Důchodová reforma Maláčové

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1091
21.5.21 15:25
@janickaIII píše:
Ono ve spoustě zaměstnání je potřeba dělat neplacené přesčasy, takže není ani reálné ty dvě prace na 8,5 hodiny mít.A k výchově dětí - mě vždy nadzvedávají diskuse učitelů, jak si razí, že vse je na rodině a rodičích, že oni nezmůžou nic. Dejme tomu, že s nimi částečně souhlasím, ale byt denně 12 hodin v práci a pak ještě dělat s dětmi školu, koníčky a jednoduše vychovávat prostě nejde.

Tak do práce, kde neproplácejí přesčasy, bych nastoupila jen v době největší krize. Jinak místo toho musí být aspoň náhradní volno. Což ale stejně neřeší to, jak je to tu na hlavu postavené. Souhlasím s tím, že vychovávat má rodič. Učitel nemá žádné pravomoce a jen za to, že zvýší hlas, přiběhne hromada rodičů se stížností. To by ale lidé museli mít na tu výchovu čas a nehonit každou korunu, aby děti zajistili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
21.5.21 15:37
@Violkafiala píše:
Tak do práce, kde neproplácejí přesčasy, bych nastoupila jen v době největší krize. Jinak místo toho musí být aspoň náhradní volno. Což ale stejně neřeší to, jak je to tu na hlavu postavené. Souhlasím s tím, že vychovávat má rodič. Učitel nemá žádné pravomoce a jen za to, že zvýší hlas, přiběhne hromada rodičů se stížností. To by ale lidé museli mít na tu výchovu čas a nehonit každou korunu, aby děti zajistili.

Je vidět, že jsi žádnou podobnou práci, kde jsou přesčasy na denním pořádku, protože je to prostě povaha práce, asi nikdy nedělala. Ale o tom není diskuse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
21.5.21 17:24
@janickaIII píše:
Je vidět, že jsi žádnou podobnou práci, kde jsou přesčasy na denním pořádku, protože je to prostě povaha práce, asi nikdy nedělala. Ale o tom není diskuse.

No já třeba přesčasů mívám kupy, poslední měsíc skoro 40h. Ale všechny proplacené. To bych se jim na to mohla z vysoka víš ty co, kdybych to měla dělat zadarmo. Já bych dobrovolně takovou práci taky nevzala (pokud bych měla na výběr).

• Citovat
  • Upravit
10651
21.5.21 17:53
@Parninas píše:
No já třeba přesčasů mívám kupy, poslední měsíc skoro 40h. Ale všechny proplacené. To bych se jim na to mohla z vysoka víš ty co, kdybych to měla dělat zadarmo. Já bych dobrovolně takovou práci taky nevzala (pokud bych měla na výběr).

Hele není to předmětem diskuse a byla by škoda, když by se to tady zvrtlo v kasani se, kdo by jakou práci vzal ci nevzal.

Za sebe můžu říct, že za celou moji pracovní kariéru jsem měla proplacene přesčasy jen v jedné práci, která ale byla mizerně placená. V ostatních se s nimi „počítalo“ respektive bylo ujednání v PS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
21.5.21 18:13
@janickaIII píše:
Hele není to předmětem diskuse a byla by škoda, když by se to tady zvrtlo v kasani se, kdo by jakou práci vzal ci nevzal.Za sebe můžu říct, že za celou moji pracovní kariéru jsem měla proplacene přesčasy jen v jedné práci, která ale byla mizerně placená. V ostatních se s nimi „počítalo“ respektive bylo ujednání v PS.

Tak do určité míry to souvisí. Já třeba nerozumím jak je vůbec možné, že někdo může nařídit přesčasy, které nemůže mít člověk proplacené. Určitý systém kompenzace by tam měl být vždy. To pak člověk může být v práci od nevidim do nevidim a nejen, že se tím ochuzuje o čas, který by mohl trávit s rodinou, ale i finančně z toho má kulový. Něco jiného jsou dobrovolné přesčasy. Ale vím, že spousta mých známých je má povinné (často různé práce ve fabrikách) a nevím jak moc je to opět kombinovatelné do života mladých rodin. Ale jo, téma bylo důchodová reforma, tak už budu zticha. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
10651
21.5.21 18:37
@Parninas píše:
Tak do určité míry to souvisí. Já třeba nerozumím jak je vůbec možné, že někdo může nařídit přesčasy, které nemůže mít člověk proplacené. Určitý systém kompenzace by tam měl být vždy. To pak člověk může být v práci od nevidim do nevidim a nejen, že se tím ochuzuje o čas, který by mohl trávit s rodinou, ale i finančně z toho má kulový. Něco jiného jsou dobrovolné přesčasy. Ale vím, že spousta mých známých je má povinné (často různé práce ve fabrikách) a nevím jak moc je to opět kombinovatelné do života mladých rodin. Ale jo, téma bylo důchodová reforma, tak už budu zticha. :mrgreen:

Hele nejsou to jen práce v montovnach a nejsou vyloženě nařízené, ale vyplývají z pracovní náplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
21.5.21 19:00
@janickaIII píše:
Hele nejsou to jen práce v montovnach a nejsou vyloženě nařízené, ale vyplývají z pracovní náplně.

Tak já už něco pamatuju, ale neplacené přesčasy, co vyplývají z pracovní náplně s tím se člověk jen tak nesetká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23968
21.5.21 19:58
@Anonymní píše:
Myslím si, že nenávist mezi generacemi bude jen narůstat. :nevim:
Nevím jestli žiji v nějaké bublině, ale ve svém okolí neznám a nevidím žádné chudáky důchodce, nikde u nás v domě, ani u rodičů, ani u partnerovo rodičů na vesnici. Opravdu, znáte někdo důchodce, co by na tom byl tak špatně, že nevyjde s penězmi na měsíc? Možná někdo, kdo se o sebe celý život nebyl schopný postarat a zaopatřit se. Většina seniorů má vlastní bydlení, platí tedy jen poplatky za energie, k bydlení přišli ještě za minulého režimu - družstevní byty, zděděné, takže žádné splácení hypotéky jako dnešní mladí. Neplatili hypotéku, takže si mohli i něco našetřit. Platí si léky, ale pokud přesáhnou ročně 5tisíc, tak jim to pojišťovna vyrovná.Dnešní běžný důchod je 15tisíc, to jsou peníze s kterými se opavdu v pohodě dá vyžít. Nejhorší důchodci jsou generace cca 70-76, celý život za totáče, nezažili válku, ženy šly do důchodu cca v 55, takže už se 20let válejí u TV a sledují nekonečné seriály a jen natahují ruku aby jim přidali a oni hurá na akce do supermarketu, nadávají na mladé, kterým nepřejí nic a po nás ať přijde potopa… :poblion:Starší senioři, ti co zažili válku jsou opravdu jiná generace, s timi se dá mluvit, ty něco zažili a přejí mladým budoucnost. :srdce:

Ani se nedivím, že píšeš anonymně, hrdinné nenávistné ho.vado… 8) 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
21.5.21 23:44
@Anonymní píše:
Výše důchodů by se měla odvíjet z větší části na počtu odpracovaných let a výdělku…Paní Maláčová má asi rodiče podobné mé tchýni, která byla doma v invalidním důchodě od 40 let jen kvůli umělému kyčly, je jí 80 a je zdravoučká vyležená odpočatá a běhá jak zajíc…Tito lidé vytěžovali stát půlku života, nic nepřinášeli a teď rozdíl v jejich důchodu s lidmi kteří pracovali 40 let a snažili se vydělávat a zlepšovat se…je třeba 4-5 tisíc…to je nadůchodech špatně. A teď pláče, že mám jen 11 tisíc a chtěla by zase stát ždímat.
Já mám hodně nadprůměrné příjmy, každý měsíc státu dám plat jednoho člověka a doplácím na to na OCR, na neschopence na mateřské a v důchodu (podle mě žádné nebudou až tam budu mít jít) kor…Samý strop, ale daň bude progresivní :-).Jinak zajišťování žen, které vychovali děti…to je také hezké…ale ony chodily dříve dřív do důchodu, takže ho dostávaly déle než muži…Podstatnější by bylo, ale byla třeba lépe počítána doba, kdy vychovávaly děti a tím dávaly svým můžům možnost plně se věnovat sobě a své kariéře…Aby ženy měly stejné platy…500 za každé dítě a to i mužům mi přijde jako výsměch výsměchů…

příplatek za vychované děti? A co za ty, co jsou nemakačenka a kriminálníci, dost často z víme jakých rodin? Za ty také? Proč jen matkám? Otec vychovává děti též ( třeba i v rámci střídavé péče. Je ryze interní věci manželů, kdo si to jak doma rozdělil. Dobře vychované děti by mohli určit asignací tj. konkrétní procento výše daně odvádět svým rodičům. Kdo si dítě blbě vychoval, tak smůla. Důchody podle zásluhovost a přínosu do fondu, žádný rovný důchod a pár šušní pro někoho, kdo přispíval výrazně více. To je trest za úspěch a celoživotní snahu za výši vkladu do solidárního průběžného systému. Prohlubuje se generační příkop na koho se pořád myslí a na koho dne. Při vší úctě, důchodci v řadě případů privatizovali byly, za 30 let po revoluci si také mohli něco našetřit na stáří. Mají existenční jistotu. Mladá a střední generace tady bude jíst suché z nosu a bydlet pod mostem. Už mi to nadbíhání začíná lézt krkem, to neustálé předvolební poklonkování před seniory. Budoucnost této ekonomiky a její prosperity nejsou. My ano a jsme v řiti ve všem, o dětech ani nemluvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
21.5.21 23:46
@bse.pedro píše:
Ani se nedivím, že píšeš anonymně, hrdinné nenávistné ho.vado… 8) 8) 8)

není nenávistné hovadu, říká to bez obalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23968
22.5.21 06:42
@Burj Chalifa píše:
není nenávistné hovadu, říká to bez obalu.

Máš to taky kapánek pokřivený… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
22.5.21 07:01
@bse.pedro píše:
Ani se nedivím, že píšeš anonymně, hrdinné nenávistné ho.vado… 8) 8) 8)

Mě to tedy nepřijde závistivé. Kolik se za posledních třeba 5 let přidalo důchodcům a co se za stejnou dobu udělalo pro podporu rodin?
Důchody se valorizuji každý rok, plus každý rok nějaké nekoncepční všimne. Pro rodinu se zde zvedl maximálně o pár stovek odpočet na třetí dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23968
22.5.21 07:07
@janickaIII píše:
Mě to tedy nepřijde závistivé. Kolik se za posledních třeba 5 let přidalo důchodcům a co se za stejnou dobu udělalo pro podporu rodin?
Důchody se valorizuji každý rok, plus každý rok nějaké nekoncepční všimne. Pro rodinu se zde zvedl maximálně o pár stovek odpočet na třetí dítě…

Jo… Když já nemám v 25ti vlastní barák nebo byt a 3 auta, ať důchodci chcípnou… :think: :nevim: :nevim: :nevim: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
22.5.21 07:14
@janickaIII píše:
Důchody se valorizuji každý rok, plus každý rok nějaké nekoncepční všimne. Pro rodinu se zde zvedl maximálně o pár stovek odpočet na třetí dítě…

Rodinam, kde je alespon jeden pracujici, se zveda plat/mzda. Od ledna odvadi nizsi dane. Pri prumerne mzde, ma kazdy o 3000 vyssi plat/mzdu.
Moji matce se od roku 2013 zvedl duchod o 3000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
22.5.21 07:27
@bse.pedro píše:
Jo… Když já nemám v 25ti vlastní barák nebo byt a 3 auta, ať důchodci chcípnou… :think: :nevim: :nevim: :nevim: 8)

Asi chápeš smysl celé diskuse jinak než já. Já ji chápu, tak že zde není řešena důchodová reforma komplexně, ale jen se velmi draze kupují voličské hlasy jedné skupiny obyvatel na úkor jiné skupiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová