Dvojčata 2016

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16.8.16 18:13

@kyticka86 Kytičko, pošli mi na sebe email, pošlu ti kontakt na laktační poradkyni, třeba to ještě dáte dohromady. Radí i po telefonu. Dělá matky dvojčat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.8.16 18:21

Jinak pro všechny, je třeba, aby v porodnici nedávali mimčům běžné flašky, ale calma lahev, která nutí dítě sát. Dále Vám laktační poradkyně poradí systém, který dělat, když potřebujete rozkojit a nejde to. Děti Vám při něm sajou bradavky, tím se uvolňuje hormon a tím se dělá mateřské mléko. Dělá se to přes odsáté mléko a trubičku. Je to pracnější, ale může to pomoci.

A jinak volejte poradkyně: http://www.kojeni.cz/…kam/poradci/

Jinak když se prostě nepodaří, tak se nepodaří, to se nedá nic dělat. Pohodová máma je nejdůležitější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6177
16.8.16 19:33

Verim, ze sestinedeli bude narocnejsi, celkove unavena kojenim atd. Ale ono se to srovna. Hlavne nepropadat panice :mrgreen: Dame to!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3169
16.8.16 20:04

Taky jsem s dcerou bojovala s kojením..odcházely jsme z porodnice s UM. Ale sestřičky ji krmili přes stříkačku cevkou a já pak doma taky..mám vpáčené bradavky (do té doby jsem nevěděla, že může být nějaký problém). Takže jsem odtrikavala a pak dokrmovala UM. Po pěti týdnech, kdy malá povyrostla už byla schopná přijmout kojení s kloboučky (mám velký a že zacatku se tím spíše dusila). No a cca po těch měsících jsem kloboučky odhodila úplně a úspěšně kojila 9m. Pak jsem přestala..už jsem chtěla.

Ale když to nejde, nic se neděje. Já sama jsem doma taky měla laktační poradkyni a ta také říkala, že je nejdůležitější spokojená máma..Teď jsem si už koupila formovace bradavek a doufám, že nám kojení pak půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
16.8.16 21:02

@kyticka86 Nevzdávej to, ono se to rozjede! Já porodila v 33+4 akutním císařem během 5dnů jsem holčičky viděla 4× a z toho 1× klokánkovala jednu, byli v inkubátoru a jedna měla kyslík, bylo mi řečeno, že stejně by sát neuměli.5. den mě pustili domů, protože neměli místo. když mi 4den začalo tvrdnou mlíko, manžel došel do zdrav. potřeb a vzal odávačku z půjčovny…finančně nářez! Jinak ručně jak mi neustále tvrdili, mi to nešlo, ani kapka. V únoru navíc byl zákaz návštěv, tak jsem ob den přivezla mlíčko, sestřiška nám je vyfotila a s brekem opět jela domů, bylo to něco strašného, jen jsem si na ně vzpomněla a brečela snad celý den.15. tý den je převáželi do jiné vzdálené nemocnice se stejně dobrou péčí na neonatologii a já konečně jela za nimi, kde jsme byli 10dní a šli v 37+1 domů. I když jsem je přikládala každé krmení, stejně se nepřisáli i s pomocí laktační por. to nešlo. Primářka si nutila i kojení v tandemu, když mě deptala 2 dny a já už byla rozhodnutá, že jí to vysvětlím z pohledu matky, otočila a přinesla mi lahvičky. Jinak jsme holky krmili přes malíček se stříkačkou. Takže neustále odsávám i když v jednom prsu se mi mlíko dělalo jen minimum. Teď je dračičím půl roku a sice odsaju jen cca 400ml denně, ale už mě to otravuje a hlavně zdržuje. Jinak jsem měla nenatal na předpis do 4měs. Musí se neustále na dr. naléhat proč to nevyužít, když to pojištovna hradí do 5kg dítěte…holčičky měli přes 5 a normálně nám ještě 6balení napsal. Taky jsem neustále jednu v noci budila, lahvičky zapřela plenkou nebo malým polštářkem a ušetřila čas…ze začátku krmil i manžel a potom odsávala, až jsem někdy při tom usnula…odsávačka se po hodině vypne a to mě probudilo. Takže vydrž, mlíčko určitě bude, ze začátku jsem pila dost kojící čaj a meltu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
17.8.16 08:13

@kyticka86 Ahoj, mne se chce bulet, jak to ctu. Co jsem v nemocnici, jsem porad namekko.. Z toho kojeni si vuuuubec nic nedelej, aspon az nekam vyrazite s manzelem, bude krmit kazdy jedno.. Hlavne, ze hezky papaj :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
17.8.16 09:16

Holky prodavam oblecky vel. cca 2-6mes. vetsina kupovana nove, napiste mi zpravu, poslu vice fotek najednou. Cena vetsinou 40,–/ks.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
18.8.16 23:21

@kyticka86 Nejdulezitější je spokojená máma.. ale pokud se ti kojení nechce vzdat…zabojuj.. Na stránkách Mamila najdeš bylinky na podporu kojení. Moje LP říkala, že zaberou do 3dnů, já po dvou kojila plně!! Taky jsem rodila CS, a taky klukum v porodnici nacpaly lahev, navíc jeden prso díky lahvi odmítal.. Neříkam, že to musí jít na 100%.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2015
19.8.16 09:03

@MilliKral @Dzinovka @AlibabaA8 @Veronika_Praha
Holky diky za podporu :hug:. Kontaktovala jsem laktacni poradkyni, co mi dopirucila Verca. Koupila jsem si od ni homeopatika na podporu laktace a pujcila mi el. odsavacku od Medely za 50tis. na rozheti laktace.

Holky po 3 dnech uzivani homeopatik se nic nestalo. Mleko proste neni.. I pani z laktacni ligy je zoufala.

Kazde 3 hod prikladam holky k prsum a ony placou hlady, protoze nic netece. A chudiny cucaji jako o zivot (ale technika nebude spravna, myslim, ze si pletou prsa s dudlem). Pak je nakrmim Nutrilonem a houpu dokud neusnou. Trapi je briska. A pak 20min bojuju s odsavackou. A za 3 dny tohoto maratonu ze me nevysla ani kapka mleka. Zacinam byt zoufala.. asi to vazne nejde. Nic tam neni. Prsa mam splaskla a nic v nich neni.

A to se snazim pravidelne a kvalitne jist (za uzasne pomoci manzela), prsa masiruju a nahrivam, piju 4 litry vody denne a k tomu kojici caj. A kazdy vecer, kdyz manzel pohlida holky, di davam 15 min horkou sprchu pro relax, abych se uvolnila a prislo mleko.

A nic. Proste nic netece. Asi budou na Nutrilonu chudiny male :,( :,( :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2015
19.8.16 09:07

Kdyby mleko prislo a ja ho mela malo nebo se ztratilo.. asi bych se s tim srovnala.. Ale ono neprislo vubec. Mam pocit, ze jsem nejaka „porouchana“ a nanic matka. Ani to blbe mleko nemam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5354
19.8.16 09:18

@kyticka86 Hlavní je spokojená maminka, tak když to nepůjde, co nadělas. Jeste bych zkusila klasicke rady, prikladat častěji, po trech hodinach je to dos malo, jak casto odsavas? Tulit se telo na telo, nosit v satku, vyplavi se oxytocin, pomaha to ma laktaci plus i na ta briska ;) a kdyz to nepůjde, tak co nadelas, proste to vzdy nejde. Tu LP mas z laktacni ligy? Za sebe bych doporucila spis Mamilu, z Prahy asi nejsi, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2015
19.8.16 09:44

@Dreezy Prikladam kazde 2 az 3 hodiny a odsavam taky tak. Mezitim stiham jen holky prebalit, nakrmit a vysterilizovat lahvicky. V satku je sice nenosim (nemam satek a neumin ho uvazat, natoz pro dvojcata), ale nosim je v naruci porad. V podstate vubec nespim a jen je nosim, krmim, prebaluju, prikladam a odsavam. To prikladani jim nejde. Bud placou nebo jen tak cumlaji. A nevytekla ze me ani kapka mleka.

Nevim, jak prikladat casteji. Trva mi hodinu a nekdy i dyl holky prebalit a nakrmit. Jsou male a nepiji. Mezitim kazdou asi 15 min trapim s revem u prsou a pak dam lahvicku. Pak odsavam asi 30min a pak bezim umyt lahvicky a hojdat holky, protoze vetsinou placou. A dve az tri hodky jsou pryc a zacinam nanovo.

Uz v porodnici se ostatnim maminkam nalily prsa a mne nic. Necitila sem vubec nic, zadny tlak, nic. Ty prsa byly divne cele tehu. Vetsinou je to prvni symptom, ze jste tehotne - boli vas prsa.. A ty moje me nebolely a ani se za cele tehu nezmenily. Porad sem nosila stejnou podprdu. A na konci tehot. se vsem mym kamaradkam zacalo delat mlezivo a musely nosit vlozky do podprdy. A ja zase nic. Prsa jakoby nevedely, ze jsem tehotna a ze jsem porodila.

Laktacni poradkyni mam myslim z lakt. ligy a navic pracuje v centru pro rodiny dvojcat a vicercat.

Bydlim kousek od Prahy. Ve vesnici za Prahou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
19.8.16 09:51

@kyticka86 když není tak není, dávej umělé, at jsou mimča v klidu a ty taky, stále zkoušej odsávačkou, tu velkou na rozjezd jsem měla taky. Třeba časem se spustí a když ne nebudeš první ani poslední a v kolikátém tt se mimča narodili? Hlavu vzhůru, my teď zápasíme s virozou a prujmem, brečí celé noci. Měj se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
19.8.16 10:00

@kyticka86 Ahojky, četla jsem tvé příspěvky o kojení. Nebere to tak že jsi k ničemu, ano kojení je krásné a doufám že budu holky kojit, ale pokud to nepůjde tak to nepůjde, jsi skvělá máma už jen proto jak se snazis :hug: :hug: :hug:
Tak budou pít Nutrilon ony budou napapane, a ty se nebudeš tak honit a spocnes. Nestresuj se tak.
Já se taky pripravuji na to ze nebudu kojit, když tak často čtu že to po cs někdy nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2015
19.8.16 12:07

@AlibabaA8 @zanettkaa Diky holky :hug:. Vim, ze materstvi nestoji na kojeni a potrebuji celou mamu a ne jen prsa, ale strasne me to vzalo.. Vubec sem necekala, ze me to tak vezme to nekojeni… hormony delaji sve.

Holky se narodily 38+0tt plan. cisarem. Ten se moc nepovedl. Napichavali mi na 5× epidural a udelali to blbe.. Siti posledni vrdtvy bylo zaziva. Hybala sem nohama, tak mi je privazali, at nekopnu doktora.. Byla to silena bolest. Pak mi hned napichli opiaty, ale nejak to prehnali. Videla sem dvojmo a byla normalne sjeta. Manzel pak rikal, ze sem mluvila z cesty. Tak mi rychle davku snizili..

Celkove mi tehotenstvi dalo dost zabrat. Prvni dva mesice sem spinila a bala se, ze o deti prijdu. Ve ctvrtem mesici mi gynekolog zanedbal zanet a ja skonvila v nemocnici s hrozicim potratem. Pak jsem zmenila gynekologa a ukazalo se, ze ten stary mi neudelal hromadu testu. Po testech mi objevili hypofunkci stitne zlazy (nastesti jen velmi mirnou) a hned na to jsrm dostala zanet do zubu a museli mi ho vytrhnout. Pak uz sem doufala, ze bude vse dobre a objevili mi cukrovku. Dostala sem extremne prisnou dietu a stejne skonvila na inzulinu.. A v poslednich tt mi podad hrozili predcasnym porodem pro zkracujici se cipek. A v 36tt me hodpitalizovali s podezrenim na cast. odtok plodovky, ktery se nastesti nepotvrdil.

S tou sekci jsem se nemohla smirit. Ale Acko bylo KP plus kolizni poloha holek a neslo to jinak..

Po porodu jsem je videla az za 2 dny a to jen jednu. Druha byla v inkubatoru. Chtela jsem za ni jit a sestry me nechtely pustit. Tak sem se s nima hadala. Kdyz sem lezela na pocisarskem
pokoji, tak mi kazde 3 hod nosili tu vetsi na prisati. Ale jen na 10 min. Chudak se prsa bala a nedokazala se prisat, jak byla mala. A po odneseni ji sestry dokrmily flaskou se silik. dudlem.. Kdyz sem tu flasku otocila dnem vzhuru, teklo to z ni curkem to UM.. Bodejd by pak chtela sat. Tu mensi mi prinesli az za 4 dny.

Hned sem zadala o rooming a nechtelii to dovolit. Pry sem moc brzo po sekci a zlobila me jizva. Nakonec dovolili, ale chteli mi dat jen jednu holcicku. Tak sem se hadala, ze chci obe hned u sebe. Zkousela sem kojit, ale holky rvaly hlady a chtely lahev. Tu mi vzdy sestry prinesly. Cely pobyt v nemocnici sem probrecela..

Vcera jsem stoupla na vahu a zjistila sem, ze mam o 21kg min, nez pred tehu.. Asi i proto se mleko nespustilo. Tonta dieta kvuli cuktovce a stresy ted po porodu s laktaci. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí