Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Petra Daisy píše:
@Bibiana1 Rovnej člověk, na nic si nehraje, v hlavně srovnáno… co víc si přát. To už je dnes spíš vzácnost, tak díky za ní!
Amen!!!
![]()
Tak kamarádka je o 2 roky starší a vždycky mi přišla taková rozumnější a vyzrálejší, zatím co já, byla tele bláznivý, takže krom toho, že jsem se odstěhovala, jsem měla i jiný životní „styl“. Asi bych jí tenkrát nedostala na techno párty, kde by se mnou trsala polonahá v chlupaté podprsence ![]()
Asi se i podvědomě vyhýbám vrstevnicím, které už mají manžela a děti, tím, že já nemám ani jedno, mám předsudek, že bych byla na jiné vlně a neměla si co říct. Což se mi včera tedy rozhodně nepotvrdilo. Ale to bude spíš o lidech.
Ženy, ahoj, zdravím vši
.
Pořád jsem nedokázala dočíst jarně-letní resty.
Něco ano, všechno ne.
Dneska jsem usedla hned s vypravováním školáků, abych aspoň dočetla týden a nezůstala opět mlčící většinou podezřelou z odpadnutí.
Vypadly mi oči, když jsem viděla fotku Kaspi. @Kaspinka, já to úúplně nestihla, a ty! Ty jedna, vlastně vy dva, oobrovská a ještě větší gratulace, pusu a pojď obejmout, sluší ti to moc a ty doufám víš, že mám obří radost.
Tfuj tfuj, ať to tentokrát jede v úplně jiných a zcela normálních kolejích a mládě se neopičí po velkým bráchovi! ![]()
Místní běžkyně mi opět srazily hřebínek. Od poslední MS se nedokážu nahodit zpět na Jill, tento týden je divoch, o víkendu jsem nebyla doma, měli jsme s VŠ ročníkem sraz, žádná dietka se teda nekonala, voda se nepila, pak totální frmol, domů jsem chodila po deváté přespat až do včera. Teď zase debordelizace po týdnu rozlítaného sem-tam hrábnutí, kdykoliv je chvilka, tak je jediná místnost, ve které je na hopsání dost místa, plná puberťáků. Jak to jiní lidé dělají, to je pro mě teda veliký otazník.
Váha, nebudu komentovat, nikdy tomu neporozumím. Přes rozprasený, neprospaný a rozlítaný víkend se přenesla s přírůstkem 0,1kg, přes neméně rozfrcaný týden, i když již jen s drobnějším úletem, se drží nadále na 62,7. Poslední 2 týdny se nedostalo na BD, neb nebylo kam ho narvat. No co už, nepochopím, tak nepochopím, celkem ráda bych se dlouhodobě dostala někam, kde to bude začínat max. 61, ale zatím netuším, kudy. Už mi myslí proběhla matná vzpomínka na nějaké ty Dukanovo schody, které připomínaly sacharidové vlny… když se to moje tělo chová takto nelogicky, co když? Ale budu to muset nejdřív najít, sestudovat a jestli to bude nějaká cesta a chuť po ní jít, to zatím teda úplně nevím.
Přeju krásný víkend všem a ač méně píšu, na mnoho z vás často vzpomenu. Žijte pěkně. ![]()
@Kdoule no máš toho taky moc ![]()
Někdo tu na ty schody dával odkaz ale těžko říct jak staré to bylo
ale možná že by ti to pomohlo když se tělo tak urputně brání dukance, že by ho tohle mohlo trochu rozhoupat ![]()
a jinak, díky díky:) zatím všechno ok, tak snad vydržíme:)
@Petra Daisy Já tě taky měla zafixovanou kolem 25, nicméně stále jsi krásně mladá. Je fajn, že jste si s kamarádkou takhle sedly
@Kdoule vidím, že jedeš v hektickém životním rytmu, jak sis užila sraz? Na Tvém místě bych ty schody zkusila, nemáš co ztratit. Všem hezký víkend ![]()
@Kdoule píše:
Poslední 2 týdny se nedostalo na BD, neb nebylo kam ho narvat.
Já být Tebou, tak na BD kašlu.
Beztak po nic vždycky přibereš ![]()
Teď se Ti to drží, bez BD a něco sis i dopřála…
Tak zkus držet dál, zase bez dopřávání a BD bych schválně nedržela.
Ale pokud zkusíš ty schody, tak dej vědět, jaký to na Tebe má účinek ![]()
@LydiaD, já jsem bez BD jela cca 5 týdnů v létě, tam se tehdy moc nedalo manévrovat, díky prudké průjmovce jsem jeden týden vynechala a pak se k tomu nevrátila. Jenže u mě zjevně probíhají jakási období, kdy se tělo chová s tendencí pálit lépe, střídané obdobím, kdy se výrazně zadržují tekutiny a váha skáče opravdu nesrozumitelně výrazně hore. Přechody mezi tím nejsou moc zřetelné, je tam určitá vazba na cyklus, ale jaksi neovlivním, jak se ten cyklus bude jako zrovna chovat. I já jsem zažívala „normální“ chování těla po BD, nikdy nevím předem, co za následek bude. Že se váha dolů nehne a stojí, je mrzuté, když se tím má dolaďovat trojková strava. Ale že přiskočí kilo, které pak leze dolů po kouskách, to je vyloženě k vzteku.
Jenom tedy - čím vlastně kompenzovat tu tendenci těla už od trojkové stravy postupně přibírat?
Pokud tedy odmyslím BD. Jelikož pořád nevím, tak mám pořád potřebu se vrátit zpět k praktikování BD. Já se dlouhodobě pod trojkovou stravou fakt neudržím. Pro mě je dvojka omezující, jako ano, dočasně do nějakého cíle, ale na mnoho let? Jsem asi slaboch
, ale tohle cítím, že bych nedala.
Jestli se na schody namotivuju, tak určitě dám vědět. Napřed to musím načíst, je to teď spíš výstřel od boku, po paměti.
@Bibiana1, hezký víkend i tobě.
Vím, že nemám co ztratit, otázka je, jestli je co získat… Nerada bych tělo zase rozhodila nějakými dalšími pokusy, když se chová rozhozeně celkově samo. Teď mám týdny, kdy se tělo chová téměř ukázkově, tak podle mých pocitů - dřív, než začne zase blbnout a chovat se pomateně, asi s ničím nezačnu. Příliš si vážím pohody a toho, že na váhu stoupám jen kvůli každodenní registraci situace.
Kéž by se mi podařilo být ještě důslednější v té pohybové aktivitě. Rozbitím předchozího režimu na nový pracovně-školkově-nemocnostní režim jsem dezorintovaná jak lesní včela v kanalizaci. Tady ještě cítím dost prostoru si máknout a něco z toho vytlouct.
Ahojky…chtěla jsem se zeptat…
S dietou jsem právě začala a když projíždím weby, tak se na mě valí spousta informací, které si zrovna neodpovídají…
Hlavně jsem se chtěla zeptat: V 1. fázi, jsou povolené kuřecí stehna pečená bez kůže? Ptám se jelikož přímo v knize je napsáno, že drůbeží jedině prsní a to ještě mimo kachnu a husu…
Další má otázka směřuje na 2. fázi: Je nějak omezeno množství povolené zeleniny v BZ dnech?
A konečně ohledně mléčných výrobků: Jsou tedy zakázány mléčné výrobky na hranici 3,5% nebo méně? Opět v knize bylo napsáno, že je vyžadováno 0% tuku…s tím bych spojila otázku, zda-li je pravda, že je možné jíst jen mléčné výrobky do 5% sacharidů…
Děkuji mnohokrát za odpovědi a přeji příjemné hubnutí ![]()
@Klarryskka ahoj, v prvé řadě bych se držela knihy, na webech jsou informace různě upravené a pokud vím, tak sám Dr. Dukan v novějších vydáních knihy / já mám 2012 / povoluje více a více potravin. Já jsem v době hubnutí dodržovala ortodoxně, ale třeba kuřecí stehna bez kůže jsem určitě jedla, i když teď úplně nevím, jestli na ně došlo v 1.f. ![]()
V BZ by měly převažovat bílkoviny nad zeleninou 2 : 1.
A co se týká mléčných výrobků, v knize jsou doporučovány ideálně odtučněné, ale u nás jogurt s 0 % má víc sacharidů a kvalitativně za moc nestojí. Já osobně používala jogurt 3,5 %, tvarohy odtučněné / později polotučný / a dbala na množství tuku do 5 % v mléčných výrobcích. Množství ml. výrobků na den je do 800g. A co se týká sachrů, tak jako pomůcka by ti mohlo pomoct to, že součet sachrů a tuků by měl být menší než množství bílkovin.
Já si osobně nemyslím, že se střílí z toho, zda máš nízkotučný jogurt nebo 3%, důležité je fakt vysadit cukry a nehřešit. Hodně štěstí ![]()
Ahoj holky ![]()
Tak už jsem doma, na váhu jsem si v rámci pudu sebezáchovy zatím nestoupala, připadám si nějaká napuchlá, tak se nemíním stresovat.
Zítra B den a v úterý to prubnu ![]()
Hezký zbytek neděle
Ahojky, napiš vstupní výšku, váhu a míry, ať máme s holkama přehled.
Co se jogurtů týče, jedu na Hollandii a Olmě Klasik…
@Petra Daisy
Neboj neboj já sem tady
jen si tak v klídku pročítám vaše komentáře
jinak já jsem fakt nadšená, dnes je to přesně 20dní od doby co držím Dukanovu a skoro 5kg dole!
a v pase mám dole neuvěřitelných 8cm! Takže už teď jsem na 64,5kg tak už jen 5kg a je to ![]()
Jo a domácí lučinu jsem zkoušela a výborná!!! ![]()
Ale musím přiznat, že to trošku předáním s povolenými potravinami
no upřímně většinou místo 2 povolených dávek uspořádán tak 4 dávky
Ale kila i cm jdou dolů tak si z toho moc nedělám hlavu
![]()
@Petra Daisy

Tobě je 35???
Mám Tě v hlavě uloženou jinak!!!
Je Ti 27!!!
Zvlášť poté, co jsem viděla ty Tvoje fotky!!!
Nemůže Ti být 35
A proč jste se viděly až po tak dlouhé době?
Je bezva, že jste krásně navázaly… vím o čem mluvíš
To je až škoda, že se vídáte tak málo…
Budete si muset dělat srazíky častěji