Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Dzinovka Jak to s tebou v nemocnici vypadá? Kde jsi v Praze? Kdy tě pustí?
Taky si říkám, že je fajn, že jsou mrnousci ještě v břiše..pak to bude mazec. Tri děti..se z toho asi zblaznim.
Ja jsem tefy 32+3, ale uz to bricho sotva nosim.Ja se spis tesim az budou venku. Budu mit ctyri deti ve veku 0-3,5 roku, tesim se na to. Hlavne nebudu muset porad myslet na to, co muzu a co nemuzu.
@Veronika_Praha Ahoj Veru, jsem u Apolinare. Dnes mi brali krev, tak zitra se uvidi no.. Rano na vizite rikali at pocitam tak 3 tydny.. Myslim ze tu budu az do porodu.
Holky, ja si to vubec neumim predstavit.. Jaky to bude.. Jsem zvedava, jestli se mi ulevi, ze nebude ta tiha na brise.. Jsem zvedava, co budu citit, az je uvidim.. Jaky to bude az prijedu s nima doma.. Ze uz vlastne navzdy budu jejich mama.. Jak to zvladnu.. Mate taky takovy myslenky?
@Dzinovka chtela jsem treti, mam dvojcatka. Ale nebojim se toho. Jestli 3, nebo 4, to se tu uz ztrati ![]()
@Dzinovka Když budeš chtít, tak bych tě mohla navštívit:-). Nemám to daleko. Ale chápu, když budeš chtít raději klid:-)
@Dzinovka píše:
Holky, ja si to vubec neumim predstavit.. Jaky to bude.. Jsem zvedava, jestli se mi ulevi, ze nebude ta tiha na brise.. Jsem zvedava, co budu citit, az je uvidim.. Jaky to bude az prijedu s nima doma.. Ze uz vlastne navzdy budu jejich mama.. Jak to zvladnu.. Mate taky takovy myslenky?
Přesně! Někdy mě to uplně děsí. Bojím se, že po tom císaři to tak rychle nenaběhne (myslím ten pocit, nevím, jak to popsat). Oni nám to říkali i na tom kurzu.
@Betynka87 píše:
@Dzinovka chtela jsem treti, mam dvojcatka. Ale nebojim se toho. Jestli 3, nebo 4, to se tu uz ztrati
Já musím přiznat, že mě nakonec moje těhotenství baví (zatím, jsem 25 týden, to bude asi tím), že jsem si říkala, že bych snad byla těhotná znova. Ale u nás se víc dětí už nevejde, takže my tímto končíme a také mi není 20:-)
Já jsem 21tt a vlastně taky dobry. Nedá se to moc srovnávat s předchozím tehu. Břicho mam vestu, 6kg nahoře, boli mne docela spodek..ale jinak zatím to jde.
Jen jsem nervózní pac jsem nebyla hrozne dlouho na kontrole. Naposledy na konci června..mela jsem jít ted ve středu, doktor je nemocný, tak az další středa. Dělala mi teda jeho kolegyně v červenci kontrolní ultrazvuk, ale tam „dole“ mne dlouho nikdo neviděl..tak snad je vse ok.
@Veronika_Praha no to jsem byla taky uplne v pohode. Ale ted uz mam dny, kdy nejsem schopna ani posekat travu.
Holky, tak jsme od sobity doma z porodnice. Je to narocne, ale holcicky jsou zlate. V dusledku sekce se u me v podstate netozebehla laktace a navic sestry v porodnici je naucily na flasku. Takze odstrikavam a prikrmuju Nutrilonem. Ale mleka je cim dal min a asi skoncine na UM
. Docela jsem se z toho sesypala.. Detska doktorka me dnes uklidnovala, ze to neni zadna tragedie, ze holky potrebuji pohidovou mamu a ne jen jeji prsa. Budu se s tim muset vyrovnat..
Holky se budi po 2.5 hod a prebalit a nakrmit jednu mi trva asi 30min (obcas druha place, ale nemam dalsi 2 ruce). Pak je houpu postupne v naruci, az usnou a pak odstrikavam. No a hned na to se budi ta prvni a jedu nanovo.
Jinak na tom kurzu meli pravdu. Ten pocit, ze ty dve cacorky jsou moje a ja jsem mama prichazi postupne. Neumim to vysvetlit.. Vsak uvidite…
Jinak ja si tehotenstvi uzila a opravfu jsem ten pocit mit je v brisku milovala. Obcas se mi po tom zasteskne (a v dusledku pitomeho 6tinedeli to hned orvu..). Byla bych rada tehotna porad.
Preu vam vsem at mimca prospivaji a jsou vo nejvetsi.
@kyticka86 po sekci u první holčičky jsem to zažívala taky, asi je to po porodu císařem normální a nebo jsme minimálně dvě, co to tak mají ![]()