Dvojčata 2016

Napsat příspěvek
Velikost písma:
537
25.1.16 23:07

A jeste technicky dodatek. Na internetu se pohybuji uz nejaky ten patek (hmm, uz to bude dost mozna i dvacet let, to to leti…) tak jsem zvykla na tykani, tak se jej vuci je osobe nebojte pouzivat. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
25.1.16 23:19

@šerifka Omlouvám se, že sem lezu, jen mě pobavily ty nožičky bez rozumu. Naše dvojčata takovou fázi vůbec neměla. Hrozně se bála se pustit, už chodila okolo nábytku stabilně a jednou se prostě pustila a šla(v 16. měsících). Jinak holka ještě ve 13. měsících ani nelezla, kluk obcházel už od 10 měsíců nábytek a začali chodit společně :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
25.1.16 23:38

@lemanka Tak to zavidim, ti nasi se rozchodili zhruba stejne okolo 13 mesicu, holcicka byla o trochu odvaznejsi nez kluk. A pak zacalo to obdobi, co popisuju. Ven s nimi chodili vzdy dva a jeste jsme vybirali cesty, aby co nejmene krizily beznou komunikaci, protoze byli opravdu jak bez rozumu, behali si, kam je napadlo, hlavne kazdy na jinou stranu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
25.1.16 23:46

@maity-star tak ja dneska 30+0 a brisko zatim drzi :mrgreen: ale prijde mi, ze ty deti tam snad hrajou fotbal :mrgreen: obcas to jsou teda poradny kopance :mrgreen: jeste musime vydrzet :palec: a ohledne tech dvojcajek… ja to rikam porad, ale nikomu to nevysvetlis, proste vsichni rikaji, nojo tak kdyz on ma oba rodice z dvojcat…nema cenu nic vysvetlovat :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
25.1.16 23:53

@šerifka jiste to neni prochazka ruzovou zahradou, ale taky to neni nic ceho by se mel clovek obavat :palec: zenske mohou mit komplikace jak s jednim tak i se dvema..samozrejme tim, ze jsou dve, muze byt riziko vetsi ale co..nejlepsi je pribeh na internetu necist..kolikrat se tam da docist i nemozne :potlesk: :potlesk: moje mamka lezela s bratrem v nemocnici 3 mesice..je to proste individualni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
26.1.16 08:57

Holky a co fotky bříšek, jak vám rostou:)? Já přidávám foto z 36tt, týden před porodem..:)

A k tématu, není to pro ženu přirozené těhotenství, je určitě stavěná na jedno, ale i tak to moc ovlivnit nejde, když se stane, tak se stane, je třeba to vzít s radostí a ne litovat nebo přemýšlet o redukci. I když jsem čekala první dítě, tak jsem byla vystresovaná až do konce a konec byl takový, že jsem ráda, že tu dnes oba jsme a s dvojčátky jsem se cítila daleko lépe, byla jsem aktivnější a nemusela jsem ani chodit do rizikové poradny, samozřejmě se ke konci žena necítí moc dobře a taky si pak hodně stěžuje, ale pořád se to dá přežít :D Hlavně všem přeji, aby měli takové štěstí jako já a vše dobře dopadlo:) :srdce: :srdce:
Není lepší si najít jiné veselejší téma?:) Už máte vše zařízené? a koupené? nebo se pomalu chystáte…Já jsem pořád v koloběhu, ale jde to, stíhám se dokonce starat o tříletého syna a každý den si doma i uklidit :mrgreen:, ale připadám si někdy jako superman, abych stíhala :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
26.1.16 09:43

@mmag hoda, krásné bříško, já si připadám v 33tt už dost nehrabaná a přidávám pyžamovou fotku :-D Nahoře mám asi 16kg a poslední noci jsou dost náročné, vzbudím se kolikrát a strašně mě bříško bolí, už sem dokonce jednou držela telefon, že budu volat do fakultky…ale nakonec o odeznělo… jo tak fotku přiložím z mobilu v dalším příspěvku, nechce sem načíst stránka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
26.1.16 09:44

@nickoun Jenže my si ty děti nevybíráme, ale ony nás. Přijde mi to hodně nefér vůči těm, co jsou teď v bříšku, takto uvažovat. Já taky byla zprvu hodně v šoku, týden jsem to oplakala, ale ne proto, že to nezvládnu finančně (jsem na bazárcích pečená vařená a opravdu se dá hodně ušetřit), ale abych to zvládla já fyzicky, zdravotně, kvůli nim! A to mám doma ještě dvě děti :)
Co by za to daly páry, které miminko nikdy mít nemůžou. Anebo co má říkat žena, která čeká trojčata? Však tady mezi námi byla maminka, co zprvu dvojky a na dalším UTZ trojčátka ;)

Co vnímám jako nefér, jsou sociální dávky pro vícerčata, rodičák jen na jedno, přitom dva budoucí daňoví poplatníci, ale to je asi jiná kapitola :-). Zase naopak na západě se s maminkama moc nepářou a po pár týdnech šup do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
26.1.16 09:46

Slibovany pupik, konec 32tt :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
26.1.16 09:46
@maity-star píše:
Holky, dnes 32+2, citim se jak hroch, hlavne vecer. a pekne mi praska brisko. u dcerky par prasklinek kolem jizvy az kolem 38tt, ted to brisko asi pekne odprdne…ale hlavne, aby miminka jeste vydrzela a byla v poradku :srdce:

Já byla včera asi od 10dopoledne ko až do večera. Často mi tvrdlo břicho, už jsem nevěděla, jak si lehnout, sednout, i mi nebylo dobře od žaludku. Dneska pravý opak… si se mnou tělo zahrává… a taky hlava, jak já se už pozoruju :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
26.1.16 10:01

@mmag @maity-star holky pěkně ;)

já 32tt, navrch 13kg, 104 v pase :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1171
26.1.16 11:32

@LenčaKi. Když jsem byla těhotná, ani na vteřinu jsem nelitovala, že jsou dvě. Až když jsem koukala do inkubatoru na ty dva pytlíky mouky, došlo mi, proč doktoři mluví o riziku. Reagovala jsem jenom na tu cílenou snahu o dvojčata pomocí hormonů apod. Ale @maminka201 za tím evidentně až tak urputně nejde a bere to rozumně. Když se poštěstí, je to prostě dvojitá radost, o tom žádná… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
26.1.16 12:27

@nickoun Ono už je to předem někde dáno, jak se vše vyvine. Jsou i maminky s jedním miminkem, co mají v těhu velké problémy a miminko se narodí hodně předčasně. Viděla jsem někde ukázku na dokument Mých 600g, ale neměla jsem sílu na to koukat :?. Tvoje miminka se narodily o hodně dříve?

Příspěvek upraven 26.01.16 v 17:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1171
26.1.16 12:38

@LenčaKi. 28tt. Taky si myslím, že všechno má svůj důvod. A mít zdravý děti je ten největší dar. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
26.1.16 14:02

@nickoun: Mluvíš mi z duše, ale umíš to napsat nějak líp ;-) Přesně tak, pomáhat vícečetnému těhotenství pomocí hormomů, když to není nijak zvlášť nutné, to není nic, co bych preferovala. I já znám případ maminky, která aby mohla mít druhé tak musela od druhého měsíce ležet a o prvorozenou se starala v tu dobu babička a už v tom předchozím těhotenství měla problémy, ale statistiky jsou neúprosné a proto je vícečetné těhotenství je automaticky bráno jako rizikové. Ale když se to všechno povede, stojí to za to :-)

Ohledně příprav, doporučuji si nevzít příklad ze mě. Jak jsem pořád nechtěla nic zakřiknout, měla jsem všechny věci na děti - dárky od kolegů, oblečky od kamarádky a vůbec všechno na jedné hromadě. No a když jsem v 32+6 skončila v nemocnici, skončilo to tak, že postýlky, skříň s oblečením apod. nakonec chystaly babičky ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí