Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Betynka87 Byla jsem hned druhy den po cisari, zatim mi prikladaji jen 1, druha ma jeste infuzi s glukozou.. Jsou to takovy mrnousci
Presne jak pises, UZ je odhad. Ale ja se taky utesovala porad tim, kolik maji a kolikaty tyden jsem ![]()
@Dzinovka veliká gratulace, ani nepochybuju, že to dáte. Teď hlavně zdravíčko všem. Jo a spoustu gramů do vínku
![]()
@Dzinovka tak držím palce at holcicky hezky pribiraji a ty at se taky rychle zotavis
Gratuluji
![]()
@Dzinovka Velka gratulace k holcickam. Ty vahy jsou pekne, za par tydnu jste doma. Holcicky jsou statecne a sikovne
, ze samy dychaly. Preju rychlou rekonvalescenci po sekci. Me jizva porad trochu zlobi.
Jinak moje teta porodila dvojcata ve stejnem tydnu se stejnou vahou a dnes je chlapcum 16let a oba jsou moc sikovni a chodi na gymnazium ![]()
@Dzinovka Jo jasne. me to potom napadlo, jestli nebyly jednovajecne ![]()
Hlavne ale ze jsou v poradku, za 3 tydny budete doma, holky jsou sikovny. Drzim moc palce
@Dzinovka také velká gratulace, měli jsme to na stejno jednovaječné s jednou placentou a já v 33+4
@AlibabaA8 Ahoj, o jeden den
Jak dlouho jste zustali v porodnici? Musela jsi s nima pak cvicit? Nebo jak se tady v nejakych diskuzich pise behat po doktorech?
@Dzinovka holky byli v inkubátoru, mohla jsem klokánkovat pouze jednou jednu, šli s váhou dost dolů na 1560g. 5.den mě pustili domů, protože pro mě nebylo místo, tak jsem obden vozila mlíčko. jenže byl zákaz návštěv, tak jsem mimča ani nemohla vidět, jen je vždy sestřička vyfotila a já s brekem odjížděla domů, probrečela jsem snad každou chvilku, když jsem si na na vzpoměla, když po týdnu říkali, že by jsme mohli být už spolu, ale není stále místo, manžel se naštval a primář na neonatologii si toho musel všimnout! Druhý den v pondělí mi hned po ránu volali, že je možnost překladu do jiné vzdálené nemocnice (jiný kraj)se stejně dobrou péčí na neonatologii a tak jsem se rohodla do toho jít. převáželi je pod houkačkou v inkubátorus doktorkou a ještě jednoho chlapečka, ten byl o trošku větší, tak toho v autosedačce. Po 10dnech (celkově asi 26.tý den po porodu)jsme šli v 37+1 všichni domů. Ze začátku nebyl týden, aby jsme nebyli někde u doktora, nefrologie, oční, neurologie, kardio. Docházíme na RHB 1× týdně a čvičíme vojtovu metodu doma 4× denně…někdy to nestíhám, RHB budeme mít snad ještě do března. jedna má horší motoriku a taky plagiocefalii I.st.Do 4měs. to je pohoda, potom s příkrmama to vypukne. Nyní mají obě salmonelozu, hrůza…2.týden kadí jak zjednaný. Kdyby jsi potřebovala nějakou radu, klidně napiš. Ať ti hezky rostou, ze začátku jim také do mlíka přidávali kalorie v pytlíku, aby lépé přibýrali.
Holky, podle pohybu soude, se mi asi otocilo i druhe ditko hlavpu dolu, to znamena, ze muzu rodit prirozene
A prikladam dnesni fotku, jak jsme s Anezkou sekaly zahradu
Dnes 34+2tt.
@AlibabaA8 Chudinky male, tak mlade a uz toho maji tolik za sebou
. Jsi moc statecna, zes to vsechno zvladla.
Holky byly v patek na kontrole u detske a M. vazi 2800g a S. vazi 3100g a zitra maji 3 tydny
. Ubidime, jestli taky budeme cvicit vojtu nebo ne Kdo o tom vlastne a kdy rozhoduje?
Jinak holky prisly na to, jak se z polohy na boku (davam je tak spat, at se jim hezky tvaruje hlavicka) dostat na brisko nebo zada. Casto je do pul hodky po ulozeni najdu v jedne z techto poloh. Samovolne „padem“ se tam otocit nemohly, protoze je zezadu podepiram matraci z kocarku..
A S. vcera udrzela asi 4 vteriny hlavu nahore
. Uplne nas to s muzem sokovalo, ze to dokaze
.
@kyticka86 píše:
@AlibabaA8 Chudinky male, tak mlade a uz toho maji tolik za sebou. Jsi moc statecna, zes to vsechno zvladla.
Holky byly v patek na kontrole u detske a M. vazi 2800g a S. vazi 3100g a zitra maji 3 tydny
![]()
. Ubidime, jestli taky budeme cvicit vojtu nebo ne Kdo o tom vlastne a kdy rozhoduje?
Jinak holky prisly na to, jak se z polohy na boku (davam je tak spat, at se jim hezky tvaruje hlavicka) dostat na brisko nebo zada. Casto je do pul hodky po ulozeni najdu v jedne z techto poloh. Samovolne „padem“ se tam otocit nemohly, protoze je zezadu podepiram matraci z kocarku..
A S. vcera udrzela asi 4 vteriny hlavu nahore. Uplne nas to s muzem sokovalo, ze to dokaze
.
To je krásný, tak holky rostou:-).Ohledně toho překulení, to nám říkali na kurzu dvojčat, že to dokážou přes ručičku, jestli si to pořádně pamatuji.
@kyticka86 o rehabku rozhoduje neurolog, já je taky různě podpírala, aby jsem jim měnila polohu, ale vždycky mi to odstrčili a byli v té špatné. navíc prý s nimi měli cvičit už v porodnici, to se hodně divili, když jsem řekla, že s nimi nikdo necvičil!