Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte holky
tak mame po kontrole a holky maji 1435g a 1524g. Ale ta vetsi prdola se otocila koncem panevim dolů, tak to asi vypada na cisarsky řez. Jsem dnes 31+0, myslite ze se jeste otočí? ![]()
@zanettkaa Taky je mam takhle. Ale doktor rikal, ze se jeste klidne mohou otocit. A i bych dnes podle pohybu u plodu B rekla, ze se otocilo, nahore me netlaci hlava, ale asi paticky. Jinak jsme meli ve 29+6 1440 a 1401 g ![]()
@Anonymní píše:
@zanettkaa Taky je mam takhle. Ale doktor rikal, ze se jeste klidne mohou otocit. A i bych dnes podle pohybu u plodu B rekla, ze se otocilo, nahore me netlaci hlava, ale asi paticky. Jinak jsme meli ve 29+6 1440 a 1401 g
Tak uvidime jestli se otočí ![]()
@LenkaNov to mas dobry, ja pribrala 18 (3tehotenstvi),holky meli 2kg a zustlo mi 10…o 3 jsem jeste pribrala, hruza.
Mno, já mám plod A 1416g hlavičkou (nejspíš holčina) a B 1406g prdelínkou (nejspíš klučina) jinak jsem teď 30+4 bi-bi a pan primář říkal, že i když po operacích v břišní dutině a po císaři, mi nic nebrání v přirozeném porodu
takže asi ten císař opravdu jen v akutních případech, k čemuž se přikláním ![]()
@boudiccaw a i za predpokladu, ze zustanou v techto polohach? Prave je mam taky takhle. takze stale cekam co se mnou zamysli. Dnes 31+6. ![]()
Jj, prý to u toho druhého, když není těžší a větší než to první je jedno…
jo a nesmí být příčně…ale taky se nám tam můžou dít ještě řádný „škatulata, škatulata“ ![]()
@boudiccaw super, dobra zprava. Ja jdu na kontrolu az za dva tydny, tak uvidime, jestli zmenili polohu ![]()
Ahojte holky, tak kontrola dopadla dobře, na předčasný porod to nevypadá
A doktor mi rikal že v 36 tt dostanu termín císaře. To je nekdy kolem 9 září.
@zanettkaa Ja jsem dnes 32.tt. Minule jsem se doktora ptala kdy teda me preda porodnici a pry 38.tyden, ze ja driv neporodim
Ale ja stale doufam, ze me nechaji rodit prirozene. I pred KP…ale treba se uz otocil anebo otoci. Doufam v to.
@Anonymní píše:
@zanettkaa Ja jsem dnes 32.tt. Minule jsem se doktora ptala kdy teda me preda porodnici a pry 38.tyden, ze ja driv neporodimAle ja stale doufam, ze me nechaji rodit prirozene. I pred KP…ale treba se uz otocil anebo otoci. Doufam v to.
A doktor má CTG monitor (na dvojčata) a kvalitní ultrazvuk? Já že Motol přebírá pacienty v cca 30tt a poradna je každý týden a střídá se ob týden UTZ a CTG-monitor.
@šerifka Ja sla do Motola v 36tt (meli reci, ale ty cekaci lhuty v poradne a na utz
, to bych spis porodila z toho..). No a v pondeli sem mela sekci v 38+0tt..
No holky je to mazec. Uzivejte si bricha a toho, ze jsou uvnitr
. A to teprve zacinam…
@šerifka Ano, ma primo poradnu pro rizikova a patologicka tehotenstvi.
@Anonymní píše:
@šerifka Ano, ma primo poradnu pro rizikova a patologicka tehotenstvi.
Tak to pak je v pořádku, já sama jsem totiž případ, že jsem z poradny v 33.týdnu, kde nedopadl CTG monitor skončila rovnou na rizikovém oddělení, kde se pak už dělaly monitory několikrát denně a ultrazvuky dvakrát týdně a skončila jsem akutní sekcí v 36+0tt, protože už tam kluk holčičku moc utiskoval.
@zanettkaa to vis, ze se ještě může otočit! Mě se Máta otáčel každých 14dni až do konce. Takže se otočil z hlavy dolů na kp 2dny před cs, rodila jsem 37+1.