normální), v práci jsou ženy s malými dětmi odpiskane, téměř nulová existence zkrácených úvazků, pokud už žena nějakou práci sežene je často méně ohodnocena plus nucena dělat přesčasy (neplacené), ceny bydlení jsou astronomické. A mohla bych pokračovat dál. Tím se vlastně vracím k mému prvnímu příspěvku zde v diskusi, že nelze udělat pořádnou důchodovou reformu bez reformy podpory rodin. Co stát dnes rodinám nabízí - odpočet skolkovneho ve výši minimální mzdy za celý rok (při ceně školky 12tis/mes je to plivnutí do obličeje), odpočet na dítě 1267,– 1.dite/měs., odpočet na nevydelavajiciho manžela/manželku ) to je vše. Vážně nikde nevidím trilion možností, jak by si mohla mlada rodina mohla zvýšit příjmy, ale zároveň se neustvala a také měla čas na výchovu dětí.

To víš, ono se to od počítače hezky píše. Milion možností, jak si přivydělat asi znamená, že chlap může vzít dvě práce, 16 hod denně v práci + víkendy a v mezičase, co bude doma spát, si žena skočí na brigádu. Rodinný život úplná pohádka, takhle si to každý představuje, vždyť jde jen o x let života, to se dá přežít. Děti sice porostou jak dříví v lese, ale to není podstatné. Lidé si přece děti pořizují, aby se pak nonstop střídali v práci a neměli na ně čas a sebe navzájem ani neviděli. Milion možností pro mladé rodiny, krásně se tu máme :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
21.5.21 14:16
@janickaIII píše:

Tak dětí určitého etnika, které se tu štědře podporuje, se rodí stále dost. Ale tam asi není úplně předpoklad, že budou v budoucnu něco přispívat do státní kasy. Tak to je asi strategie státu, aby tu bylo čím dál víc neschopných, co nikdy dělat nebudou, když jsou už kolik generací upřednostňovány před dětmi pracujících lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
21.5.21 14:33

Když to vezmu podle naší rodiny, opravdu se žádný důchodce nemá špatně a neživoří. Důchody mají okolo 16 tisíc. Což je královská částka, oproti kamarádkám na mateřské, které berou ubohých osm, devět tisíc. Největší výsměch bylo to rouškovné před vánoci. Přispívat důchodcům, kteří covid pocítili nejméně. Důchody se jim nesnížili ani o ně nepřišli, což se nedá říct o většině pracujících lidí. Moje mamka si za to koupila drahé povlečení od Matějovského a teta, že si to nechá jako příspěvek na lázně. Nic proti důchodcům nemám, kteří celý život pracovali a slušné důchody si zaslouží, ale opravdu to nejsou žádní chudáci. Naopak se v dnešní době mají nejlíp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
21.5.21 14:35
@Cenarius píše:
Smutný je, že se právě nějaká budoucnost vůbec neřeší. Nikdo neřeší co bude za 10 let. Jen teďka podmaznout co nejvíc důchodce, abych jich přišlo dát ANO co nejvíc hlasů.

Máš pravdu, ale ono to není jen o současných vládnoucích stranách. Od revoluce víme, že bude důchodová reforma potřeba a za celých 30 ji neudělal nikdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
21.5.21 14:39
@Violkafiala píše:
To víš, ono se to od počítače hezky píše. Milion možností, jak si přivydělat asi znamená, že chlap může vzít dvě práce, 16 hod denně v práci + víkendy a v mezičase, co bude doma spát, si žena skočí na brigádu. Rodinný život úplná pohádka, takhle si to každý představuje, vždyť jde jen o x let života, to se dá přežít. Děti sice porostou jak dříví v lese, ale to není podstatné. Lidé si přece děti pořizují, aby se pak nonstop střídali v práci a neměli na ně čas a sebe navzájem ani neviděli. Milion možností pro mladé rodiny, krásně se tu máme :roll:.

Ono ve spoustě zaměstnání je potřeba dělat neplacené přesčasy, takže není ani reálné ty dvě prace na 8,5 hodiny mít.

A k výchově dětí - mě vždy nadzvedávají diskuse učitelů, jak si razí, že vse je na rodině a rodičích, že oni nezmůžou nic. Dejme tomu, že s nimi částečně souhlasím, ale byt denně 12 hodin v práci a pak ještě dělat s dětmi školu, koníčky a jednoduše vychovávat prostě nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
21.5.21 14:42
@Violkafiala píše:
Tak dětí určitého etnika, které se tu štědře podporuje, se rodí stále dost. Ale tam asi není úplně předpoklad, že budou v budoucnu něco přispívat do státní kasy. Tak to je asi strategie státu, aby tu bylo čím dál víc neschopných, co nikdy dělat nebudou, když jsou už kolik generací upřednostňovány před dětmi pracujících lidí.

Tak takoví lidé se lehce zmanipuluji a pak budou volit „ty správné“ strany. Ony to mají ty strany krásně zařízené, hodí perly lehce zmanipulovatelny lidem (důchodci, méně vzdělaní, etnika apod.) a hlasy se jim pak jen pohrnou. A do montovny stejně žádné vzdělance nepotřebujeme. A střední třído p*ser se, stejně nemá čas na nějaký puč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
21.5.21 15:12
@Mahidevran píše:
Když to vezmu podle naší rodiny, opravdu se žádný důchodce nemá špatně a neživoří. Důchody mají okolo 16 tisíc. Což je královská částka, oproti kamarádkám na mateřské, které berou ubohých osm, devět tisíc. Největší výsměch bylo to rouškovné před vánoci. Přispívat důchodcům, kteří covid pocítili nejméně. Důchody se jim nesnížili ani o ně nepřišli, což se nedá říct o většině pracujících lidí. Moje mamka si za to koupila drahé povlečení od Matějovského a teta, že si to nechá jako příspěvek na lázně. Nic proti důchodcům nemám, kteří celý život pracovali a slušné důchody si zaslouží, ale opravdu to nejsou žádní chudáci. Naopak se v dnešní době mají nejlíp.

Jo rouskovne teta použije jako příspěvek na lázně a další příspěvek na lázně ji dá stát. To je super. A maminy s dětmi budou dál lítat po akcích a shánět levnější pleny nebo máslo. Jo to dává smysl. Sama Maláčová před těmi Vánoci říkala, ať ten příspěvek (rouskovne) důchodci využijí třeba na kadeřníka… :roll: ta paní asi spadla na hlavu nebo nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
21.5.21 15:22
@janickaIII píše:
Tak takoví lidé se lehce zmanipuluji a pak budou volit „ty správné“ strany. Ony to mají ty strany krásně zařízené, hodí perly lehce zmanipulovatelny lidem (důchodci, méně vzdělaní, etnika apod.) a hlasy se jim pak jen pohrnou. A do montovny stejně žádné vzdělance nepotřebujeme. A střední třído p*ser se, stejně nemá čas na nějaký puč.

Takoví do žádných montoven nikdy nepůjdou, dokud jim nezatnou kohoutky. Za to že sedí doma na zadku, mají více, než kdyby každý den vstávali na šestou do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová